Snelste IT-racks in België verkrijgbaar bij Rittal

Technisch nieuws 2/09/2020 10:37:13

Rittal heeft onlangs de VX IT in België gelanceerd. De nieuwe generatie IT-racks is ontworpen voor alle gangbare toepassingen en geschikt voor gebruik als netwerk- en serverrack.

Lees hieronder verder   
Verwant

Slim bugs checken in software

Automatisatietechnologieën voor alle bedrijfsprocessen gebundeld

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

Portugese Heptasense wint Elia innovatiewedstrijd

Databotpionier TeRoCo breidt activiteiten uit naar Frankrijk

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Postgraduaat Smart Logistics

Brugge, Gent, Kortrijk

van 25/09/2020 tot 28/03/2021

Oppervlaktebehandelingen voor kunststoffen

Kortrijk / Online

van 28/09/2020 tot 26/10/2020

The eye of the machine

B&R Webinar

dinsdag 29 september 2020

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Keuze van de redactie

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Rittal's nieuwe, universele racksystemen staan voor snelheid, flexibiliteit en modulariteit. Met de VX IT zijn klanten optimaal uitgerust voor elk toekomstig IT-scenario.

Snelheid en efficiëntie zijn sleutelwoorden in het Industrie 4.0 verhaal en dat weet ook Rittal. "Alle ervaring die is opgedaan met tal van IT-projecten wereldwijd is in de ontwikkeling van het nieuwe IT-rack verwerkt”, vertelt Koen Van Hende, Product Manager IT bij Rittal.

De VX IT biedt maximale vrijheid in configuratie met zekerheid dat alle componenten voldoen aan de internationale normen. De nieuwe generatie IT-racks kunnen met een ongekende snelheid worden geconfigureerd en gemonteerd, van afzonderlijke netwerkracks tot complete datacenters.

Snellere configuratie
Met de lancering van de VX IT bewijst Rittal nog maar eens dat zij de boot richting digitalisering niet heeft gemist. “Het hele proces van selectie, configuratie, bestelling en levering wordt digitaal ondersteund en is bovendien transparant. Het nieuwe IT-rack kan eenvoudig en snel geconfigureerd worden met behulp van een online tool. En dat is uniek”, zegt Koen Van Hende.

Een online configurator begeleidt de gebruiker stap voor stap bij het opbouwen van een 3D-model. De klant heeft bovendien keuze uit een breed scala aan componenten en accessoires die individueel kunnen worden geconfigureerd. Alle VX IT varianten en de componenten die met de configurator zijn ontworpen, zijn reeds getest en gecertificeerd in overeenstemming met internationale normen zoals UL 2416, IEC 60950 en IEC 62368.

De klant is bovendien zeker dat alle componenten in perfecte harmonie werken. Met deze oplossing kunnen IT-managers kostbare tijd besparen bij de planning en de inkoop. Het IT-rack wordt in een zeer hoge kwaliteit geproduceerd in een ultramoderne productiefaciliteit en door de geoptimaliseerde logistiek wordt het snel en op tijd geleverd.

Snelle montage zonder gereedschap
“Iedereen die in een datacenter werkt, wil een slim ontworpen en eenvoudig te gebruiken oplossing”, vertelt Koen Van Hende. “Rittal heeft zich bij de ontwikkeling van de VX IT consequent aan dit principe gehouden. Het IT-rack wordt grotendeels zonder gereedschap geïnstalleerd met behulp van tijdbesparende ‘snap-in’-technologie. Een ander belangrijk kenmerk van de VX IT is de grote stabiliteit.”

Alle panelen worden snel en eenvoudig bevestigd met behulp van snap-in-bevestigingen en positioneringshulpmiddelen. De hoogte-eenheden en de hellingshoeken zijn gemarkeerd, waardoor de 19 inch afstand tussen de niveaus eenvoudiger kan worden ingesteld. Dankzij dit verbeterde 19"-frameontwerp heeft het IT-rack bovendien meer verticale stabiliteit dan zijn voorgangers en laat het een belasting toe tot 1800 kg. Het draagvermogen is door zowel Rittal als de Underwriters Laboratories (UL) geverifieerd.

De nieuwe verticaal en horizontaal gedeelde zijpanelen bieden de gebruikers een betere toegang waardoor de installatiewerkzaamheden en de service versnellen. De verticale zijpanelen zijn bovendien voorzien van eenvoudige scharnieren, waardoor ze als deuren kunnen worden geopend en toch eenvoudig te verwijderen zijn. 

Maximale compatibiliteit en toekomstbestendigheid
De VX IT biedt compatibiliteit met bestaande Rittal RiMatrix systemen en andere IT-infrastructuren die met Rittal componenten gerealiseerd zijn. Op deze manier is het mogelijk om afzonderlijke componenten in bestaande computerruimten te vervangen en deze naar wens uit te breiden.

Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld bestaande RiMatrix installaties uitbreiden met de nieuwe VX IT en de VX IT specifieke componenten voor koel-, UPS- of monitoringsdoeleinden gebruiken. Dit biedt investeringszekerheid voor de bestaande Rittal datacenters. << (foto: Rittal)

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

UGent stapt mee in Siemens Industry Academy

De academie, die vorig jaar ontstond om ingenieursopleidingen en grote industriële spelers in Vlaanderen dichter bij elkaar te brengen, gaat nu ook een partnerschap aan met de UGent.

Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

De Eye-Robot is een robotapparaat waarmee chirurgen baanbrekende nieuwe oogprocedures uit kunnen voeren voor vormen van blindheid, die momenteel nog ongeneesbaar zijn.

Laatste verbindingsstuk ALEGrO-project gerealiseerd

Verschillende Waalse ministers waren aanwezig in het conversiestation van Lixhe (Luik) om de laatste werken bij te wonen. ALEGrO is de eerste elektrische interconnectie tussen België en Duitsland.

Biologisch oplosmiddel verlaagt energieverbruik

De Nederlandse UTwente ontwikkelt biologische oplosmiddelen voor industriële scheidings­processen, wat een grote energiebesparing oplevert in vergelijking met de huidige industrie­standaarden.

Stad Brugge en imec gaan ‘urban digital twin’ ontwikkelen

Stad Brugge en onderzoekscentrum imec gaan een digitale 3D-replica van de stad ontwikkelen die zal toelaten om de impact van maatregelen (rond luchtkwaliteit en verkeerstromen) te simuleren.

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Om de gepauzeerde opdrachten van klanten door de corona-crisis te vervangen, legde het bedrijf zich volledig toe op R&D. Twee proof of concepts zijn klaar om eind 2020 in de markt te testen.

Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

Het gaat om de vestiging van de grootste Atlantische zalmkwekerij in Europa, met een aquaponic systeem waarbij visafval wordt hergebruikt als biogas.

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

De piepkleine versterker van UTwente pept de lichtsignalen van fotonische chips op en geeft ze zo een boost, zodat bijvoorbeeld detectoren voor tumormarkers of virussen gevoeliger worden.

Slimme batterijmodules tot 100 kW bij Schneider Electric

Schneider Electric breidt de Galaxy VS 3-phase Uninterruptible Power Supply (UPS) uit met slimme interne batterijmodules van 10 tot 100 kW. De Galaxy VS met interne batterijen is hiermee de UPS met de hoogste dichtheid. Dit maakt de unit perfect geschikt voor de unieke vereisten van edge computing en kritieke infrastructuren.

Partners