Holst Centre start test-productielijn voor geprinte elektronica

Onderzoek & Wetenschap 2/09/2020 8:29:34

Er zijn voor het MKB 15 cases met nieuwe functionaliteiten ontwikkeld op basis van hybrid printed electronics: van sensoren in skateboards tot bedieningspanelen gemaakt door thermoforming.

Lees hieronder verder   
Verwant

Automatisatietechnologieën voor alle bedrijfsprocessen gebundeld

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

Portugese Heptasense wint Elia innovatiewedstrijd

Databotpionier TeRoCo breidt activiteiten uit naar Frankrijk

AI-oplossing structureert en interpreteert digitale documenten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

47ste Hogere Cursus Akoestiek

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 21/09/2020 tot 8/02/2021

Energiedelen en Energiegemeenschappen

Thor Centrale Genk

dinsdag 22 september 2020

Robot and machine become one

B&R Webinar

dinsdag 22 september 2020

IoT World / MtoM

Paris Expo Porte de Versailles

van 23/09/2020 tot 24/09/2020

Geautomatiseerde logistiek in productie - live demo

Sirris - Hasselt

woensdag 23 september 2020

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Keuze van de redactie

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

(7/9) Poco Loco investeert 45 miljoen in bijkomende productiefaciliteit

(4/9) Succesvolle eerste vlucht voor energiezuinige Flying-V

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Toonaangevende onderzoeksinstituten uit Europa kwamen in 2017 samen om een open-access pilotlijn te ontwikkelen voor ‘hybrid printed electronics’ (HPE). Initiator en coördinator hiervan was Holst Centre.

Dit door de EU gefinancierde InScope project had als doel om geprinte elektronica zowel in industrieel als in commercieel opzicht op de kaart te zetten en zo de leidende rol van Europa te behouden in deze snel groeiende markt.

Inmiddels is Holst Centre erin geslaagd een consortium op te richten met een eigen open-access HPE testproductielijn. De productielijn is getest voor zowel grote multinationals als het midden- en kleinbedrijf.

Holst Centre heeft samen met Signify (voormalig Philips Lighting) ultradunne, interactieve folies met geïntegreerde verlichting ontwikkeld en getest. Deze folies worden op rol geproduceerd en vervangen de minder flexibele, kleinere LED-verlichtingsstrips.

De rollen folie worden als 2D-modules geïntegreerd in grote oppervlakken zoals ramen, muren en plafonds. Dit zorgt voor een betere ambiance in een ruimte.

Samen met Kone heeft Holst Centre een complete liftcabine gebouwd met een interactieve wand en geïntegreerd bedieningspaneel. De productiekosten zijn tot wel 80% lager dan die van bestaande oplossingen en het ontwerp voldoet aan alle veiligheidseisen.

Eindgebruikers kunnen profiteren van de kennis binnen het InSCOPE consortium om zo hun eigen (hybrid) printed electronics demo om te bouwen tot een prototype dat klaar is voor productie.

Het team van de pilotlijn werkt nauw samen met het bedrijfsleven om voorwaarden aan het systeem, de constructie, het gebruik en kostenbeheersing in kaart te brengen – allemaal bepalende onderdelen voor een effectief ontwerp.

Bedrijven die met Holst Centre samenwerken in het kader van het InScope project profiteren van de technische expertise en testcapaciteiten op het gebied van zowel hybrid printed als thin-film electronics. << (Lydia Heida) (foto: TNO)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Wordt Einstein Telescope opgenomen Europese research roadmap?

Gesteund door Nederland, België, Polen en Spanje heeft Italië een aanvraag ingediend om de Einstein Telescope op te nemen in een Europese routekaart voor grote onderzoeksinfrastructuren.

Containerterminals Deurganckdok zetten meer in op spoorvervoer

Terminaluitbaters DP World Antwerp en MPET bundelen de krachten om intensiever gebruik te maken van het spoor via een gezamenlijke spoorinfrastructuur met een transferzone.

”Ecovisie levert vaak net zoveel innovatie als duurzaamheid op” - opinie

Agoria begeleidt bedrijven bij hun transformatie tot Factory of the Future, waarbij 7 domeinen een cruciale rol spelen, zoals duurzaamheid. Hoe vullen bedrijven als BSH, ABEE en AMS dit in?

Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Nieuwe reactor maakt waterstofproductie goedkoper en duurzamer

Waterstof wordt een belangrijke energiedrager in de toekomstige circulaire economie. Daarom werkt TU Eindhoven aan een chemische reactor om duurzamere waterstof te maken.

Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Zonneauto als accu op wielen: ‘altijd en overal stroom’

Een vers kopje koffie tijdens het wildkamperen? Geen probleem! Stopcontacten zijn niet meer nodig als je een zonneauto hebt. Dat bewees het Solar Team Eindhoven met dit nieuwe model.

Regio’s presenteren duurzame toekomstvisie voor chemiesector

Vlaanderen, Nederland en Noordrijn-Westfalen presenteren trilaterale chemiestrategie, die inzet op innovatie en infrastructuur voor succesvolle energie- en klimaattransitie.

IP67 Profinet switches van Helmholz

Budé Innovative Solutions heeft een unieke machine gebouwd voor in de ijsindustrie. Omdat ze veel technologie op een kleine footprint moeten integreren is er gekozen om de PROFINET deelnemers, die via M12 techniek worden aangesloten op de IP67 managed PROFINET switches van Helmholz en door de PI organisatie zijn gecertificeerd.

Partners