Europese Procura+ Award voor Kamp C

Het circulair aanbestedingstraject ’t Centrum dat Kamp C over de bouw van een circulair kantoorgebouw viel in Berlijn in de prijzen in de categorie ‘Sustainable Procurement of the Year’.

Trefwoorden: #circulair bouwen, #Kamp C, #Procura+ award

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Kamp C )

ENGINEERINGNET.BE - Het consortium ‘Kamp Circulair’ tekent samen met Kamp C voor de bouw van ’t Centrum op hun terrein in Westerlo.

Het wordt het eerste circulaire kantoorgebouw in België dat rekening houdt met alle zeven pijlers van circulair bouwen: circulaire materialen, circulair ontwerpen, circulair aanbesteden, circulaire businessmodellen, circulaire financiën, circulair werken en circulaire gebiedsontwikkeling.

In 2018 begon Kamp C het circulair aanbestedingstraject met een vormingsprogramma voor mogelijke kandidaten, alvorens de aanbesteding openbaar te maken. Dat traject wordt nu door de jury van de Procura+ Awards bekroond.

Ondertussen is Kamp C alweer een nieuw project (ProCirc) gestart, in het Interreg North Sea Region-programma, om ook anderen via praktische demonstraties aan te zetten tot circulair aanbesteden.


De Procura+ Awards bekronen opmerkelijke publieke aanbestedingen die succesvol inzetten op duurzaamheid en innovatie om publieke goederen, diensten, processen en infrastructuur aanzienlijk te verbeteren.