Vernieuwd Scaleup Vlaanderen schiet uit de startblokken met imec.istart

Bedrijfsnieuws 29/09/2020 15:03:42

Agoria, Sirris en accelerator imec.istart richten zich met Scaleup Vlaanderen op de voornaamste pijnpunten waar digitale productbedrijven mee te maken krijgen in hun groeiproces.

Lees hieronder verder   
Verwant

Europees herstelplan: 10 voorstellen van Agoria voor Belgisch digitaal plan

‘Women in tech’ coachingtraject zet in op meer vrouwelijke ondernemers

Belgische scale-up wint EIT Digital Challenge

600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

OWS overgenomen door Normec Group

Vlaams-Nederlandse top voor verdere ontwikkeling North Sea Port

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Technologiefederatie Agoria en het collectief centrum voor de technologische industrie Sirris vormen al vier jaar de tandem achter Scaleup Vlaanderen, een intensief begeleidingsprogramma voor digitale productbedrijven die op het punt staan om (internationaal) door te breken.

Samen hebben de bedrijven die de voorbije jaren begeleid werden al 130 miljoen euro durfkapitaal opgehaald en meer dan duizend banen gecreëerd. Meer dan een kwart heeft een kantoor geopend in het buitenland.

Dit najaar worden de krachten gebundeld met imec.istart, de business accelerator van het onderzoekscentrum imec, en wordt het Scaleup Vlaanderen-aanbod uitgebreid met tal van nieuwe modules die inspelen op de voornaamste uitdagingen waar snelle groeiers mee worstelen.

Naast de bestaande coaching-trajecten komen er masterclasses en individuele begeleidingen over thema’s als intern schalen, funding en internationalisering. Scaleups kunnen een diepgaande technologiescreening krijgen, leren van peers tijdens inspiratie-events en worden via het netwerk van de drie initiatiefnemers gekoppeld aan potentiële partners. Ook economische missies naar beloftevolle buitenlandse markten worden toegevoegd aan het programma.

"Internationalisering, financiering, het future proof maken van hun technologie en het aantrekken en behouden van toptalent vormen de voornaamste uitdagingen voor scaleups", stelt Expert Innovation & Growth Frederik Tibau van Agoria. "Al die punten dekken we af met Scaleup Vlaanderen. Het wordt het breedste en meest complete begeleidingsprogramma voor startups en scaleups in Vlaanderen." << (Lydia Heida) (foto: screen scaleup.vlaanderen)

ACHTERGROND
Scaleup Vlaanderen wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen en door een beperkt aantal zorgvuldig geselecteerde partners, waaronder het onafhankelijk advocatenkantoor Daldewolf en het Belgische investeringsfonds Invest for Jobs.

De initiatiefnemers, VLAIO en de overige partners, nemen het leeuwendeel van de kosten voor de verschillende programmaonderdelen op zich. De deelnemende bedrijven betalen minder dan een derde van de reële kostprijs. Het consortium claimt ook geen aandelen of IP. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

Antwerpse chemiebedrijven gaan dokwater als proceswater gebruiken

Een nieuw te bouwen ontziltingsinstallatie in de haven van Antwerpen zal vanaf begin 2024 brak dokwater oppompen en omzetten in hoogwaardig proceswater voor de chemiesector.

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Siemens en Cloostermans hebben samen de eerste machine ter wereld ontwikkeld, die zich met behulp van AI herprogrammeert en herconfigureert om zo alle types producten en verpakkingen aan te kunnen.

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Sandvik Coromant, wereldleider in verspanende bewerkingen, en softwarebouwer Autodesk slaan de handen in elkaar om het gebruik van Computer-Aided Manufacturing (CAM) te vereenvoudigen.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners