Energie-efficiëntie productieprocessen dankzij ELGi Compressoren

Technisch nieuws 18/06/2020 9:35:42

ELGi Compressors voltooide een upgrade van het persluchtsysteem op de productielocatie van Nederlandse Rubber Resources met een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik als gevolg.

Lees hieronder verder   
Verwant

Energik zoekt Energy Manager of the year 2020

Air Products en thyssenkrupp gaan samen elektrolyse­fabrieken bouwen

Academisch team ondersteunt Belgische offshore windenergie-sector

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Clinchen onder stroom - artikel

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact (online)

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De productielocatie van Rubber Resources (een belangrijke Europese speler in de rubberreproductie) in het Nederlandse Maastricht kende na de modernisering een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik, wat bijdraagt aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

Gerrit Rehorst, General Manager van Rubber Resources: “Wij zijn gespecialiseerd in het recyclen van rubberafval, voornamelijk butyl binnenbanden en de loopvlakken van banden voor zware voertuigen, tot een duurzaam en kostenbesparend alternatief voor de rubberindustrie. Onze missie is het duurzaam hergebruik van rubber en daarom is het onze prioriteit om onze processen, vooral onze perslucht, zo energiezuinig mogelijk te maken.”

“Het was daarom een gemakkelijke beslissing om de bestaande 180kW-compressor te vervangen door een 110kW variabele snelheid van de ELGi EG Premium Serie, wat resulteerde in het bereiken van toonaangevende energie-efficiëntie, betrouwbare en lage onderhoudskosten met een ondersteunend netwerk en bijpassende expertise. Daarnaast is ELGi erin geslaagd om de installatie te installeren en in bedrijf te stellen binnen 3 weken nadat we de bestelling hadden geplaatst volgens de contractuele overeenkomst.”

Chris Ringlstetter, president van ELGi Europe: “Bij ons realiseren we ons dat energie-efficiëntie meer is dan een modewoord - het is een operationele en sociaaleconomische noodzaak, maar ook markt- en branchespecifiek. Perslucht in Europa is verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van de totale energie-output van Europa."

“Normen voor energiebesparing voor bedrijven in Nederland zijn behoorlijk streng. ELGi's EG-serie met ingebouwde frequentieregelaar en het laagste stroomverbruik in zijn klasse heeft bewezen een bijdrage te leveren aan het verminderen van het totale energieverbruik van de 24/7 productie-activiteiten van Rubber Resources."

In de afgelopen 60 jaar heeft ELGi producten van wereldklasse ontwikkeld met de beste levenscycluskosten, wat resulteert in een hogere uptime voor de klant. De EG-serie oliegesmeerde compressoren biedt klanten hoogwaardige perslucht onder de zwaarste omgevingsomstandigheden, terwijl ze tegelijkertijd minimale uitvaltijd garanderen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de EG-serie is dat deze de state-of-the-art technologie van ELGi's olie-geïnjecteerde schroefelement bevat, voor een lange en probleemloze levensduur tegen een van de laagste bedrijfskosten.

Het volledige pakket van de EG-serie bevat het door ELGi ontworpen schroefelement met ELGi's unieke ?V-rotorprofiel, dat zeer efficiënt is en veel langzamer werkt dan de meeste andere units op de markt.

De ingebouwde ELGi CONSERVE-frequentieregelaars (VFD) stemmen het compressorvermogen af op de vraag door het motortoerental te variëren - waardoor het stroomverbruik wordt verminderd in overeenstemming met de verminderde vraag.

Vergeleken met een compressor zonder VFD kan een EG-serie over een periode van tien jaar een verlaging van 34 procent in energiekosten opleveren. << (foto: Rubber Resources - © Rob Nijpels)

Meer informatie
ElGi Compressors - + 32 2 828 01 441
elgi_benelux@elgi.com - www.elgi.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Afstand houden en volgen ... - artikel

Nog maar kort geleden leek onze overheid een contacttracing-app op je smartphone te willen installeren als een manier om te sturen in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19.

Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Composieten op zoek naar nieuwe toepassingen - artikel

Nu JEC World in Parijs toch niet doorgaat, klopten we aan bij Linde De Vriese, Team Lead Composites bij het SLC-Lab van Sirris in Heverlee, om te vernemen welke trends de sector beheersen.

ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

ArcelorMittal Belgium start deze zoektocht samen met Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist Zelzate en gemeente Zelzate.

Onderzoekers brengen luchtcirculatie Covid-19 beter in kaart

Een unieke luchtopstelling maakt luchtstroom real-time zichtbaar. Dit om het effect van mondkapjes te meten en ventilatie-oplossingen voor het openbaar vervoer en theaters te testen.

Tumar overgenomen door Wilo

De aandeelhouders van Tumar, leverancier en installateur van vuilwaterpompen en dompelmengers in de afvalwatersector, hebben besloten hun familiebedrijf te verkopen aan Wilo.

Lancering een van de eerste Europese volwaardige 5G-testnetwerken

Dit netwerk maakt het mogelijk om de meest geavanceerde toepassingen te testen, zoals AR/VR, hoge snelheid videoverbindingen, zelfrijdende auto's en drones voor industriële toepassingen.

Leybold breidt Turbovac i/iX-familie verder uit

Vacuümspecialist Leybold heeft zijn Turbovac i/iX-serie uitgebreid met de maten 850 i/iX en 950 i/iX tot zes modellen. De twee nieuwe turbomoleculaire pompvarianten worden voornamelijk gekenmerkt door een langere, probleemloze werking, een langere levensduur van het systeem en lagere bedrijfskosten.

Partners