Meten en verbeteren luchtkwaliteit in en rond scholen

Bedrijfsnieuws 1/09/2020 11:58:48

Airscan en Belfius rusten scholen uit met meetapparatuur die de binnen- en buitenluchtkwaliteit analyseert en automatisch alerts geeft als drempelwaarden worden overschreden.

Lees hieronder verder   
Verwant

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Burgers investeerden mee in zonnedak Leuvense brouwerij

Borealis vergroent door aankoop hernieuwbare energie

Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

Ecosysteem IO.Energy gaat nieuwe fase in

Waalse gasnet voor het eerst met groen gas geïnjecteerd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De lucht in en rond scholen is vaak van slechte kwaliteit door het vele autoverkeer en de beperkte ventilatie in klaslokalen. Dat heeft een impact op de gezondheid van kinderen.

Het onderzoek van Greenpeace, getiteld 'Mijn lucht, mijn school', uit 2017 liet zien dat bij 61% van de onderzochte scholen de luchtkwaliteit aan de schoolpoort zorgwekkend tot ronduit slecht was.

Met de COVID-19-crisis werd dit probleem van vervuilde lucht nog relevanter, omdat er veel aanwijzingen zijn dat aerosolen die in vervuilde lucht voorkomen het COVID-19-virus overdragen.

Daarom sloten Belfius en Airscan, een dochter van klimaatexpert CO2logic, een partnership om met behulp van meettoestellen de binnen- en buitenluchtkwaliteit in zoveel mogelijke scholen in België dagelijks en continu te monitoren.

Die meettoestellen zullen aan de scholen automatisch meldingen geven bij overschrijding van drempelwaarden voor parameters als fijnstof, CO2, vochtigheid, temperatuur en vluchtige organische stoffen.

Op basis van de metingen zal ook een concreet actieplan worden voorgesteld om de luchtkwaliteit in de klaslokalen te verbeteren en tegelijk de ecologische voetafdruk van die scholen en hun omgeving te verlagen.

Airscan maakt gebruik van een unieke nanotechnologie, waardoor labo-onderzoek niet langer vereist is. De gebruikte technologie om de binnenluchtkwaliteit te controleren, kan in realtime CO2-waarden, de hoeveelheid vluchtige organische stoffen, PM2.5, PM10 en formaldehyde, de luchtvochtigheid en temperatuur meten.

Deze meetapparatuur is het resultaat van een tien jaar durend onderzoek aan het wereldwijd befaamde Franse instituut CNRS.

Voor Belfius sluit deze samenwerking perfect aan bij het streven naar een brede maatschappelijke toegevoegde waarde. Belfius is zelf als allereerste Belgische grootbank CO2-neutraal en zet actief in op het maximaal verkleinen van de voetafdruk van de Belgische samenleving. << (Lydia Heida) (foto: Belfius)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners