Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Technisch nieuws 26/06/2020 9:52:31

Deze pakkinggeleiders voor flexibele leidingen zijn maatstaven op het vlak van kwaliteit, rendement, bedieningsvriendelijkheid en lange levensduur door hun vernieuwende structuur.

Lees hieronder verder   
Verwant

Lasea heeft Optec overgenomen

Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Spohn & Burkhardt introduceert HS2 en HS0 joysticks

Vertical Aerospace ontwikkelt nieuw eVTOL-vliegtuig

AX en KX behuizingen klaar voor Industrie 4.0

Corona-technologie bij Flanders Make (+fotoreportage)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Basiskennis bedrijfsfinanciën

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 24/08/2020 tot 31/08/2020

Onderhandelen met impact

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/08/2020 tot 27/08/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Piping en Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/09/2020 tot 21/01/2020

Big data in the cloud

Het ingenieurshuis - Antwerpen

donderdag 3 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Keuze van de redactie

(13/7) Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

(7/7) ArcelorMittal zoekt partner voor warmtenet in North Sea Port

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met hun hoge pakkingskracht (respectievelijk 1.350 en 1.600 kN) en toegankelijkheid langs alle zijden, zijn zij perfect geschikt voor de geleiding van veel hydraulische koppelingen met een nominale diameter tot 1" of 1 ¼" SH en ook voor industriële leidingen tot 2".

De Control C.2 besturing (klaar voor industrie 4.0) zorgt voor een twee maal snellere geleiding met slechts de helft energieverbruik. Daarenboven drukt het gebruik van glijplaten zonder smering, een techniek die zich al bewezen heeft, de onderhoudskosten, wat Uniflex toelaat een fabriekswaarborg van twee jaar te geven.

De grote openingen van 33 tot 105 mm of 110 mm (voor de HM 225), alleen met de klauwhouder, zorgen voor het grote gebruikscomfort en de veelzijdigheid van deze betrouwbare productiegeleiders van Uniflex. Het is ook mogelijk om probleemloos tot 90° gebogen koppelingen te geleiden.

Daar de geleiders bijzonder breed zijn ontworpen, kan bediening en aanvoer langs beide kanten gebeuren ; het onderhoud is ook simpeler en de materiaalwissel kan veel sneller. Bijvoorbeeld kunnen nieuwe klauwen gemonteerd worden in amper 13 seconden, dankzij het snelle wisselsysteem en de twee posities van de fixeerkoppen (alleen op de HM 225).

Het klaarzetten duurt zelfs minder dan 1 minuut, hetzij een minimum aan tijd : als het te geleiden voorwerp op de klauwen is vastgezet in positie 6 h, duurt het openen en sluiten van de klauwen (10,5 mm elk) slechts 18,5 seconden; het klaarzetten zelf (5 mm) slechts 1,5 seconden. De geleiders worden bediend via het bekende sturingssysteem Control C.2 van Uniflex voorzien van een tastscherm in kleur van 7".

Het PTS systeem is in optie beschikbaar. Met dit accessoire kunt u direct met behulp van een speciale klauw, tijdens het geleiden elk stuk voorzien van een artikel- of reeksnummer.

Daarenboven, beschikken de geleiders voor flexibele leidingen HM 200 en HM 225 van Uniflex over de gebrevetteerde techniek van de glijplaten voor een geleiding zonder smering, die al sinds jaen zijn degelijkheid bewijst.

Bijgevolg hebben deze geleiders weinig onderhoud nodig, blijven ze relatief proper. Ze leveren langdurig constante en betrouwbare resultaten en zorgen voor een verhoging van de productiviteit met ongeveer 20%. << (foto: Uniflex)

Voor meer informatie:
Uniflex Hydraulik GmbH
Robert-Bosch-Straße 50-52 – D-61184 Karben / Frankfurt am Main
T. +49 (0) 6039/9171-270 - www.uniflex.de

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

37 West-Vlaamse bedrijven behalen Charter Duurzaam Ondernemen

Na een jaar intensief werken ontvangen 37 West-Vlaamse bedrijven dit Voka Charter als bekroning voor hun beleid en realisaties rond duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Kunstmatige koraalpoliep reinigt water en transporteert cellen

Onderzoekers van de Nederlandse TU Eindhoven ontwikkelden een kleine plastic robot gemaakt van responsieve materialen, die beweegt onder invloed van licht en magnetisme.

242.000 euro Vlaamse steun voor WaterstofNet

Waterstof staat hoog op de politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

Gratis AI-applicatie detecteert personen zonder mondmasker

ML6, gespecialiseerd in machine learning en artificiële intelligentie, heeft een nieuwe applicatie gelanceerd in de strijd tegen het coronavirus. De code wordt gratis ter beschikking gesteld

Festo toont nieuwe bionic-projecten op virtuele Hannover Messe

Deze bionics zijn steevast publiekstrekkers op de Hannover Messe. Het bedrijf, sterk in pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie, stelt ze dit keer voor op het online corona-alternatief.

Clinchen onder stroom - artikel

Elektrificatie is niet meer te stoppen. Niet alleen in de automobielindustrie, ook elders vind je steeds vaker elektrische aandrijvingen, gevoed door batterijsystemen.

Verwerking afvalstof lignine tot groene olie in proeffabriek

De groene olie dient als grondstof voor bioplastics, chemicaliën en brandstof. De installatie van Vertoro, een spin-off van TU Eindhoven, is deel van een unieke Multi Purpose Pilot Plant.

Gratis simulatie en voordelige besturing van robots bij igus

Om robots en de verschillende robotbewegingen gemakkelijk te kunnen programmeren, heeft igus nu een besturingssoftware ontwikkeld voor haar Low Cost automatiseringsoplossingen. igus robot control is online gratis beschikbaar en biedt gebruikers een eenvoudige inleiding tot de wereld van de automatisering. >>

Partners