AI-oplossing structureert en interpreteert digitale documenten

Bedrijfsnieuws 3/09/2020 11:42:32

Paperbox, spin-off van Skyhaus, introduceert een nieuw document intelligence platform dat bedrijven ondersteunt in het structureren van alle documenten die ze dagelijks dienen te verwerken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Slim bugs checken in software

Automatisatietechnologieën voor alle bedrijfsprocessen gebundeld

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

Portugese Heptasense wint Elia innovatiewedstrijd

Databotpionier TeRoCo breidt activiteiten uit naar Frankrijk

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Mastercourse: The industrial relevance of advanced AI/ML methods

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

donderdag 24 september 2020

Postgraduaat Smart Logistics

Brugge, Gent, Kortrijk

van 25/09/2020 tot 28/03/2021

Oppervlaktebehandelingen voor kunststoffen

Kortrijk / Online

van 28/09/2020 tot 26/10/2020

The eye of the machine

B&R Webinar

dinsdag 29 september 2020

Grondmechanica (gevorderden)

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 30/09/2020 tot 8/12/2020

Houten constructies: ontwikkelingen en rekeninzichten

Live webinar

donderdag 1 oktober 2020

Keuze van de redactie

(22/9) 10 actiepunten boosten innovatie- en groeipotentieel biotechsector

(21/9) Agoria Solar Team wint Europese Solar Challenge 2020

(17/9) Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

(15/9) Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

(10/9) Soprema’s nieuwe productievestiging creëert lokale arbeidsplaatsen

(9/9) Bliksemsnelle 3D-bioprinter voor ziektemodellen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Op basis van de inhoud slaagt Paperbox erin om documenten zoals facturen, transportdocumenten of contracten van elkaar te onderscheiden en te sorteren.

Ook maakt dit platform het mogelijk om data-elementen, zoals btw-nummer, productomschrijving en clausules, op een automatische manier te extraheren.

Zo draagt deze oplossing op continue basis bij tot significante tijd- en kostenefficiënties. Door de koppeling van Paperbox met documentmanagementsystemen zoals Microsoft SharePoint, worden er elke dag opnieuw nieuwe en waardevolle businessinzichten naar boven gebracht.

“Veel bedrijven in branches, zoals de logistieke en bankensector, hebben te kampen met een wildgroei aan documenten die veel tijd en budgetten opslorpt”, vertelt Maarten Callaert, ex-ML6 en Product Lead bij Paperbox.

“Jaarlijks stapelen duizenden tot miljoenen documenten, zoals facturen, schadeclaims, contracten en pv’s zich op, vaak ook in diverse talen. Medewerkers zien zo het bos door de bomen niet meer en gebeurtenissen zoals de brexit of COVID-19 hebben hierop allesbehalve een positieve impact.”

Daarom heeft de Gentse start-up Paperbox, spin-off van Skyhaus, het moederbedrijf van AI-specialist ML6, een enterprise document intelligence platform ontwikkeld dat alle bedrijfsdocumenten samenbrengt in één document data warehouse.

Het Software as a Service-platform bestaat uit drie modules: digitaliseren, classificeren en extraheren met behulp van natural language processing.

Elke detectie gebeurt met een bepaalde zekerheid. Wanneer die onder een drempel valt, kan de gebruiker tussenkomen om te bevestigen of corrigeren. Zo worden de algoritmes getraind en kan de gebruiker het platform afstellen op specifieke noden.

Functionaliteiten zoals het doorzoeken van documenten op allerlei gegevens leiden tot waardevolle inzichten voor doeleinden zoals BI/datawarehouse extraction, automatic document workflow management en robotic process automation.

Op die manier draagt de oplossing bij aan de ontwikkeling en het concurrentievermogen van het bedrijf. << (Lydia Heida) (foto: Paperbox)

Op de foto (v.l.n.r.): Oprichters Maarten Callaert en Stijn Decubber, Product Lead en Tech Lead.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

UGent stapt mee in Siemens Industry Academy

De academie, die vorig jaar ontstond om ingenieursopleidingen en grote industriële spelers in Vlaanderen dichter bij elkaar te brengen, gaat nu ook een partnerschap aan met de UGent.

Eye-Robot wint de Belgische James Dyson Award 2020

De Eye-Robot is een robotapparaat waarmee chirurgen baanbrekende nieuwe oogprocedures uit kunnen voeren voor vormen van blindheid, die momenteel nog ongeneesbaar zijn.

Laatste verbindingsstuk ALEGrO-project gerealiseerd

Verschillende Waalse ministers waren aanwezig in het conversiestation van Lixhe (Luik) om de laatste werken bij te wonen. ALEGrO is de eerste elektrische interconnectie tussen België en Duitsland.

Biologisch oplosmiddel verlaagt energieverbruik

De Nederlandse UTwente ontwikkelt biologische oplosmiddelen voor industriële scheidings­processen, wat een grote energiebesparing oplevert in vergelijking met de huidige industrie­standaarden.

Stad Brugge en imec gaan ‘urban digital twin’ ontwikkelen

Stad Brugge en onderzoekscentrum imec gaan een digitale 3D-replica van de stad ontwikkelen die zal toelaten om de impact van maatregelen (rond luchtkwaliteit en verkeerstromen) te simuleren.

AI-start-up The Grain haalt Vlaio innovatiesubsidie binnen

Om de gepauzeerde opdrachten van klanten door de corona-crisis te vervangen, legde het bedrijf zich volledig toe op R&D. Twee proof of concepts zijn klaar om eind 2020 in de markt te testen.

Noors bedrijf investeert 150 miljoen euro in Haven Oostende

Het gaat om de vestiging van de grootste Atlantische zalmkwekerij in Europa, met een aquaponic systeem waarbij visafval wordt hergebruikt als biogas.

Fotonische chips geboost met nieuwe lichtversterker

De piepkleine versterker van UTwente pept de lichtsignalen van fotonische chips op en geeft ze zo een boost, zodat bijvoorbeeld detectoren voor tumormarkers of virussen gevoeliger worden.

Slimme batterijmodules tot 100 kW bij Schneider Electric

Schneider Electric breidt de Galaxy VS 3-phase Uninterruptible Power Supply (UPS) uit met slimme interne batterijmodules van 10 tot 100 kW. De Galaxy VS met interne batterijen is hiermee de UPS met de hoogste dichtheid. Dit maakt de unit perfect geschikt voor de unieke vereisten van edge computing en kritieke infrastructuren.

Partners