8 finalisten strijden nog om Vlaamse PhD Cup 2020

Tijdens de halve finale van de Vlaamse PhD Cup 2020 streden nog 16 onderzoekers om een felbegeerd finaleticket in de wacht te slepen. Hiervan gaan er nog 8 door naar de finale op 6 oktober.

Trefwoorden: #onderzoeker, #Vlaamse PhD Cup, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vlaamse PhD Cup )

ENGINEERINGNET.BE - Na een intensieve vierdaagse mediatraining beklommen de 16 genomineerden het podium van de Marconi-studio op de VRT.

In drie minuten moesten ze de jury bestaande uit dr. Heleen Dewitte (UGent - Jonge Academie), Soukaina Benamar (jongerenreporter StampMedia), Ruud Hendrickx (VRT Taal), Hans Van de Water en Toon Verlinden (The Floor is Yours) verbazen en overtuigen met een drieminutenpitch over hun doctoraatsonderzoek.

De jury beoordeelde de presentaties op inhoud, helderheid en performance en selecteerde deze acht finalisten:

  1. Nicolas Wijsen (KU Leuven - FWO), doctor in de wiskunde met de presentatie "Een weerbericht voor astronauten"
  2. Bert Van den Bogerd (UAntwerpen - FWO), doctor in de medische wetenschappen, met de presentatie "Blindheid oplossen met aardappelzetmeel en slachtafval"
  3. Ilke De Boeck (UAntwerpen - FWO), doctor in de toegepaste microbiologie en biotechnologie, met de presentatie "Van pot vol snot naar neusspray"
  4. Marjolein Van Ginneken (UAntwerpen / Technopolis - FWO), doctor in de biologie met de presentatie "Vervuiling & stress: een gevaarlijke cocktail"
  5. Eline Haspeslagh (UGent / VIB - FWO), doctor in de gezondsheidswetenschappen, met de presentatie "Naar een gewenningskuur voor astma"
  6. Lennart Soberon (UGent), doctor in de filmwetenschappen, met de presentatie "Houden van te haten"
  7. Seppe Terryn (VUB - FWO), doctor in de robotica, met de presentatie "Lang leve(n)de robot"
  8. Jeroen De Gussem (UGent - FWO), doctor in de geschiedenis & taalkunde, met de presentatie "Hoe taalalgoritmes een middeleeuwse liefdesaffaire bekoelden" 

De winnaar wordt bekend gemaakt op 6 oktober in Het Depot in Leuven. Onder het strenge oog van de finalejury (Lieven Vandenhaute (Radio 1), prof. Lendert Gelens (KU Leuven - Jonge Academie), Katleen Bracke (Universiteit van Vlaanderen), dr. Nele Wynants (UAntwerpen - ULB - Jonge Academie) en Klaartje Galle (Darwin BBDO)) strijden de kandidaten dan voor de eerste prijs: een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School en een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen.