Sophie Borgne verkozen tot Engineer Powerwoman 2020

Sophie Borgne, Senior Vice President Digital Plant Business bij Schneider Electric, werd tijdens de Hannover Messe Digital Days uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2020.

Trefwoorden: #digital days, #Engineer Powerwoman, #Hannover Messe, #Schneider Electric, #Sophie Borgne

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Messe AG )

ENGINEERINGNET.BE - Borgne nam de prijs (5.000 euro) in ontvangst tijdens een virtuele sessie na laudaties door Elke Büdenbender, beschermheer van het initiatief Klischeefrei (Cliché-Free), en professor Barbara Schwarze, CEO van het Competence Center for Technology-Diversity-Equal Opportunity.

Deze prijs werd dit jaar onderdeel van het digitale evenement nadat de corona-pandemie de annulering van Hannover Messe veroorzaakte. Het was de achtste keer dat Deutsche Messe een pionier op STEM-gebied eert die door haar inzet, ideeën en werk technische innovaties binnen haar bedrijf bevordert.

Het werk van Borgne richt zich op het internet der dingen (IoT) en de bijbehorende optimalisatie van traditionele industriële automatisering. Zij is sinds 2001 werkzaam bij Schneider Electric en leidde hij teams in verschillende functies.

Ze geeft regelmatig lezingen en deelt haar expertise in Industrie 4.0. Daarnaast is Borgne ambassadeur in het Schneider Women in Tech-netwerk, dat tot doel heeft genderstereotypen te doorbreken en jonge meisjes te inspireren om een ??carrière in technologie na te streven.