Lasea heeft Optec overgenomen

Economie 6/08/2020 9:23:07

De Lasea-groep, ontwerp en fabricage van precisielasermachines, verwierf de meerderheid van de aandelen van sectorgenoot Optec, dat vestigingen heeft in Frameries en San Diego (VS).

Lees hieronder verder   
Verwant

Peter Leijnen: ”Puur techniek” - topingenieur

Bosch Rexroth ontwerpt hydraulische lineaire aandrijvingen compleet opnieuw

Axiale flux motorenbouwer Magnax groeit

Punch Powertrain: synergie van innovatie en kostenefficiëntie

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe groep biedt subtractieve en additieve laseroplossingen aan voor vier voorkeurssectoren: luxe, medisch, elektronica en academica.

De Waalse Lasea-groep telt voortaan meer dan 110 werknemers in vier landen en heeft meer dan duizend systemen geïnstalleerd op vijf continenten. Hiermee positioneert de groep zich als Europese leider in micro-machinale lasertoepassingen.

Optec, gespecialiseerd in UV- en ultrakortepulslasers, werd in 1991 opgericht voortbouwend op LABEL (Lasers Applications Belgium), een spin-off van de Universiteit van Mons die op de Grand-Hornu site was gevestigd.

Het bedrijf ontwerpt en fabriceert lasermachines voor de medische, elektronische en veiligheidsmarkeringssectoren en is gespecialiseerd in het nauwkeurig bewerken van polymere materialen met Excimer of kortepuls UV-lasers maar ook ultrakortepulslasers, pico- en femtosecondelasers. Beide niet-thermische bewerkingsprocessen resulteren in micronprecisie.

Sinds 2003 breidde het bedrijf stapsgewijs zijn vestiging uit in Frameries (nu 1.500 m²) op het ritme van de vraag uit uit Japan (Beams Inc.) en de Verenigde Staten (Optec LLC, sinds 2017). Wereldwijd verkocht het 600 lasersystemen.

Het bedrijf heeft met MachCeram een gepatenteerde hybride bewerkingstechnologie voor keramiek. Deze microbewerkingstechnologie combineert laser en frezen.

Het Luikse Lasea pioniert met femtoseconde lasermicrobewerkingen: snijden, markeren, graveren, boren, ablatie van dunne films en textureren van materialen met een precisie tot 0,2 µm.

Lasea werd in 1999 opgericht door CEO Axel Kupisiewicz. Het bedrijf dat sinds 2012 een jaarlijkse organische groei kent van 32%, zet met deze fusie zijn diversificatiestrategie verder. << (Luc De Smet)

Vorig jaar interviewden we CEO Axel Kupisiewicz. Klik hier om dat artikel te lezen >>

Video:

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

Automatiseer met één voordelige kickstart

Heeft u weinig of geen ervaring? De SIMATIC S7-1200-starterkit is makkelijk, snel, compact en kostenefficiënt en bevat alle benodigde componenten om succesvol te automatiseren.

Opheffing moratorium leidt voorlopig niet tot meer faillissementen

Tijdens de maand februari 2021 gingen er 540 bedrijven failliet, een daling met 43% tegenover 2020. Januari en februari samengeteld toont 999 faillissementsuitspraken of 49,4% minder.

Project: software robots om administratieve routinetaken over te nemen

Het gebruik van databots, een toepassing van Robotic Process Automation (RPA), heeft het potentieel om automatisering snel en goedkoop toe te passen. VIL wil dit onderzoeken.

Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

ViTalent en POM Antwerpen hebben het startschot gegeven voor bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. Vanaf begin 2022 worden opleidingen op maat aangebode

Watson-Marlow en Bredel vanaf nu onder één dak

De Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) verzorgt vanaf nu de directe verkoop, de ondersteuning en de service van de industriële Bredel slangenpompen.

‘The 7 Transformations Experience’ - column

Hoe groot of klein ze ook is, en ongeacht de menselijke en financiële middelen waarover ze beschikt, uw onderneming is in staat om te evolueren. 'The 7 Transformations Experience' helpt.

Flexim lanceert nieuwe ultrasone flowmeters voor stoom

Met de FLUXUS ST en FLUXUS ST-HT serie kan verzadigde stoom gemeten worden zonder inbreng van sensors in de leiding of het openen van de leiding. Ook het verjongen van de leidingdiameters is niet langer nodig om de stoomsnelheid te verhogen voor het toe te passen meetprincipe, want de flow kan al gemeten worden vanaf 1cm/s.

Partners