Betere bedrijfsvoering door industriële automatisering

Bedrijfsnieuws 21/09/2020 13:40:34

Al jarenlang op zoek naar manieren om uw bedrijfsvoering te verbeteren? Door middel van industriële automatisering zijn grote voordelen te behalen. In dit artikel wordt dit uitgelegd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Automatiseer met één voordelige kickstart

Digitalisering in de bouw komt traag op gang

Conferentie over de toekomst van bordenbouw en schakelkasttechniek

DEME Offshore haalt Nederlands transport & installatie-contract binnen

Sectorbedrijven lanceren STEM-challenges voor jongeren

Siemens lanceert compacte en basis performance frequentieregelaar

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Decanteercentrifuges

Online

van 9/03/2021 tot 10/03/2021

Belgian Offshore Days

Ostend Sea P’lace

van 17/03/2021 tot 18/03/2021

Ventilatie van gebouwen in de strijd tegen COVID-19

Live Webinar

dinsdag 23 maart 2021

Panel Building. Made Smarter

Online event

dinsdag 23 maart 2021

METAV Digital

online

van 23/03/2021 tot 26/03/2021

EEX-ATEX

Online cursus IE-net

van 30/03/2021 tot 31/03/2021

Keuze van de redactie

(5/3) Computersimulaties in 4D maken hartchirurgie veiliger

(3/3) Windparken profiteren van sterke stroming in lagere atmosfeer

(2/3) Lockheed Martin gunt Feronyl contract binnen het F-35 programma

(1/3) Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

(25/2) Nieuw platform biedt correctere berekening CO2-voetafdruk

(25/2) ABO-Group neemt Frans sonisch boorbedrijf over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Laten we beginnen met de voordelen van industriële automatisering voor uw productie. Ten eerste vergroot het uw productiviteit aanzienlijk. Als we kijken naar de mogelijke verwerkingssnelheid van producten of het voltooien van handelingen, ligt dit bij machines vele malen hoger dan bij menselijke handelingen. Hierdoor kunt u in dezelfde tijd, méér producten produceren.

Ten tweede zorgt een machine ervoor dat de handelingen die worden uitgevoerd, zeer accuraat worden uitgevoerd. Wanneer u bijvoorbeeld een medewerker een aantal keer een naad laat lassen, zal deze naad vrijwel nooit 100% hetzelfde zijn. Met een vooraf geprogrammeerde robot zorg je ervoor dat jouw producten altijd voorzien zijn van eenzelfde naad. Niet alleen vergroot dit de kwaliteit van uw producten aanzienlijk, ook zorgt het ervoor dat de consistentie in uw productieproces omhoog gaat.

Ten derde zorgen de nieuwe machines in uw fabriek ervoor dat de veiligheid vele malen groter wordt. Valt er bijvoorbeeld iets van de productieband af, dan voelt een machine hier een stuk minder van dan wanneer dit bij een medewerker gebeurt. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken dat er door menselijk handelen bepaalde processen in uw bedrijf verstoord raken waardoor er gevaar kan optreden. De veiligheid gaat dus ook sterk omhoog.

Hiermee valt samen dat de verzuimkosten voor uw bedrijf lager worden. Waar productierobots urenlang door kunnen werken en zelfs bijna 24 uur per dag kunnen draaien, is dit bij mensen niet het geval. Hierdoor kunt u uw productiecapaciteit alleen maar verder verhogen.

Medewerkers
Ook voor uw huidige medewerkers gaat dit voordelen opleveren. Velen denken vaak dat de introductie van machines samen gaat met het ontslaan van personeel. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Allereerst kunt u uw huidige personeel namelijk inzetten voor functies die zij eerder niet bekleden. Dit geeft hen niet alleen doorgroeimogelijkheden, het zorgt er ook voor dat ze op meerdere plekken inzetbaar zijn. Ook voor omscholing komen uw medewerkers nu in aanmerking.

Daarnaast zorgt het ervoor dat u deze medewerkers kunt inzetten om andere markten te verkennen. Zoals hierboven vermeld geven robots namelijk een positieve impuls aan uw productieproces. Niet alleen gaat u meer produceren, ook kunt u goedkoper produceren en is de kwaliteit van de producten hoger. Hierdoor kunt u meer afzetmarkten gaan bedienen en kunt u wellicht in andere landen gaan kijken of u deze producten kunt slijten. Hier komen uw huidige medewerkers goed van pas. Zij hebben namelijk een goed inzicht van uw bedrijf en weten dan ook vaak goed wat de sterke punten van uw product zijn.

Het in huis halen van robots (en daarmee industriële automatisering) heeft dus zowel positieve kanten voor uw productieproces als voor uw medewerkers. Hoewel de initiële investering hoog is, kunnen robots vaak een lange tijd mee. We praten dan al snel over ongeveer 30 jaar. Het wordt dus vooral gezien als een investering op de lange termijn. << (foto: Pixabay)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaanderen op tweede plek in Europees innovatieonderzoek

Het laatste Europese innovatieonderzoek toont dat de innovatiegraad in Vlaanderen voor 2016-2018 rond de 70% ligt. Daarmee behoort Vlaanderen tot de Europese top, enkel Estland doet beter.

Kunstmatige intelligentie: nieuwer is niet altijd beter - opinie

Wat triggert kopersverdriet? Sommigen voelen het al na enkele seconden na een impulsaankoop. We maakten het allemaal wel eens mee, maar dat maakt het er niet minder pijnlijk op.

Automatiseer met één voordelige kickstart

Heeft u weinig of geen ervaring? De SIMATIC S7-1200-starterkit is makkelijk, snel, compact en kostenefficiënt en bevat alle benodigde componenten om succesvol te automatiseren.

Opheffing moratorium leidt voorlopig niet tot meer faillissementen

Tijdens de maand februari 2021 gingen er 540 bedrijven failliet, een daling met 43% tegenover 2020. Januari en februari samengeteld toont 999 faillissementsuitspraken of 49,4% minder.

Project: software robots om administratieve routinetaken over te nemen

Het gebruik van databots, een toepassing van Robotic Process Automation (RPA), heeft het potentieel om automatisering snel en goedkoop toe te passen. VIL wil dit onderzoeken.

Start bouw allereerste Vlaamse opleidingscentrum voor farma en biotech

ViTalent en POM Antwerpen hebben het startschot gegeven voor bouw van allereerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. Vanaf begin 2022 worden opleidingen op maat aangebode

Watson-Marlow en Bredel vanaf nu onder één dak

De Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) verzorgt vanaf nu de directe verkoop, de ondersteuning en de service van de industriële Bredel slangenpompen.

‘The 7 Transformations Experience’ - column

Hoe groot of klein ze ook is, en ongeacht de menselijke en financiële middelen waarover ze beschikt, uw onderneming is in staat om te evolueren. 'The 7 Transformations Experience' helpt.

Flexim lanceert nieuwe ultrasone flowmeters voor stoom

Met de FLUXUS ST en FLUXUS ST-HT serie kan verzadigde stoom gemeten worden zonder inbreng van sensors in de leiding of het openen van de leiding. Ook het verjongen van de leidingdiameters is niet langer nodig om de stoomsnelheid te verhogen voor het toe te passen meetprincipe, want de flow kan al gemeten worden vanaf 1cm/s.

Partners