Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Technisch nieuws 26/06/2020 9:52:31

Deze pakkinggeleiders voor flexibele leidingen zijn maatstaven op het vlak van kwaliteit, rendement, bedieningsvriendelijkheid en lange levensduur door hun vernieuwende structuur.

Lees hieronder verder   
Verwant

Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Spohn & Burkhardt introduceert HS2 en HS0 joysticks

Vertical Aerospace ontwikkelt nieuw eVTOL-vliegtuig

AX en KX behuizingen klaar voor Industrie 4.0

Corona-technologie bij Flanders Make (+fotoreportage)

Groupe PSA en Punch Powertrain richten tweede joint venture op

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met hun hoge pakkingskracht (respectievelijk 1.350 en 1.600 kN) en toegankelijkheid langs alle zijden, zijn zij perfect geschikt voor de geleiding van veel hydraulische koppelingen met een nominale diameter tot 1" of 1 ¼" SH en ook voor industriële leidingen tot 2".

De Control C.2 besturing (klaar voor industrie 4.0) zorgt voor een twee maal snellere geleiding met slechts de helft energieverbruik. Daarenboven drukt het gebruik van glijplaten zonder smering, een techniek die zich al bewezen heeft, de onderhoudskosten, wat Uniflex toelaat een fabriekswaarborg van twee jaar te geven.

De grote openingen van 33 tot 105 mm of 110 mm (voor de HM 225), alleen met de klauwhouder, zorgen voor het grote gebruikscomfort en de veelzijdigheid van deze betrouwbare productiegeleiders van Uniflex. Het is ook mogelijk om probleemloos tot 90° gebogen koppelingen te geleiden.

Daar de geleiders bijzonder breed zijn ontworpen, kan bediening en aanvoer langs beide kanten gebeuren ; het onderhoud is ook simpeler en de materiaalwissel kan veel sneller. Bijvoorbeeld kunnen nieuwe klauwen gemonteerd worden in amper 13 seconden, dankzij het snelle wisselsysteem en de twee posities van de fixeerkoppen (alleen op de HM 225).

Het klaarzetten duurt zelfs minder dan 1 minuut, hetzij een minimum aan tijd : als het te geleiden voorwerp op de klauwen is vastgezet in positie 6 h, duurt het openen en sluiten van de klauwen (10,5 mm elk) slechts 18,5 seconden; het klaarzetten zelf (5 mm) slechts 1,5 seconden. De geleiders worden bediend via het bekende sturingssysteem Control C.2 van Uniflex voorzien van een tastscherm in kleur van 7".

Het PTS systeem is in optie beschikbaar. Met dit accessoire kunt u direct met behulp van een speciale klauw, tijdens het geleiden elk stuk voorzien van een artikel- of reeksnummer.

Daarenboven, beschikken de geleiders voor flexibele leidingen HM 200 en HM 225 van Uniflex over de gebrevetteerde techniek van de glijplaten voor een geleiding zonder smering, die al sinds jaen zijn degelijkheid bewijst.

Bijgevolg hebben deze geleiders weinig onderhoud nodig, blijven ze relatief proper. Ze leveren langdurig constante en betrouwbare resultaten en zorgen voor een verhoging van de productiviteit met ongeveer 20%. << (foto: Uniflex)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

De Vlaamse regering besteedt een pakket aan dienstverlening uit om meer en ambitieuzer ondernemen en innoveren in Vlaanderen via een overheidsopdracht te bevorderen.

Nieuwe techniek geeft sneller resultaten leveraandoening

Een internationaal onderzoeksteam, met onder meer UZA/UAntwerpen, zorgt voor betere detectie van leveraandoeningen door de autofluorescerende eigenschappen van lipofuscine in te zetten.

Jan Verhaeghe, Agesia: passie voor composieten - topingenieur

“Ik ben nog steeds in de running”, zegt Jan Verhaeghe (66). Hij golft nu bij de senioren. Daar is ’t van: ‘En wat hebt gij gedaan?’ In de plaats van ‘wat doe je nog?’

Partners