Tom Hautekiet aangesteld als nieuwe CEO Port of Zeebrugge

Na een selectieprocedure en een screening van een 110 potentiële kandidaten door een onafhankelijk extern selectiekantoor, werd Tom Hautekiet gekozen als opvolger van Joachim Coens.

Trefwoorden: #CEO, #haven, #Port of Zeebrugge, #Tom Hautekiet

Lees verder

HR

( Foto: Port of Zeebrugge )

ENGINEERINGNET.BE - Nadat Coens voorztitter werd van CD&V en dit niet meer combineerbaar was met zijn rol CEO, ging Spencer Stuart (een onafhankelijk extern kantoor) op zoek naar een persoon met een sterke commerciële achtergrond en ruime leidinggevende en managementervaringen als algemeen directeur.

In totaal werden 110 potentiële kandidaten gescreend. Allemaal werden ze zorgvuldig afgetoetst aan het vooropgestelde profiel. Vervolgens werden er een beperkt aantal kandidaten geselecteerd voor een interview met het selectiecomité, waarbij één persoon er duidelijk bovenuit stak. Daarop beslistte de Raad van Bestuur om Tom Hautekiet aan te stellen als nieuwe CEO.

Hij is geboren en getogen in West-Vlaanderen. Hij is een bouwkundig industrieel ingenieur, en hij genoot bijkomende management opleidingen onder andere in Fontainebleau, bij INSEAD en CEDEP.

Hij is een gedreven algemeen directeur met een sterke internationale ervaring bij de West-Vlaamse multinational Bekaert. Daar klom hij op tot Senior Vice President binnen de divisie ‘Building Products’, die bestaat uit 700 mensen verspreid over de hele wereld.

Op internationaal niveau onderhandelde hij verschillende partnerships verspreid over meerdere continenten, waaronder ook in China. Hij is een zeer sterke, down to earth teamleider die werkt met passie en enthousiasme. Dit brengt hij ook over naar zijn teams.