Ontwikkeling nieuw systeem voor laagspanningsmetingen

Bedrijfsnieuws 19/08/2020 13:28:44

Netbedrijf Fuvius heeft samen met technologiebedrijf Smappee een nieuwe meetkoffer en -set ontwikkeld voor laagspanningsmetingen in elektriciteitscabines en nutskasten.

Lees hieronder verder   
Verwant

CO2-afvang op een biomassaketel voor de glastuinbouw - artikel

IJzerpoeder als nieuwe CO2-vrije en circulaire industriële brandstof

Herbestemming Gentse Vynckier-site tot hotspot voor energietransitie

Subsidies voor efficiënt stoomgebruik - artikel

Vlaamse biogassector houdt ondanks minder steun stand

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Praktische inleiding tot Fire Safety Engineering

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 9/11/2020 tot 23/03/2021

Bouwmanager - module People Management

Antwerpen

van 10/11/2020 tot 8/12/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 11/11/2020 tot 19/11/2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 13/11/2020 tot 27/11/2020

Keuze van de redactie

(30/10) IJzerpoeder als nieuwe CO2-vrije en circulaire industriële brandstof

(28/10) Winnaars Blue Innovation Awards 2020 bekend gemaakt

(27/10) Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

(26/10) Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

(22/10) Ontwikkeling goedkope, printbare sensoren in stroomversnelling

(21/10) Miljoenenproject North-C-Methanol in North Sea Port opgestart

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Fluvius is hiermee veel beter in staat om de oorzaak van een technisch probleem te achterhalen, een netuitbreiding voor te bereiden of om fraude op te sporen. De nieuwe toestellen zijn volledig online uitleesbaar en bieden een schat aan analysemogelijkheden voor netbeheer in volle energietransitie.

‘We moesten op zoek naar een vervanger voor onze oude meettoestellen’, zegt Bruno Macharis van Netbeheer bij Fluvius. ‘Deze waren verouderd en omslachtig om uit te lezen. Ook zijn er veel meer metingen nodig door steeds complexere laagspanningsnetten.'

'Door een groeiend aantal lokale energieproducties, laadpalen en warmtepompen wordt de belasting van onze kabels minder voorspelbaar. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw systeem dat veel meer soorten parameters kan registreren en die metingen ook direct beschikbaar kan stellen.'

Omdat zo’n totaalsysteem niet bestond, werd Smappee aangetrokken om dit samen met Fluvius te ontwikkelen. Het eindresultaat is een nieuwe meetkoffer voor elektriciteitscabines en een meetset voor voetpadkasten.

Beiden werken met spoelen en klemmen die een technicus rond specifieke elektriciteitskabels kan aanbrengen. Naast kernwaarden, zoals vermogen, spanning en stroom, meten de toestellen ook specifieke kwaliteitsparameters, zoals reactief vermogen, powerfactor en harmonischen.

Eens geplaatst, kan de meetdata via een online dashboard live worden uitgelezen via een app op de smartphone van een technicus. De data blijft 5 jaar raadpleegbaar en exporteerbaar voor gegevensanalyse van assets achteraf.

De nieuwe meetkoffers en -sets werden vooraf uitgebreid uitgetest en zijn sinds 1 juli in gebruik over heel Vlaanderen. << (Lydia Heida) (foto: Fluvius)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Agoria: “Via snelle relance 12.000 verloren technische jobs terugwinnen’

Uit een halfjaarlijkse conjunctuu­ranalyse blijkt dat er een forse toename van de werk­zaam­heids­graad in de technologie­sector was, maar dat de sector tegen 2022 12.000 minder mensen zal tellen.

Supercomputer LUMI midden 2021 operationeel

LUMI komt in het datacenter te staan van CSC in Kajaani, Finland. België is, na Finland, de belangrijkste partner, en verkrijgt zo een dubbele rekencapaciteit voor de komende 5 jaar.

Computer leert hoe rare deeltjesfysica eruit ziet

Zelflerende computers worden een belangrijk hulpmiddel in de speurtocht naar onbekende deeltjes en deeltjesprocessen, aldus het Nikhef en de Radboud Universiteit.

Subsidies voor efficiënt stoomgebruik - artikel

Wie energiebesparende maatregelen neemt, kan subsidies ontvangen. Zo ook wie de stoominstallatie efficiënter maakt, het stoomverbruik vermindert of stoom vervangt door warm water, ...

Familiebedrijf Remmert viert 75-jarig jubileum

Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog richtte Friedrich Heinrich Remmert in 1945 zijn metaal­bewerkings­bedrijf op in het Duitse Löhne. De start van een succesverhaal zo blijkt.

Vlaanderen investeert 2 miljoen euro in snelle covid-test

Imec ontwikkelt samen met UZ Leuven een baanbrekende SARS-CoV-2 test, waarbij in tegenstelling tot de huidige testmethoden, gebruik gemaakt zal worden van uitgeademde lucht.

Slimme verpakkingen voor slimme toepassingen - artikel

In de jaren negentig ontdekte de verpakkingsindustrie het Ei van Columbus. Sensoren openden de deur naar ‘slimme’ oplossingen. Anno 2020 blijven we toch enigszins op onze honger zitten.

Ondanks coronacrisis blijft farma- en chemiesector aanwerven

Met minstens 3.200 aanwervingen dit jaar en zo’n 1.000 openstaande vacatures blijft de farma- en chemiesector zelfs in tijden van corona toch heel wat joboppartuniteiten bieden.

WEG breidt W60-motorlijn uit

Motorfabrikant WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn de meest compacte modulaire motoren op de markt en zijn nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor toepassingen als compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Partners