ABISS2020 wordt grootste digitale oefening ooit

Economie 28/09/2020 9:44:16

‘De grootste digitale training ooit’, zo omschrijft digitaal expert Steven Van Belleghem de coronacrisis: “Ik verwacht dat we deze periode later benoemen als the golden age of digital.”

Lees hieronder verder   
Verwant

10e editie solarvakbeurs InterSolution 2021 gaat door

Volgende week start Navingo Career Event

Coronaproef ’fysiek’ netwerken tijdens succesvolle ABISS2020

Organisatoren tevreden over eerste editie Techni-Mat

Ongeziene vijftiende editie van Aquarama Trade Fair

ABISS2020 wordt grootste digitale oefening ooit

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

Martine Tempels, executive vicepresident bij Telenet Business, is het daar grotendeels mee eens en benadrukt dat de digitale technologie meer dan ooit voor iedereen toegankelijk is. Dixit beide uiteraard. Reden te meer om u toch even mee te nemen in deze verdere redenering. Niet toevallig wordt ABISS2020 - op 8 oktober in Kortrijk Xpo - de grootste digitale training voor 800 C-levels en afdelingshoofden uit de industrie. Momenteel staat de teller van fysieke bezoekers op 558 registraties. Bovendien kan er geopteerd worden om via ABISS Digital en de bijhorende app een digitale deelnemer te worden. Hieronder duiden we deze mogelijkheden en wie weet, registreert u tijdig om fysiek deel uit de maken van de 800 Very Industrial Digital Innovators binnen uw organisatie.

De grootste digitale training voor de industrie, open voor beginners en gevorderden
Dat het voorjaar een gamechanger was - en wellicht bekend zal blijven als de periode waar productiebedrijven met warp speed een onlinepoot opgezet hebben - is duidelijk. Het was nu duidelijk een ‘digitize or disappear-verhaal’ zonder punten of komma’s. Dit bevorderde niet alleen thuiswerk en e-commerce, maar stimuleerde eveneens het vanop afstand monitoren, plannen, controleren en interveniëren van industriële productie, engineering, maintenance, planning, supply chain en warehousing. Kortom, de volledige waardeketen moest in sneltempo digitaliseren. Gelukkig waren heel veel sectoren, zoals de petrochemie, de farmaceutische industrie, de machinebouw en de logistiek al deels voorbereid op deze Zwarte Zwaan. De inhaalbeweging voor de industrie is nu imminent! (Lees meer)

Daarom ook dat deze industrie-digitale summit/netwerkevent, zonder enige twijfel en met veel enthousiasme, met prioriteit doorgaat. Dit gebeurt wel met een beperkt aantal gegadigden (800), maar met meer honger dan ooit naar een reboot! Industrialfairs, samen met o.a. Agoria, Ugent, Howest en Factories of the Future, maken zich hard dat het voor velen in de industrie nu of nooit is.

Doelstelling is om eindbeslissers en verantwoordelijken zo snel mogelijk inzicht te bieden voor een specifiek proces om iedere afdeling of activiteit gedeeltelijk of volledig te digitaliseren. Een omzetting naar het digitale, de automatisatie, de interconnectie, de monitoring, het beheer, de analyse en de interventie (Industry of Things), bovendien slimmer (Intelligence of Things) en veiliger ( Security of Things) tegelijkertijd.  Deze 3 thema’s vindt u terug op ABISS met aangepaste demo’s en Expert Classes. Meer weten over alle technologieën en oplossingen, klik hier.

15 Expert Classes en 65 technologiedemo’s: digitaal innoveren toegankelijk maken, ook voor KMO’s
Meet & greet! Ontmoet u de experten liefst in levende lijve (max 800 pers) of liever via livestreaming? Beiden zijn mogelijk. Het volgen van de Expert Classes/Demo’s, dat kan allemaal na uw registratie (online registraties zijn onbeperkt). De missie van onze technologiepartners en de 15 lezingen zijn in hoofdzaak de allernieuwste en compleetste down-to-earthbenaderingen aanreiken van hoe een afdeling consequent, betaalbaar en objectief het eerste digitale traject ingaat. Lees meer

Dat digitaliseren enkel weggelegd is voor grote multinationals, is ondertussen al een lang achterhaalde mythe. Het aanbod apps, open platformen, communicatietechnologie en connectiviteitsopties wordt steeds groter en de instapdrempel steeds kleiner. Inherent aan digitaliseren is dat het nooit stopt. Bovendien zijn de juiste keuzes in het begin en een stappenplan cruciaal. Op ABISS2020 leert u als beslisser of adviseur wat voor uw productiebedrijf, fabriek of organisatie de juiste aanpak vormt en wat de meest realistische inzichten zijn.

Mis daarom zeker ook de classes van onze experts niet. CTO’s van kleine en grote ondernemingen, fabrieken van de toekomst en competentiecentra delen hun ervaringen op ABISS2020. Benieuwd naar het aanbod Expert Classes, klik dan hier. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners