Quick Wins moeten innovatie stimuleren

Economie 18/06/2020 10:40:20

Onder het motto ‘Collaborate & Innovate’ heeft POM West-Vlaanderen onlangs en voor de derde maal een oproep gelanceer voor Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

Vlaamse provincies krijgen Digital Experience Lab

Machels reconversieproject creëert 3.200 nieuwe jobs

Wallonië telt 6 Factories of the Future en 14 Ambassadors Made Different

Quick Wins moeten innovatie stimuleren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De coronacrisis maakt dat de toekomstgerichte blik van ondernemers momenteel vaak plaats moet ruimen voor crisismanagement en worden samenwerkingsprojecten met andere bedrijven even op pauze gezet. Fabrieken voor de Toekomst wil daarom perspectief bieden en opportuniteiten zoeken in de crisis.

Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen: “Met het idee ‘never waste a good crisis’ in het achterhoofd willen we onze ondernemers aanmoedigen om deel te nemen aan onze Quick Wins. Bedoeling is dat bedrijven samen aan de slag gaan met innovatieve ideeën en deze binnen het jaar ook in de praktijk kunnen brengen. Voor deze oproep mobiliseren we 500.000 euro waarmee we 20 innovatieprojecten hopen te ondersteunen.”

De voorbije jaren zorgden de Quick Wins al voor heel wat realisaties. Bedrijven die vorig jaar intekenden zijn nu volop bezig met de concrete uitwerking van hun project. Zo werken Derotex en Gramitherm Europe momenteel samen aan een machine om cacaoschilfers uit jutevezels te halen en ontwikkelen Hydraulics en Van Hoecke Automation samen een efficiënte shocktester om samen nieuwe markten aan te boren.

Om aanspraak te maken op projectsteun zijn er een aantal voorwaarden. De focus van de projecten moet liggen op de sectoren nieuwe materialen, voeding, blue energy, machinebouw & mechatronica en sinds dit jaar ook drones. Het innovatieproject moet uitgevoerd worden in nauwe samenwerking tussen minimum twee onderling onafhankelijke bedrijven waarvan minstens één West-Vlaamse onderneming en één kmo.

Deze oproep is een actie uit het relanceplan van de Provincie West-Vlaanderen. Dit plan bestaat uit tal van initiatieven en steunmaatregelen om de West-Vlaamse ondernemers te helpen. << (Guy Leysen) (foto: campagnebeeld POM West-Vlaanderen)

Klik hier voor meer informatie over deze oproep >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners