Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Trefwoorden: #Beckhoff, #C7015, #edge, #industriële pc

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dit decentraal edge-apparaat is in feite een complete besturingscomputer met een sterk multicore rekenvermogen. Maar dan wel ultra-compact (85 x 167 x 43 mm) en stil, want zonder ventilator.

Resultaat: er is minder schakelkastruimte nodig, het machineontwerp wordt eenvoudiger en naderhand zijn systeemuitbreidingen makkelijker. De kosteneffectieve PC C7015 is universeel geschikt voor krachtige automatisering, visualisatie en communicatie. Toepassingsmogelijkheden reiken van de klassieke machinebesturing tot het gebruik als edge-apparaat in industrie-4.0-concepten.

Krachtig edge-apparaat
De C7015 is uitgerust met een sterke Intel Atom-multicore-CPU met maximaal vier processorkernen. In vergelijking met conventionele edge-apparaten op ARM-basis zijn daarmee ook aanzienlijk complexere toepassingen, een decentrale voorverwerking van gegevens en de registratie van grote hoeveelheden data te realiseren. Met beschermingsklasse IP 65/67 is de C7015 ideaal voor moderne edge-toepassingen, ook in zware machineomgevingen.

Decentrale machinebesturing met EtherCAT P
De IP 65/67-IPC is bovendien geschikt als een zeer functionele machinebesturing. De montage op locatie kan waardevolle schakelkastruimte besparen. Dit geldt met name in combinatie met andere Beckhoff-componenten met een hoge beschermingsklasse, zoals het decentrale servo-aandrijvingssysteem AMP8000 en de EtherCAT-P-I/O-modules van de EPP-reeks.

Op deze manier kan het machineconcept aanzienlijk worden vereenvoudigd. Tegelijk kunnen de kosten voor latere systeemuitbreidingen, zoals het toevoegen van een energiedataregistratiesysteem, tot een minimum worden beperkt.

De geïntegreerde EtherCAT-P-aansluiting van de C7015 opent nieuwe mogelijkheden voor een efficiënte sensor-/actuatoraansluiting via de EPP-modules met beschermingsklasse IP 67. Zo zijn decentraal ook complexe diagnose- of conditionmonitoringtaken met minimale installatie-inspanningen te realiseren.

Hiertoe wordt een speciale montageplaat aangeboden waarmee een EPP-module rechtstreeks aan de C7015 te bevestigen is. Indien nodig kunnen via EtherCAT P nog meer EPP-modules flexibel en toepassingsgericht worden aangesloten.


www.beckhoff.be