Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Technisch nieuws 26/06/2020 9:52:31

Deze pakkinggeleiders voor flexibele leidingen zijn maatstaven op het vlak van kwaliteit, rendement, bedieningsvriendelijkheid en lange levensduur door hun vernieuwende structuur.

Lees hieronder verder   
Verwant

Familiebedrijf Remmert viert 75-jarig jubileum

Johan Paul is nieuwe managing director bij Hupico

Disruptieve e-motortechnologie - artikel

ABB neemt Codian Robotics over

Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

Praktijkcase: WEG maakte baggerschip efficiënter en groener

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Keuze van de redactie

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met hun hoge pakkingskracht (respectievelijk 1.350 en 1.600 kN) en toegankelijkheid langs alle zijden, zijn zij perfect geschikt voor de geleiding van veel hydraulische koppelingen met een nominale diameter tot 1" of 1 ¼" SH en ook voor industriële leidingen tot 2".

De Control C.2 besturing (klaar voor industrie 4.0) zorgt voor een twee maal snellere geleiding met slechts de helft energieverbruik. Daarenboven drukt het gebruik van glijplaten zonder smering, een techniek die zich al bewezen heeft, de onderhoudskosten, wat Uniflex toelaat een fabriekswaarborg van twee jaar te geven.

De grote openingen van 33 tot 105 mm of 110 mm (voor de HM 225), alleen met de klauwhouder, zorgen voor het grote gebruikscomfort en de veelzijdigheid van deze betrouwbare productiegeleiders van Uniflex. Het is ook mogelijk om probleemloos tot 90° gebogen koppelingen te geleiden.

Daar de geleiders bijzonder breed zijn ontworpen, kan bediening en aanvoer langs beide kanten gebeuren ; het onderhoud is ook simpeler en de materiaalwissel kan veel sneller. Bijvoorbeeld kunnen nieuwe klauwen gemonteerd worden in amper 13 seconden, dankzij het snelle wisselsysteem en de twee posities van de fixeerkoppen (alleen op de HM 225).

Het klaarzetten duurt zelfs minder dan 1 minuut, hetzij een minimum aan tijd : als het te geleiden voorwerp op de klauwen is vastgezet in positie 6 h, duurt het openen en sluiten van de klauwen (10,5 mm elk) slechts 18,5 seconden; het klaarzetten zelf (5 mm) slechts 1,5 seconden. De geleiders worden bediend via het bekende sturingssysteem Control C.2 van Uniflex voorzien van een tastscherm in kleur van 7".

Het PTS systeem is in optie beschikbaar. Met dit accessoire kunt u direct met behulp van een speciale klauw, tijdens het geleiden elk stuk voorzien van een artikel- of reeksnummer.

Daarenboven, beschikken de geleiders voor flexibele leidingen HM 200 en HM 225 van Uniflex over de gebrevetteerde techniek van de glijplaten voor een geleiding zonder smering, die al sinds jaen zijn degelijkheid bewijst.

Bijgevolg hebben deze geleiders weinig onderhoud nodig, blijven ze relatief proper. Ze leveren langdurig constante en betrouwbare resultaten en zorgen voor een verhoging van de productiviteit met ongeveer 20%. << (foto: Uniflex)

Voor meer informatie:
Uniflex Hydraulik GmbH
Robert-Bosch-Straße 50-52 – D-61184 Karben / Frankfurt am Main
T. +49 (0) 6039/9171-270 - www.uniflex.de

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Snellere R&D dankzij nieuwe Biostrand-software

Met het softwarepakket Retrieve & Relate (R&R) van IT-bedrijf BioStrand kunnen onderzoekers een half jaar winnen bij de ontwikkeling van nieuwe producten gebaseerd op genetische data.

Vlaamse biogassector houdt ondanks minder steun stand

Jaarlijks verwerkt de biogassector in Vlaanderen ongeveer 3,2 miljoen ton organische (afval)stromen, afkomstig van de landbouw, voedingsindustrie en waterzuivering.

Disruptieve e-motortechnologie - artikel

Mirmex Motor nv uit Mont-Saint-Guibert bij Louvain-la-Neuve ontwerpt, bouwt en verhandelt kleine elektromotoren, zo groot als een batterij of sigaar, met diameters van 8 tot 60 mm.

Cargill bouwt eerste fabriek voor winning biodiesel

De nieuwe fabriek zal deel uitmaken van de bestaande vestiging in Gent, die zaden perst en ook Bioro biodiesel destilleert. Cargill investeert 127 miljoen euro in dit nieuwe project.

Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

De eerste locatie die met het Colt IQ Network wordt verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor eind 2021.

Altair heeft M-Base overgenomen

Altair, de leverancier van software voor productontwerp, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt M-Base Engineering + Software GmbH over.

Autobouwer ontwikkelt lichte voertuigen dankzij ruimtevaarttechnologie

Jaguar Land Rover neemt deel aan een uniek onderzoek naar de geschiktheid van geavanceerde, lichtgewicht metalen en composieten voor toepassing in toekomstige voertuigen.

Radar is de betere ultrasoon

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners