Ontwikkeling nieuw systeem voor laagspanningsmetingen

Bedrijfsnieuws 19/08/2020 13:28:44

Netbedrijf Fuvius heeft samen met technologiebedrijf Smappee een nieuwe meetkoffer en -set ontwikkeld voor laagspanningsmetingen in elektriciteitscabines en nutskasten.

Lees hieronder verder   
Verwant

Verbeterde redox-flowbatterij maakt energieopslag efficiënter

Zorgt ‘Steel shot’-boortechniek voor doorbraak geothermische productie ?

Naams ziekenhuis verbetert energieprestaties met 15,5%

Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

DEME Offshore haalt Parkwind EPCI-contract binnen

Slimme gebouwen krijgen actieve rol in elektriciteits­systeem

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Fluvius is hiermee veel beter in staat om de oorzaak van een technisch probleem te achterhalen, een netuitbreiding voor te bereiden of om fraude op te sporen. De nieuwe toestellen zijn volledig online uitleesbaar en bieden een schat aan analysemogelijkheden voor netbeheer in volle energietransitie.

‘We moesten op zoek naar een vervanger voor onze oude meettoestellen’, zegt Bruno Macharis van Netbeheer bij Fluvius. ‘Deze waren verouderd en omslachtig om uit te lezen. Ook zijn er veel meer metingen nodig door steeds complexere laagspanningsnetten.'

'Door een groeiend aantal lokale energieproducties, laadpalen en warmtepompen wordt de belasting van onze kabels minder voorspelbaar. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw systeem dat veel meer soorten parameters kan registreren en die metingen ook direct beschikbaar kan stellen.'

Omdat zo’n totaalsysteem niet bestond, werd Smappee aangetrokken om dit samen met Fluvius te ontwikkelen. Het eindresultaat is een nieuwe meetkoffer voor elektriciteitscabines en een meetset voor voetpadkasten.

Beiden werken met spoelen en klemmen die een technicus rond specifieke elektriciteitskabels kan aanbrengen. Naast kernwaarden, zoals vermogen, spanning en stroom, meten de toestellen ook specifieke kwaliteitsparameters, zoals reactief vermogen, powerfactor en harmonischen.

Eens geplaatst, kan de meetdata via een online dashboard live worden uitgelezen via een app op de smartphone van een technicus. De data blijft 5 jaar raadpleegbaar en exporteerbaar voor gegevensanalyse van assets achteraf.

De nieuwe meetkoffers en -sets werden vooraf uitgebreid uitgetest en zijn sinds 1 juli in gebruik over heel Vlaanderen. << (Lydia Heida) (foto: Fluvius)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

Automatiseer met één voordelige kickstart

Heeft u weinig of geen ervaring? De SIMATIC S7-1200-starterkit is makkelijk, snel, compact en kostenefficiënt en bevat alle benodigde componenten om succesvol te automatiseren.

Opheffing moratorium leidt voorlopig niet tot meer faillissementen

Tijdens de maand februari 2021 gingen er 540 bedrijven failliet, een daling met 43% tegenover 2020. Januari en februari samengeteld toont 999 faillissementsuitspraken of 49,4% minder.

Project: software robots om administratieve routinetaken over te nemen

Het gebruik van databots, een toepassing van Robotic Process Automation (RPA), heeft het potentieel om automatisering snel en goedkoop toe te passen. VIL wil dit onderzoeken.

Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

ViTalent en POM Antwerpen hebben het startschot gegeven voor bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. Vanaf begin 2022 worden opleidingen op maat aangebode

Watson-Marlow en Bredel vanaf nu onder één dak

De Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) verzorgt vanaf nu de directe verkoop, de ondersteuning en de service van de industriële Bredel slangenpompen.

‘The 7 Transformations Experience’ - column

Hoe groot of klein ze ook is, en ongeacht de menselijke en financiële middelen waarover ze beschikt, uw onderneming is in staat om te evolueren. 'The 7 Transformations Experience' helpt.

Flexim lanceert nieuwe ultrasone flowmeters voor stoom

Met de FLUXUS ST en FLUXUS ST-HT serie kan verzadigde stoom gemeten worden zonder inbreng van sensors in de leiding of het openen van de leiding. Ook het verjongen van de leidingdiameters is niet langer nodig om de stoomsnelheid te verhogen voor het toe te passen meetprincipe, want de flow kan al gemeten worden vanaf 1cm/s.

Partners