AI-oplossing structureert en interpreteert digitale documenten

Bedrijfsnieuws 3/09/2020 11:42:32

Paperbox, spin-off van Skyhaus, introduceert een nieuw document intelligence platform dat bedrijven ondersteunt in het structureren van alle documenten die ze dagelijks dienen te verwerken.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Op basis van de inhoud slaagt Paperbox erin om documenten zoals facturen, transportdocumenten of contracten van elkaar te onderscheiden en te sorteren.

Ook maakt dit platform het mogelijk om data-elementen, zoals btw-nummer, productomschrijving en clausules, op een automatische manier te extraheren.

Zo draagt deze oplossing op continue basis bij tot significante tijd- en kostenefficiënties. Door de koppeling van Paperbox met documentmanagementsystemen zoals Microsoft SharePoint, worden er elke dag opnieuw nieuwe en waardevolle businessinzichten naar boven gebracht.

“Veel bedrijven in branches, zoals de logistieke en bankensector, hebben te kampen met een wildgroei aan documenten die veel tijd en budgetten opslorpt”, vertelt Maarten Callaert, ex-ML6 en Product Lead bij Paperbox.

“Jaarlijks stapelen duizenden tot miljoenen documenten, zoals facturen, schadeclaims, contracten en pv’s zich op, vaak ook in diverse talen. Medewerkers zien zo het bos door de bomen niet meer en gebeurtenissen zoals de brexit of COVID-19 hebben hierop allesbehalve een positieve impact.”

Daarom heeft de Gentse start-up Paperbox, spin-off van Skyhaus, het moederbedrijf van AI-specialist ML6, een enterprise document intelligence platform ontwikkeld dat alle bedrijfsdocumenten samenbrengt in één document data warehouse.

Het Software as a Service-platform bestaat uit drie modules: digitaliseren, classificeren en extraheren met behulp van natural language processing.

Elke detectie gebeurt met een bepaalde zekerheid. Wanneer die onder een drempel valt, kan de gebruiker tussenkomen om te bevestigen of corrigeren. Zo worden de algoritmes getraind en kan de gebruiker het platform afstellen op specifieke noden.

Functionaliteiten zoals het doorzoeken van documenten op allerlei gegevens leiden tot waardevolle inzichten voor doeleinden zoals BI/datawarehouse extraction, automatic document workflow management en robotic process automation.

Op die manier draagt de oplossing bij aan de ontwikkeling en het concurrentievermogen van het bedrijf. << (Lydia Heida) (foto: Paperbox)

Op de foto (v.l.n.r.): Oprichters Maarten Callaert en Stijn Decubber, Product Lead en Tech Lead.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners