e-BO Enterprises kiest voor Ostend Science Park als tweede locatie

Bedrijfsnieuws 17/06/2020 10:51:44

Het bedrijf wil in Oostende zijn offshore divisie versterken en de ambitie om van Oostende een kennis- en ondernemershub van blauwe energie te maken, mee realiseren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Energik zoekt Energy Manager of the year 2020

Air Products en thyssenkrupp gaan samen elektrolyse­fabrieken bouwen

Academisch team ondersteunt Belgische offshore windenergie-sector

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Clinchen onder stroom - artikel

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Ostend Science Park opende begin dit jaar officieel de deuren. Op deze 16 hectare grote site, met de UGent als één van de drijvende krachten, werken ondernemers en onderzoekers multidisciplinair samen om de blauwe economie te stimuleren.

e-BO Enterprises is de eerste onderneming die zich er eind 2020 vestigt. Het bedrijf opereert vooral in Europa en zijn betrokken bij de plaatsing van een derde van de Europese offshore windmolenparken.

"We zijn bezig met telecommunicatie, control, safety- en security-oplossingen en alle data-integraties,"stelt Christophe Dhaene, CEO van e-BO Enterprises. "Zo'n hoogspanningsstation op zee bestaat uit wel 18 verschillende systemen. Wij leveren zelf een aantal systemen en zorgen als integrator voor de glue tussen de verschillende systemen."

De motivatie om een tweede vestiging in Oostende te openen is vooral omwille van de blauwe offshore cluster en het kenniscentrum Bluebridge, dat blauwe industrie, onderwijsinstellingen zoals UGent en overheidsdiensten samenbrengt, aldus Dhaene.

"Die centralisatie zorgt ervoor dat we voor elk project rond blauwe energie in de nabijheid van de juiste partners zitten. We zijn nog niet verhuisd, maar er zitten nu al twee projecten in de pijplijn."

"Er bestaan geen kant-en-klare opleidingen voor wat wij doen rond datamanagement. We moeten die competenties dus zelf opbouwen via opleidingen. We willen dus een kennishub maken die de juiste profielen aantrekt en die onze expertise verdiept."

"Vanuit e-BO kunnen we alle realtime data vanop zee krijgen en zo een virtueel windmolenpark creëren. Daarmee kunnen we mensen opleiden, en onderzoek en experimenten mogelijk maken zonder enig risico, bijvoorbeeld door te modelleren wat het effect is van het stilleggen van een windturbine."

"Van één windmolenpark nemen wij circa 18.000 parameters per seconde op. Wij bieden deze data aan in een datamanagement omgeving met tal van tooling, zodat onderzoekers aan de slag kunnen met AI, machine learning en andere nieuwe technologieën. De UGent kan deze datasets gebruiken voor onderzoek en experimenten, en voor onderwijs."

"We nodigen we ook andere offshorebedrijven die zich in Oostende vestigen uit als partner. Met als einddoel onze offshoremarkt competitiever en beter te maken. België beschikt over enorm veel competentie, versnipperd over een grote verscheidenheid aan kleine en hypergespecialiseerde kmo's. Als kleine kmo is het moeilijk om de wereld te veroveren. Daarom willen we in dit science park onze krachten bundelen." << (Lydia Heida) (foto: UGent)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Een unieke luchtopstelling maakt luchtstroom real-time zichtbaar. Dit om het effect van mondkapjes te meten en ventilatie-oplossingen voor het openbaar vervoer en theaters te testen.

Tumar overgenomen door Wilo

De aandeelhouders van Tumar, leverancier en installateur van vuilwaterpompen en dompelmengers in de afvalwatersector, hebben besloten hun familiebedrijf te verkopen aan Wilo.

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Dit netwerk maakt het mogelijk om de meest geavanceerde toepassingen te testen, zoals AR/VR, hoge snelheid videoverbindingen, zelfrijdende auto's en drones voor industriële toepassingen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners