ABISS2020 wordt grootste digitale oefening ooit

Economie 28/09/2020 9:44:16

‘De grootste digitale training ooit’, zo omschrijft digitaal expert Steven Van Belleghem de coronacrisis: “Ik verwacht dat we deze periode later benoemen als the golden age of digital.”

Lees hieronder verder   
Verwant

Sensor+Test 2021 gaat zowel fysiek als virtueel door

Corona zorgt nu ook voor annulatie vakbeurzen wire&tube en Valve World 2020

10e editie solarvakbeurs InterSolution 2021 gaat door

Volgende week start Navingo Career Event

Coronaproef ’fysiek’ netwerken tijdens succesvolle ABISS2020

Organisatoren tevreden over eerste editie Techni-Mat

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

Martine Tempels, executive vicepresident bij Telenet Business, is het daar grotendeels mee eens en benadrukt dat de digitale technologie meer dan ooit voor iedereen toegankelijk is. Dixit beide uiteraard. Reden te meer om u toch even mee te nemen in deze verdere redenering. Niet toevallig wordt ABISS2020 - op 8 oktober in Kortrijk Xpo - de grootste digitale training voor 800 C-levels en afdelingshoofden uit de industrie. Momenteel staat de teller van fysieke bezoekers op 558 registraties. Bovendien kan er geopteerd worden om via ABISS Digital en de bijhorende app een digitale deelnemer te worden. Hieronder duiden we deze mogelijkheden en wie weet, registreert u tijdig om fysiek deel uit de maken van de 800 Very Industrial Digital Innovators binnen uw organisatie.

De grootste digitale training voor de industrie, open voor beginners en gevorderden
Dat het voorjaar een gamechanger was - en wellicht bekend zal blijven als de periode waar productiebedrijven met warp speed een onlinepoot opgezet hebben - is duidelijk. Het was nu duidelijk een ‘digitize or disappear-verhaal’ zonder punten of komma’s. Dit bevorderde niet alleen thuiswerk en e-commerce, maar stimuleerde eveneens het vanop afstand monitoren, plannen, controleren en interveniëren van industriële productie, engineering, maintenance, planning, supply chain en warehousing. Kortom, de volledige waardeketen moest in sneltempo digitaliseren. Gelukkig waren heel veel sectoren, zoals de petrochemie, de farmaceutische industrie, de machinebouw en de logistiek al deels voorbereid op deze Zwarte Zwaan. De inhaalbeweging voor de industrie is nu imminent! (Lees meer)

Daarom ook dat deze industrie-digitale summit/netwerkevent, zonder enige twijfel en met veel enthousiasme, met prioriteit doorgaat. Dit gebeurt wel met een beperkt aantal gegadigden (800), maar met meer honger dan ooit naar een reboot! Industrialfairs, samen met o.a. Agoria, Ugent, Howest en Factories of the Future, maken zich hard dat het voor velen in de industrie nu of nooit is.

Doelstelling is om eindbeslissers en verantwoordelijken zo snel mogelijk inzicht te bieden voor een specifiek proces om iedere afdeling of activiteit gedeeltelijk of volledig te digitaliseren. Een omzetting naar het digitale, de automatisatie, de interconnectie, de monitoring, het beheer, de analyse en de interventie (Industry of Things), bovendien slimmer (Intelligence of Things) en veiliger ( Security of Things) tegelijkertijd.  Deze 3 thema’s vindt u terug op ABISS met aangepaste demo’s en Expert Classes. Meer weten over alle technologieën en oplossingen, klik hier.

15 Expert Classes en 65 technologiedemo’s: digitaal innoveren toegankelijk maken, ook voor KMO’s
Meet & greet! Ontmoet u de experten liefst in levende lijve (max 800 pers) of liever via livestreaming? Beiden zijn mogelijk. Het volgen van de Expert Classes/Demo’s, dat kan allemaal na uw registratie (online registraties zijn onbeperkt). De missie van onze technologiepartners en de 15 lezingen zijn in hoofdzaak de allernieuwste en compleetste down-to-earthbenaderingen aanreiken van hoe een afdeling consequent, betaalbaar en objectief het eerste digitale traject ingaat. Lees meer

Dat digitaliseren enkel weggelegd is voor grote multinationals, is ondertussen al een lang achterhaalde mythe. Het aanbod apps, open platformen, communicatietechnologie en connectiviteitsopties wordt steeds groter en de instapdrempel steeds kleiner. Inherent aan digitaliseren is dat het nooit stopt. Bovendien zijn de juiste keuzes in het begin en een stappenplan cruciaal. Op ABISS2020 leert u als beslisser of adviseur wat voor uw productiebedrijf, fabriek of organisatie de juiste aanpak vormt en wat de meest realistische inzichten zijn.

Mis daarom zeker ook de classes van onze experts niet. CTO’s van kleine en grote ondernemingen, fabrieken van de toekomst en competentiecentra delen hun ervaringen op ABISS2020. Benieuwd naar het aanbod Expert Classes, klik dan hier. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Start-up TEO maakt technische opleidingen permanent toegankelijk

Met laagdrempelige technische opleidingen helpt start-up TEO (Teaching Each Other) bedrijven zoals Volvo Cars, Aviko en TVH hun medewerkers op een hands-on manier te blijven vormen.

Plannen voor multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port zal, na goedkeuring van de bouwvergunning, uitgebreid worden met een mega­distributie­centrum van 150.000 m².

Nieuwe ‘elektrische’ superkraan bij Sarens

Sarens kondigt zijn nieuwste elektrische ringkraan aan, de SGC-90 bijgenaamd "The Little Celeste” en ontwikkeld in volle Covid-19-pandemie.

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners