Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Technisch nieuws 26/06/2020 9:52:31

Deze pakkinggeleiders voor flexibele leidingen zijn maatstaven op het vlak van kwaliteit, rendement, bedieningsvriendelijkheid en lange levensduur door hun vernieuwende structuur.

Lees hieronder verder   
Verwant

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Financiële boost voor Belgische producent van elektrische bestelwagens

Prefamac schakelt hulp van Flanders Make in

Familiebedrijf Remmert viert 75-jarig jubileum

Johan Paul is nieuwe managing director bij Hupico

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(3/12) Colruyt Group bouwt één van de grootste krattenwas-installaties van Europa

(2/12) 25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met hun hoge pakkingskracht (respectievelijk 1.350 en 1.600 kN) en toegankelijkheid langs alle zijden, zijn zij perfect geschikt voor de geleiding van veel hydraulische koppelingen met een nominale diameter tot 1" of 1 ¼" SH en ook voor industriële leidingen tot 2".

De Control C.2 besturing (klaar voor industrie 4.0) zorgt voor een twee maal snellere geleiding met slechts de helft energieverbruik. Daarenboven drukt het gebruik van glijplaten zonder smering, een techniek die zich al bewezen heeft, de onderhoudskosten, wat Uniflex toelaat een fabriekswaarborg van twee jaar te geven.

De grote openingen van 33 tot 105 mm of 110 mm (voor de HM 225), alleen met de klauwhouder, zorgen voor het grote gebruikscomfort en de veelzijdigheid van deze betrouwbare productiegeleiders van Uniflex. Het is ook mogelijk om probleemloos tot 90° gebogen koppelingen te geleiden.

Daar de geleiders bijzonder breed zijn ontworpen, kan bediening en aanvoer langs beide kanten gebeuren ; het onderhoud is ook simpeler en de materiaalwissel kan veel sneller. Bijvoorbeeld kunnen nieuwe klauwen gemonteerd worden in amper 13 seconden, dankzij het snelle wisselsysteem en de twee posities van de fixeerkoppen (alleen op de HM 225).

Het klaarzetten duurt zelfs minder dan 1 minuut, hetzij een minimum aan tijd : als het te geleiden voorwerp op de klauwen is vastgezet in positie 6 h, duurt het openen en sluiten van de klauwen (10,5 mm elk) slechts 18,5 seconden; het klaarzetten zelf (5 mm) slechts 1,5 seconden. De geleiders worden bediend via het bekende sturingssysteem Control C.2 van Uniflex voorzien van een tastscherm in kleur van 7".

Het PTS systeem is in optie beschikbaar. Met dit accessoire kunt u direct met behulp van een speciale klauw, tijdens het geleiden elk stuk voorzien van een artikel- of reeksnummer.

Daarenboven, beschikken de geleiders voor flexibele leidingen HM 200 en HM 225 van Uniflex over de gebrevetteerde techniek van de glijplaten voor een geleiding zonder smering, die al sinds jaen zijn degelijkheid bewijst.

Bijgevolg hebben deze geleiders weinig onderhoud nodig, blijven ze relatief proper. Ze leveren langdurig constante en betrouwbare resultaten en zorgen voor een verhoging van de productiviteit met ongeveer 20%. << (foto: Uniflex)

Voor meer informatie:
Uniflex Hydraulik GmbH
Robert-Bosch-Straße 50-52 – D-61184 Karben / Frankfurt am Main
T. +49 (0) 6039/9171-270 - www.uniflex.de

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Cryomodules ontwikkeld voor onderzoeksreactor MYRRHA

MYRRHA werkt alleen bij een temperatuur van 2 Kelvin, waar cryomodules voor zorgen. Het Franse bedrijf SDMS, La Chaudronnerie Blanche ontwikkelde hiervoor recent een protoype.

Vlaamse cleantech knowhow helpt Chinese economie bij verduurzaming

De focus van China om zijn steden en industrie duurzamer te maken, biedt kansen voor onze Vlaamse cleantechsector, die heel wat knowhow en innovatieve technologie herbergt.

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners