Lasea heeft Optec overgenomen

Economie 6/08/2020 9:23:07

De Lasea-groep, ontwerp en fabricage van precisielasermachines, verwierf de meerderheid van de aandelen van sectorgenoot Optec, dat vestigingen heeft in Frameries en San Diego (VS).

Lees hieronder verder   
Verwant

Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

Praktijkcase: WEG maakte baggerschip efficiënter en groener

6,5 miljoen euro Europese steun voor ontwikkeling ergonomische robots

Lasea heeft Optec overgenomen

Uniflex HM 220 / HM 225 staan synoniem voor kwaliteit en rentabiliteit

Spohn & Burkhardt introduceert HS2 en HS0 joysticks

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe groep biedt subtractieve en additieve laseroplossingen aan voor vier voorkeurssectoren: luxe, medisch, elektronica en academica.

De Waalse Lasea-groep telt voortaan meer dan 110 werknemers in vier landen en heeft meer dan duizend systemen geïnstalleerd op vijf continenten. Hiermee positioneert de groep zich als Europese leider in micro-machinale lasertoepassingen.

Optec, gespecialiseerd in UV- en ultrakortepulslasers, werd in 1991 opgericht voortbouwend op LABEL (Lasers Applications Belgium), een spin-off van de Universiteit van Mons die op de Grand-Hornu site was gevestigd.

Het bedrijf ontwerpt en fabriceert lasermachines voor de medische, elektronische en veiligheidsmarkeringssectoren en is gespecialiseerd in het nauwkeurig bewerken van polymere materialen met Excimer of kortepuls UV-lasers maar ook ultrakortepulslasers, pico- en femtosecondelasers. Beide niet-thermische bewerkingsprocessen resulteren in micronprecisie.

Sinds 2003 breidde het bedrijf stapsgewijs zijn vestiging uit in Frameries (nu 1.500 m²) op het ritme van de vraag uit uit Japan (Beams Inc.) en de Verenigde Staten (Optec LLC, sinds 2017). Wereldwijd verkocht het 600 lasersystemen.

Het bedrijf heeft met MachCeram een gepatenteerde hybride bewerkingstechnologie voor keramiek. Deze microbewerkingstechnologie combineert laser en frezen.

Het Luikse Lasea pioniert met femtoseconde lasermicrobewerkingen: snijden, markeren, graveren, boren, ablatie van dunne films en textureren van materialen met een precisie tot 0,2 µm.

Lasea werd in 1999 opgericht door CEO Axel Kupisiewicz. Het bedrijf dat sinds 2012 een jaarlijkse organische groei kent van 32%, zet met deze fusie zijn diversificatiestrategie verder. << (Luc De Smet)

Vorig jaar interviewden we CEO Axel Kupisiewicz. Klik hier om dat artikel te lezen >>

Video:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wordt Einstein Telescope opgenomen Europese research roadmap?

Gesteund door Nederland, België, Polen en Spanje heeft Italië een aanvraag ingediend om de Einstein Telescope op te nemen in een Europese routekaart voor grote onderzoeksinfrastructuren.

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Terminaluitbaters DP World Antwerp en MPET bundelen de krachten om intensiever gebruik te maken van het spoor via een gezamenlijke spoorinfrastructuur met een transferzone.

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners