Ontwikkeling nieuw systeem voor laagspanningsmetingen

Bedrijfsnieuws 19/08/2020 13:28:44

Netbedrijf Fuvius heeft samen met technologiebedrijf Smappee een nieuwe meetkoffer en -set ontwikkeld voor laagspanningsmetingen in elektriciteitscabines en nutskasten.

Lees hieronder verder   
Verwant

125 miljoen euro voor onderzoek en innovatie rond waterstof

De Lijn kiest Fluvius voor oplaadinfrastructuur

Antwerps hoogspanningsproject Brabo II operationeel

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Goedkope en groene waterstof op industriële schaal

Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Fluvius is hiermee veel beter in staat om de oorzaak van een technisch probleem te achterhalen, een netuitbreiding voor te bereiden of om fraude op te sporen. De nieuwe toestellen zijn volledig online uitleesbaar en bieden een schat aan analysemogelijkheden voor netbeheer in volle energietransitie.

‘We moesten op zoek naar een vervanger voor onze oude meettoestellen’, zegt Bruno Macharis van Netbeheer bij Fluvius. ‘Deze waren verouderd en omslachtig om uit te lezen. Ook zijn er veel meer metingen nodig door steeds complexere laagspanningsnetten.'

'Door een groeiend aantal lokale energieproducties, laadpalen en warmtepompen wordt de belasting van onze kabels minder voorspelbaar. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw systeem dat veel meer soorten parameters kan registreren en die metingen ook direct beschikbaar kan stellen.'

Omdat zo’n totaalsysteem niet bestond, werd Smappee aangetrokken om dit samen met Fluvius te ontwikkelen. Het eindresultaat is een nieuwe meetkoffer voor elektriciteitscabines en een meetset voor voetpadkasten.

Beiden werken met spoelen en klemmen die een technicus rond specifieke elektriciteitskabels kan aanbrengen. Naast kernwaarden, zoals vermogen, spanning en stroom, meten de toestellen ook specifieke kwaliteitsparameters, zoals reactief vermogen, powerfactor en harmonischen.

Eens geplaatst, kan de meetdata via een online dashboard live worden uitgelezen via een app op de smartphone van een technicus. De data blijft 5 jaar raadpleegbaar en exporteerbaar voor gegevensanalyse van assets achteraf.

De nieuwe meetkoffers en -sets werden vooraf uitgebreid uitgetest en zijn sinds 1 juli in gebruik over heel Vlaanderen. << (Lydia Heida) (foto: Fluvius)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners