Universitair postgraduaat: meerwaarde voor werkgever en werknemer

opleiding 24/08/2020 10:45:59

De nood aan levenslang leren is in deze turbulente tijden steeds groter geworden. Organisaties ontdekken steeds meer de meerwaarde van het investeren in opleidingen voor hun werknemers.

Lees hieronder verder   
Verwant

Volg een opleiding tot International Welding Specialist

Bert Van den Bogerd wint Vlaamse PhD Cup 2020

ENGIE Academy promoot technische beroepen

Webinar: Veilige zonebewaking met safety laser scanners

Wie wint publieksprijs Vlaamse PhD Cup

Brent Tirry en Kiefer Moyaert winnen Vlaamse STEM-Olympiade 2020

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Advanced Engineering 2020

Antwerp Expo

van 21/10/2020 tot 22/10/2020

Verleng levensduur installaties met juiste koeling

Online webcast

donderdag 22 oktober 2020

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Keuze van de redactie

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

(8/10) Studenten presenteren auto geproduceerd met hergebruikt afval

(7/10) Bert Van den Bogerd wint Vlaamse PhD Cup 2020

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Zeker langlopende opleidingen zoals universitaire postgraduaten waarbij er een sterke link is tussen de academische onderbouw en de praktische toepassing zitten in de lift.

Het Postuniversitair Centrum stimuleert volop het levenslang leren als een onmisbare dimensie van het universitaire onderwijs aan de KU Leuven. Er wordt daarbij sterk ingezet op de wisselwerking tussen recent wetenschappelijk onderzoek, actualiteit en professionele praktijk.

Net die mix, waar bovendien inhouden vanuit verschillende invalshoeken worden behandeld, levert die noodzakelijke meerwaarde aan de deelnemer. Organisaties verwachten een sterke multidisciplinariteit bij werknemers, iets wat zich bij uitstek verder ontwikkelt met het volgen van een universitair postgraduaat.

Daarnaast wordt ook de interactie tussen deelnemers onderling en deelnemers en docenten gestimuleerd. Ook het netwerkaspect maakt integraal deel uit van de leerervaring.

Naast een uitgebreid aanbod aan studiedagen en kortlopende opleidingen, bieden we vanuit het Postuniversitair Centrum een waaier aan universitaire postgraduaatopleidingen aan, met name Postgraduaat Smart Logistics, Postgraduaat Mens- en Milieuvriendelijk Bouwen en Wonen, Postgraduaat Ondernemerschap en Innovatie, Postgraduaat in het Financiewezen, Postgraduaat in de Vastgoedkunde en de Postgraduate Studies in Big Data and Analytics in Business and Management. << (foto: KU Leuven)

Ontdek deze opleidingen via https://puc.kuleuven.be/opleidingen/postgraduaten >>

Ontdek het volledige aanbod op https://puc.kuleuven.be of
contacteer via puc@kuleuven.be

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

Elia groep lanceerde de marktplaats re.alto om aanbieders en gebruikers uit alle lagen van de energiesector samen te brengen om op die manier de digitalisering te versnellen.

essenscia over hervorming Europese chemiewetgeving

De Europese Commissie heeft haar Chemicals Strategy for Sustainability gelanceerd als onderdeel van de Europese Green Deal. Sectorfederatie essenscia geeft alvast zijn mening hierover.

Biosensor voor continue monitoring door middel van moleculaire look-alike

TU Eindhoven ontwikkelde een sensor op basis van moleculaire look-alikes: een belangrijke ontwikkeling voor toekomstige biosensoren om gezondheid en ziekte te monitoren.

Ecosysteem IO.Energy gaat nieuwe fase in

De eerste testfase met acht proefprojecten werd onlangs afgerond en IO.Energy 2.0 wordt begin 2021 gelanceerd. De projecten gaan daarna de demonstratiefase in.

Medicijnen sneller beschikbaar met innovatieve technologie

De ontwikkeling van een medicijn duurt zo'n 13 jaar en kost tot wel 2,5 miljard dollar. Maar dat kan veel sneller en goedkoper via microtracing en Accelerator Mass Spectrometry, aldus TNO.

Vlaamse steun voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek

De raad van bestuur van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) heeft de nieuwe aspirantenmandaten fundamenteel en strategisch basisonderzoek toegekend aan 495 onderzoekers.

Ammoniak produceren zonder CO2-uitstoot

Door de bundeling van twee technologieën, een plasmareactor en een filter uit de auto-industrie, ontdekten wetenschappers van KU Leuven en UAntwerpen een CO2-vrij alternatief.

Circulaire tuinbouwsector steeds dichterbij

Na drie jaar kennis en ervaringen verzamelen, kan het BioBoost-project ideeën aanreiken om reststromen uit de tuinbouw beter te benutten, met verdienmodel voor tuinders.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners