Watson-Marlow lanceert nieuwe Certa Plus sinusoïdale pomp

Deze nieuwe pomp is een duurzame en energiezuinigere oplossing voor shear-gevoelige, stroperige farmaceutische producten en nu al de beste in zijn klasse.

Trefwoorden: #Certa Plus, #pompen, #sinusoïdale pomp, #Watson-Marlow

Lees verder

Productnieuws

( Foto: WMFTG )

ENGINEERINGNET.BE - Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) heeft de nieuwe Certa Plus-pompserie geïntroduceerd.

Deze pompserie biedt een duurzame, hoogwaardige en veelzijdige fluidmanagement voor de farmaceutische industrie. In de Certa Plus wordt gebruik gemaakt van de uitgebreide ervaring die MasoSine heeft in de toepassing van sinusoïdale pomptechnologieën, waarmee kan worden voldaan aan de vereisten van een breed toepassingsbereik.

Als innovatieve doorontwikkeling van conventionele lobbenpompen biedt de nieuwe sinusoïdale pomptechnologie minder shear, een lager stroomverbruik, volledige traceerbaarheid en een ultieme reinigbaarheid bij gebruik voor het verpompen van siropen, oliën, crèmes en gels.

Het produceren van farmaceutische producten stelt fabrikanten voor een hele serie complexe uitdagingen om te garanderen dat hun medicijnen van hoge kwaliteit zijn en vrij van vervuiling. Certa Plus is ontwikkeld om zuiverheid te kunnen garanderen en biedt aanvullende mogelijkheden voor kwaliteitsgarantie over een breed spectrum van farmaceutische producten.

Dankzij het efficiënte ontwerp biedt de pomp niet alleen gereduceerde reinigingstijden, maar zorgt deze ook voor een besparing in het elektriciteitsverbruik en worden de bedrijfskosten en de CO2-voetafdruk beperkt.

Bescherming van de productkwaliteit
Het handhaven van de kwaliteit van hoogwaardige producten in een breed aanbod is van essentieel belang in de farmaceutische industrie. Certa Plus biedt een vrijwel geheel pulsatievrije productstroom, waardoor de noodzaak van aanvullende demping vervalt.

Zo wordt niet alleen de nauwkeurigheid van de flowmeting verhoogd, maar ook het rendement van de warmtewisselaar. Doordat de verpompte vloeistof met een kenmerkende lage shear wordt verwerkt, blijft de temperatuurverhoging tot een minimum beperkt, wat ten goede komt aan de consistentie van de batch en de kwaliteit van het eindproduct.

Veelzijdige, robuuste vloeistofverwerking
Certa Plus verpompt een breed bereik van veeleisende producten, zoals siropen, suikeroplossingen en producten voor pastilles. De constante vloeistofstroom en de krachtige aanzuiging dragen sterk bij aan de efficiënte productie van pastilleproducten. Ook siropen en suikeroplossingen kunnen moeiteloos worden verwerkt. Door het spoelen van de afdichting wordt voorkomen dat producten op suikerbasis zich afzetten op de afdichting en daar opdrogen.

Over een breed spectrum van farmaceutische toepassingen leiden temperatuurschommelingen tot wisselende viscositeiten in producten. Zo leidt het verpompen bij lage temperaturen in de productie van zetpillen bijvoorbeeld tot een verhoging van de viscositeit van het product. Door de krachtige aanzuiging van de Certa Plus verwerkt de pomp moeiteloos zowel licht stroperige vloeistoffen zoals oliën, als zeer stroperige producten zoals crèmes en gels.

Schone en efficiënte technologie
De pomp is streng getest op overeenstemming met de meest actuele richtlijnen die verplicht zijn gesteld voor de farmaceutische industrie. De CIP-functionaliteit maakt het reinigen van de pomp spelend eenvoudig, waardoor deze gemakkelijk kan worden geïntegreerd in een antiseptische vloeistoflijn.

De pomp kan nat worden gereinigd zonder dat deze hiervoor moet worden gedemonteerd. Daarnaast is de pomp bacteriedicht en kan deze met stoom worden gesteriliseerd om het gevaar van residuen en besmetting weg te nemen. Certa Plus is gecertificeerd volledig antiseptisch (EHEDG type EL klasse I en EHEDG type EL antiseptisch klasse I) en alle componenten zijn geproduceerd uit grondstoffen die zijn gecertificeerd volgens de FDA en USP klasse VI.

Het ongeëvenaarde hygiënische ontwerp blijft de hoeveelheid benodigde reinigingsmiddelen beperkt en wordt de vereiste duur van de reinigingscyclus tot een minimum beperkt, wat ten goede komt aan de efficiëntie van het gehele proces.

Bovendien is de pomp een energiezuinig alternatief voor lobbenpompen of omtrekzuigerpompen, doordat deze tot 50% minder energie verbruikt. Zo worden door het gebruik van deze pomp het elektriciteitsverbruik en de CO2-voetafdruk aanzienlijk verlaagd.


Voor meer informatie:
Watson-Marlow Limited
Industriepark 5 - B-9052 Zwijnaarde
T: +32 (0) 9 225 94 57 - www.watson-marlow.com/be-nl

Lees méér over: Watson Marlow



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.