Betere bedrijfsvoering door industriële automatisering

Bedrijfsnieuws 21/09/2020 13:40:34

Al jarenlang op zoek naar manieren om uw bedrijfsvoering te verbeteren? Door middel van industriële automatisering zijn grote voordelen te behalen. In dit artikel wordt dit uitgelegd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Accelerator Start it @KBC verwelkomt recordaantal ondernemers

Rittal introduceert nieuwe kunststof kasten AX

Kortrijks Circular Materials Center geopend

Winnaars Techni-Mat awards gekend

Sensirion introduceert nieuwe VOC sensor

Group MAM neemt nieuwe productievestiging in gebruik

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Laten we beginnen met de voordelen van industriële automatisering voor uw productie. Ten eerste vergroot het uw productiviteit aanzienlijk. Als we kijken naar de mogelijke verwerkingssnelheid van producten of het voltooien van handelingen, ligt dit bij machines vele malen hoger dan bij menselijke handelingen. Hierdoor kunt u in dezelfde tijd, méér producten produceren.

Ten tweede zorgt een machine ervoor dat de handelingen die worden uitgevoerd, zeer accuraat worden uitgevoerd. Wanneer u bijvoorbeeld een medewerker een aantal keer een naad laat lassen, zal deze naad vrijwel nooit 100% hetzelfde zijn. Met een vooraf geprogrammeerde robot zorg je ervoor dat jouw producten altijd voorzien zijn van eenzelfde naad. Niet alleen vergroot dit de kwaliteit van uw producten aanzienlijk, ook zorgt het ervoor dat de consistentie in uw productieproces omhoog gaat.

Ten derde zorgen de nieuwe machines in uw fabriek ervoor dat de veiligheid vele malen groter wordt. Valt er bijvoorbeeld iets van de productieband af, dan voelt een machine hier een stuk minder van dan wanneer dit bij een medewerker gebeurt. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken dat er door menselijk handelen bepaalde processen in uw bedrijf verstoord raken waardoor er gevaar kan optreden. De veiligheid gaat dus ook sterk omhoog.

Hiermee valt samen dat de verzuimkosten voor uw bedrijf lager worden. Waar productierobots urenlang door kunnen werken en zelfs bijna 24 uur per dag kunnen draaien, is dit bij mensen niet het geval. Hierdoor kunt u uw productiecapaciteit alleen maar verder verhogen.

Medewerkers
Ook voor uw huidige medewerkers gaat dit voordelen opleveren. Velen denken vaak dat de introductie van machines samen gaat met het ontslaan van personeel. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Allereerst kunt u uw huidige personeel namelijk inzetten voor functies die zij eerder niet bekleden. Dit geeft hen niet alleen doorgroeimogelijkheden, het zorgt er ook voor dat ze op meerdere plekken inzetbaar zijn. Ook voor omscholing komen uw medewerkers nu in aanmerking.

Daarnaast zorgt het ervoor dat u deze medewerkers kunt inzetten om andere markten te verkennen. Zoals hierboven vermeld geven robots namelijk een positieve impuls aan uw productieproces. Niet alleen gaat u meer produceren, ook kunt u goedkoper produceren en is de kwaliteit van de producten hoger. Hierdoor kunt u meer afzetmarkten gaan bedienen en kunt u wellicht in andere landen gaan kijken of u deze producten kunt slijten. Hier komen uw huidige medewerkers goed van pas. Zij hebben namelijk een goed inzicht van uw bedrijf en weten dan ook vaak goed wat de sterke punten van uw product zijn.

Het in huis halen van robots (en daarmee industriële automatisering) heeft dus zowel positieve kanten voor uw productieproces als voor uw medewerkers. Hoewel de initiële investering hoog is, kunnen robots vaak een lange tijd mee. We praten dan al snel over ongeveer 30 jaar. Het wordt dus vooral gezien als een investering op de lange termijn. << (foto: Pixabay)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ORI en Tractebel vs corona 1.0

Begin maart vond het laatste fysieke ORI-event plaats in Gare Maritime te Brussel. Het opkomende coronavirus was toen al onderwerp van vele gesprekken, maar de impact was nog onduidelijk.

Volvo Trucks gaat elektrische voertuigen in bouwsector testen

Deze maand is Volvo Trucks gestart met livetests van een volledig elektrisch voertuig in de bouwsector. Het bedrijf leverde hiervoor twee voertuigen voor zwaar gebruik aan zijn klant Swerock

Accelerator Start it @KBC verwelkomt recordaantal ondernemers

Meer dan 280 start-ups dienden hun kandidatuur in voor de 20e pitchwave van Start it @KBC. Dat is een recordaantal sinds de start van de accelerator in 2014.

Coronaproef ’fysiek’ netwerken tijdens succesvolle ABISS2020

Begin oktober slaagden de 68 technologiepartners er in om met 583 fysieke bezoekers en 248 digitale bezoekers te netwerken omtrent trends en oplossingen voor industriële digitalisering.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners