Lasea heeft Optec overgenomen

Economie 6/08/2020 9:23:07

De Lasea-groep, ontwerp en fabricage van precisielasermachines, verwierf de meerderheid van de aandelen van sectorgenoot Optec, dat vestigingen heeft in Frameries en San Diego (VS).

Lees hieronder verder   
Verwant

Prefamac schakelt hulp van Flanders Make in

Familiebedrijf Remmert viert 75-jarig jubileum

Johan Paul is nieuwe managing director bij Hupico

Disruptieve e-motortechnologie - artikel

ABB neemt Codian Robotics over

Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Practical training EN ISO 13849-1

Pilz Academy - Herentals

donderdag 26 november 2020

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe groep biedt subtractieve en additieve laseroplossingen aan voor vier voorkeurssectoren: luxe, medisch, elektronica en academica.

De Waalse Lasea-groep telt voortaan meer dan 110 werknemers in vier landen en heeft meer dan duizend systemen geïnstalleerd op vijf continenten. Hiermee positioneert de groep zich als Europese leider in micro-machinale lasertoepassingen.

Optec, gespecialiseerd in UV- en ultrakortepulslasers, werd in 1991 opgericht voortbouwend op LABEL (Lasers Applications Belgium), een spin-off van de Universiteit van Mons die op de Grand-Hornu site was gevestigd.

Het bedrijf ontwerpt en fabriceert lasermachines voor de medische, elektronische en veiligheidsmarkeringssectoren en is gespecialiseerd in het nauwkeurig bewerken van polymere materialen met Excimer of kortepuls UV-lasers maar ook ultrakortepulslasers, pico- en femtosecondelasers. Beide niet-thermische bewerkingsprocessen resulteren in micronprecisie.

Sinds 2003 breidde het bedrijf stapsgewijs zijn vestiging uit in Frameries (nu 1.500 m²) op het ritme van de vraag uit uit Japan (Beams Inc.) en de Verenigde Staten (Optec LLC, sinds 2017). Wereldwijd verkocht het 600 lasersystemen.

Het bedrijf heeft met MachCeram een gepatenteerde hybride bewerkingstechnologie voor keramiek. Deze microbewerkingstechnologie combineert laser en frezen.

Het Luikse Lasea pioniert met femtoseconde lasermicrobewerkingen: snijden, markeren, graveren, boren, ablatie van dunne films en textureren van materialen met een precisie tot 0,2 µm.

Lasea werd in 1999 opgericht door CEO Axel Kupisiewicz. Het bedrijf dat sinds 2012 een jaarlijkse organische groei kent van 32%, zet met deze fusie zijn diversificatiestrategie verder. << (Luc De Smet)

Vorig jaar interviewden we CEO Axel Kupisiewicz. Klik hier om dat artikel te lezen >>

Video:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Concurrentievermogen van duurzame chemische industrie in EU stimuleren

Het INCITE-project demonstreert chemo-enzymatische processen op industriële schaal, om de kwaliteit en efficiëntie te verhogen in vergelijking met traditionele chemische synthese.

Gaia-X for Belgium gaat werken rond cloud en datastrategie

Tijdens de eerste pan-Europese GAIA-X-top werd ’Gaia-X for Belgium’ gelanceerd. Dit wordt een hub van het Europese Gaia-X project, dat werkt aan een cloud en datastrategie.

Belgische scale-up wint EIT Digital Challenge

20 deep tech scale-ups namen onlangs deel aan de online finale van de EIT Digital Challenge 2020. De vijf winnaars ontvingen o.a. een jaar lang ondersteuning door de EIT Digital Accelerator.

600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

POM West-Vlaanderen gaf groen licht voor de opstart van 25 innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven en geeft hiermee een stevige boost aan innovatie bij West-Vlaamse bedrijven.

Siemens garandeert betrouwbare werking van brand­beveiligings­systemen

Brandveiligheid is een complexe materie, gebonden aan vele wetten en regels die niet altijd goed op elkaar afgestemd zijn. Siemens wil een rol spelen in het verbeteren en verduidelijken.

Nieuwe satelliet moet stijging zeespiegel in kaart te brengen

ESA lanceert op 21 november haar nieuwste aardobservatiesatelliet, de Sentinel-6 Michael Freilich. Deze satelliet is van cruciaal belang voor het wereldwijde onderzoek naar klimaatverandering.

OWS overgenomen door Normec Group

De Normec Group (Normec) heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Organic Waste Systems (OWS) van de aandeelhouders.

Nieuwe tool bepaalt virus­over­draag­baar­heid tussen dier en mens

UTwente bootste celoppervlakken met daarop de suikers waaraan een virus hecht op moleculair niveau na. Het blijkt dat voor een succesvolle overdracht ongeveer 8 bindingsplaatsen nodig zijn.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners