AI-oplossing structureert en interpreteert digitale documenten

Bedrijfsnieuws 3/09/2020 11:42:32

Paperbox, spin-off van Skyhaus, introduceert een nieuw document intelligence platform dat bedrijven ondersteunt in het structureren van alle documenten die ze dagelijks dienen te verwerken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Millimetergolven uit laserlicht voor supersnel internet

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

Gaia-X for Belgium gaat werken rond cloud en datastrategie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Op basis van de inhoud slaagt Paperbox erin om documenten zoals facturen, transportdocumenten of contracten van elkaar te onderscheiden en te sorteren.

Ook maakt dit platform het mogelijk om data-elementen, zoals btw-nummer, productomschrijving en clausules, op een automatische manier te extraheren.

Zo draagt deze oplossing op continue basis bij tot significante tijd- en kostenefficiënties. Door de koppeling van Paperbox met documentmanagementsystemen zoals Microsoft SharePoint, worden er elke dag opnieuw nieuwe en waardevolle businessinzichten naar boven gebracht.

“Veel bedrijven in branches, zoals de logistieke en bankensector, hebben te kampen met een wildgroei aan documenten die veel tijd en budgetten opslorpt”, vertelt Maarten Callaert, ex-ML6 en Product Lead bij Paperbox.

“Jaarlijks stapelen duizenden tot miljoenen documenten, zoals facturen, schadeclaims, contracten en pv’s zich op, vaak ook in diverse talen. Medewerkers zien zo het bos door de bomen niet meer en gebeurtenissen zoals de brexit of COVID-19 hebben hierop allesbehalve een positieve impact.”

Daarom heeft de Gentse start-up Paperbox, spin-off van Skyhaus, het moederbedrijf van AI-specialist ML6, een enterprise document intelligence platform ontwikkeld dat alle bedrijfsdocumenten samenbrengt in één document data warehouse.

Het Software as a Service-platform bestaat uit drie modules: digitaliseren, classificeren en extraheren met behulp van natural language processing.

Elke detectie gebeurt met een bepaalde zekerheid. Wanneer die onder een drempel valt, kan de gebruiker tussenkomen om te bevestigen of corrigeren. Zo worden de algoritmes getraind en kan de gebruiker het platform afstellen op specifieke noden.

Functionaliteiten zoals het doorzoeken van documenten op allerlei gegevens leiden tot waardevolle inzichten voor doeleinden zoals BI/datawarehouse extraction, automatic document workflow management en robotic process automation.

Op die manier draagt de oplossing bij aan de ontwikkeling en het concurrentievermogen van het bedrijf. << (Lydia Heida) (foto: Paperbox)

Op de foto (v.l.n.r.): Oprichters Maarten Callaert en Stijn Decubber, Product Lead en Tech Lead.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Antwerpse chemiebedrijven gaan dokwater als proceswater gebruiken

Een nieuw te bouwen ontziltingsinstallatie in de haven van Antwerpen zal vanaf begin 2024 brak dokwater oppompen en omzetten in hoogwaardig proceswater voor de chemiesector.

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Siemens en Cloostermans hebben samen de eerste machine ter wereld ontwikkeld, die zich met behulp van AI herprogrammeert en herconfigureert om zo alle types producten en verpakkingen aan te kunnen.

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Sandvik Coromant, wereldleider in verspanende bewerkingen, en softwarebouwer Autodesk slaan de handen in elkaar om het gebruik van Computer-Aided Manufacturing (CAM) te vereenvoudigen.

Standaardmethodes voor meten van plastic vervuiling in ontwikkeling

Doel van het EU-project EUROqCHARM, met onder meer ILVO, is op Europees niveau afgestemde methodes vastleggen voor de bepaling en opvolging van milieuvervuiling met plastic.

Nieuwe treinterminal bij Mercatordok in North Sea Port

Volvo Cars, DFDS en Lineas brengen transport per boot, trein en vrachtwagen op een efficiënte manier samen. De doorlooptijd van fabriek naar eindbestemming gebeurt nu tot 30% sneller.

Financiële boost voor Belgische producent van elektrische bestelwagens

Addax Motors uit Deerlijk, de enige Belgische producent van elektrische bestelwagens, krijgt een financiële injectie van 10 miljoen euro, waarvan 8 miljoen euro via een kapitaalverhoging.

Engineeringnet Magazine 153 is onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Serious Game Circonopoly helpt om jongeren circulair te denken

POM West-Vlaanderen lanceert de online game Circonopoly om jongeren in de wereld van circulaire economie onder te dompelen. Dit spel is ontwikkeld voor de derde graad secundair onderwijs.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners