Energie-efficiëntie productieprocessen dankzij ELGi Compressoren

Technisch nieuws 18/06/2020 9:35:42

ELGi Compressors voltooide een upgrade van het persluchtsysteem op de productielocatie van Nederlandse Rubber Resources met een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik als gevolg.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vynova zet restwarmte in voor stoomproductie

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

Grensregio zet verder in op energie- en klimaatneutrale gebouwen

Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

Eerste turbines grootste Belgisch offshore windpark geïnstalleerd

Energie-efficiëntie productieprocessen dankzij ELGi Compressoren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De productielocatie van Rubber Resources (een belangrijke Europese speler in de rubberreproductie) in het Nederlandse Maastricht kende na de modernisering een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik, wat bijdraagt aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

Gerrit Rehorst, General Manager van Rubber Resources: “Wij zijn gespecialiseerd in het recyclen van rubberafval, voornamelijk butyl binnenbanden en de loopvlakken van banden voor zware voertuigen, tot een duurzaam en kostenbesparend alternatief voor de rubberindustrie. Onze missie is het duurzaam hergebruik van rubber en daarom is het onze prioriteit om onze processen, vooral onze perslucht, zo energiezuinig mogelijk te maken.”

“Het was daarom een gemakkelijke beslissing om de bestaande 180kW-compressor te vervangen door een 110kW variabele snelheid van de ELGi EG Premium Serie, wat resulteerde in het bereiken van toonaangevende energie-efficiëntie, betrouwbare en lage onderhoudskosten met een ondersteunend netwerk en bijpassende expertise. Daarnaast is ELGi erin geslaagd om de installatie te installeren en in bedrijf te stellen binnen 3 weken nadat we de bestelling hadden geplaatst volgens de contractuele overeenkomst.”

Chris Ringlstetter, president van ELGi Europe: “Bij ons realiseren we ons dat energie-efficiëntie meer is dan een modewoord - het is een operationele en sociaaleconomische noodzaak, maar ook markt- en branchespecifiek. Perslucht in Europa is verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van de totale energie-output van Europa."

“Normen voor energiebesparing voor bedrijven in Nederland zijn behoorlijk streng. ELGi's EG-serie met ingebouwde frequentieregelaar en het laagste stroomverbruik in zijn klasse heeft bewezen een bijdrage te leveren aan het verminderen van het totale energieverbruik van de 24/7 productie-activiteiten van Rubber Resources."

In de afgelopen 60 jaar heeft ELGi producten van wereldklasse ontwikkeld met de beste levenscycluskosten, wat resulteert in een hogere uptime voor de klant. De EG-serie oliegesmeerde compressoren biedt klanten hoogwaardige perslucht onder de zwaarste omgevingsomstandigheden, terwijl ze tegelijkertijd minimale uitvaltijd garanderen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de EG-serie is dat deze de state-of-the-art technologie van ELGi's olie-geïnjecteerde schroefelement bevat, voor een lange en probleemloze levensduur tegen een van de laagste bedrijfskosten.

Het volledige pakket van de EG-serie bevat het door ELGi ontworpen schroefelement met ELGi's unieke ?V-rotorprofiel, dat zeer efficiënt is en veel langzamer werkt dan de meeste andere units op de markt.

De ingebouwde ELGi CONSERVE-frequentieregelaars (VFD) stemmen het compressorvermogen af op de vraag door het motortoerental te variëren - waardoor het stroomverbruik wordt verminderd in overeenstemming met de verminderde vraag.

Vergeleken met een compressor zonder VFD kan een EG-serie over een periode van tien jaar een verlaging van 34 procent in energiekosten opleveren. << (foto: Rubber Resources - © Rob Nijpels)

Meer informatie
ElGi Compressors - + 32 2 828 01 441
elgi_benelux@elgi.com - www.elgi.com

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners