Betere bedrijfsvoering door industriële automatisering

Bedrijfsnieuws 21/09/2020 13:40:34

Al jarenlang op zoek naar manieren om uw bedrijfsvoering te verbeteren? Door middel van industriële automatisering zijn grote voordelen te behalen. In dit artikel wordt dit uitgelegd.

Lees hieronder verder   
Verwant

DIS introduceert dynamische inclinometer

Engineeringnet Magazine 153 is onlangs verschenen

Consortium met DEME wint contract voor bouw Italiaanse haven

EnergyVille officieel partner Living Tomorrow

Proeftuinproject ‘Industrie 4.0 Machine Upgrading’ - artikel

Radar is de betere ultrasoon

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Laten we beginnen met de voordelen van industriële automatisering voor uw productie. Ten eerste vergroot het uw productiviteit aanzienlijk. Als we kijken naar de mogelijke verwerkingssnelheid van producten of het voltooien van handelingen, ligt dit bij machines vele malen hoger dan bij menselijke handelingen. Hierdoor kunt u in dezelfde tijd, méér producten produceren.

Ten tweede zorgt een machine ervoor dat de handelingen die worden uitgevoerd, zeer accuraat worden uitgevoerd. Wanneer u bijvoorbeeld een medewerker een aantal keer een naad laat lassen, zal deze naad vrijwel nooit 100% hetzelfde zijn. Met een vooraf geprogrammeerde robot zorg je ervoor dat jouw producten altijd voorzien zijn van eenzelfde naad. Niet alleen vergroot dit de kwaliteit van uw producten aanzienlijk, ook zorgt het ervoor dat de consistentie in uw productieproces omhoog gaat.

Ten derde zorgen de nieuwe machines in uw fabriek ervoor dat de veiligheid vele malen groter wordt. Valt er bijvoorbeeld iets van de productieband af, dan voelt een machine hier een stuk minder van dan wanneer dit bij een medewerker gebeurt. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken dat er door menselijk handelen bepaalde processen in uw bedrijf verstoord raken waardoor er gevaar kan optreden. De veiligheid gaat dus ook sterk omhoog.

Hiermee valt samen dat de verzuimkosten voor uw bedrijf lager worden. Waar productierobots urenlang door kunnen werken en zelfs bijna 24 uur per dag kunnen draaien, is dit bij mensen niet het geval. Hierdoor kunt u uw productiecapaciteit alleen maar verder verhogen.

Medewerkers
Ook voor uw huidige medewerkers gaat dit voordelen opleveren. Velen denken vaak dat de introductie van machines samen gaat met het ontslaan van personeel. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Allereerst kunt u uw huidige personeel namelijk inzetten voor functies die zij eerder niet bekleden. Dit geeft hen niet alleen doorgroeimogelijkheden, het zorgt er ook voor dat ze op meerdere plekken inzetbaar zijn. Ook voor omscholing komen uw medewerkers nu in aanmerking.

Daarnaast zorgt het ervoor dat u deze medewerkers kunt inzetten om andere markten te verkennen. Zoals hierboven vermeld geven robots namelijk een positieve impuls aan uw productieproces. Niet alleen gaat u meer produceren, ook kunt u goedkoper produceren en is de kwaliteit van de producten hoger. Hierdoor kunt u meer afzetmarkten gaan bedienen en kunt u wellicht in andere landen gaan kijken of u deze producten kunt slijten. Hier komen uw huidige medewerkers goed van pas. Zij hebben namelijk een goed inzicht van uw bedrijf en weten dan ook vaak goed wat de sterke punten van uw product zijn.

Het in huis halen van robots (en daarmee industriële automatisering) heeft dus zowel positieve kanten voor uw productieproces als voor uw medewerkers. Hoewel de initiële investering hoog is, kunnen robots vaak een lange tijd mee. We praten dan al snel over ongeveer 30 jaar. Het wordt dus vooral gezien als een investering op de lange termijn. << (foto: Pixabay)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners