ABB neemt Codian Robotics over

Economie 6/10/2020 8:27:15

ABB heeft Codian Robotics uit het Nederlandse Ede overgenomen. Deze deltarobotspecialist is vooral actief in precieze pick-and-place-toepassingen in hygiënegevoelige industrieën.

Lees hieronder verder   
Verwant

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Financiële boost voor Belgische producent van elektrische bestelwagens

Prefamac schakelt hulp van Flanders Make in

Familiebedrijf Remmert viert 75-jarig jubileum

Johan Paul is nieuwe managing director bij Hupico

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Hun robots zijn zowel actief in voedingsmiddelen, drank en farmaceutische producten alsook in de maakindustrie.

"De technologieën en branchekennis van Codian Robotics zijn de perfecte aanvulling op ons aanbod van voedsel- en drank-, farmaceutische, servicerobotica- en logistieke oplossingen, terwijl ze ook het machinegerichte robotica-aanbod van ABB ondersteunen”, aldus Sami Atiya, President van ABB Robotics & Discrete Automation.

Die wees er op dat de behoefte aan pick-and-place-robots, die hoge hygiënische normen garanderen, in die sectoren versneld is door de COVID-19-pandemie. Automatisering zorgt ervoor dat toeleveringsketens kunnen blijven functioneren zonder het welzijn van werknemers in het gedrang te brengen.

ABB kan hiermee een breder scala aan deltarobots en geïntegreerde oplossingen uit één hand aanbieden. "Met Codian Robotics verwerven we een van 's werelds meest succesvolle leveranciers van deltarobots met een buitengewoon trackrecord in de sector van machinebouwers. In de toekomst zullen we onze klanten volledig geïntegreerde oplossingen kunnen bieden - wereldwijd en voor alle industrieën”, aldus Hans Wimmer, President van de Machine Automation-divisie van ABB en Managing Director van B&R.

Het bedrijf, dat Freek Hartman oprichtte in 2011, telt wereldwijd 20 mensen -zo is er naast Ede ook een vestiging in de VS- en zal zijn klanten rechtstreeks blijven bedienen. Ariane L. Buining MSc wordt Managing Director. Hartman blijft aan boord. << (Luc De Smet) (foto: ABB)

ACHTERGROND
In 2019 werd ABB robots ondergebracht bij het automatiseringsbedrijf B&R, die midden 2017 een business unit van ABB werd.

Vorige maand nog showde ABB 2020 zijn nieuwste IRB 1300 robot op de China International Industry Fair (CIIF) in Shanghai. Dit zesassige toestel, dat een voetafdruk heeft die 83% kleiner is dan de IRB 1600 en een 27 maal snellere cyclustijd, werd helemaal ontwikkeld én gebouwd in China.

Ondertussen bouwt ABB aan zijn Robotics Factory of the Future in Shanghai. Deze productie- en researchvestiging moet de meest vooruitstrevende, geautomatiseerde en flexibele robotfabriek van de wereld worden. De opening is gepland voor 2021. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

Antwerpse chemiebedrijven gaan dokwater als proceswater gebruiken

Een nieuw te bouwen ontziltingsinstallatie in de haven van Antwerpen zal vanaf begin 2024 brak dokwater oppompen en omzetten in hoogwaardig proceswater voor de chemiesector.

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Siemens en Cloostermans hebben samen de eerste machine ter wereld ontwikkeld, die zich met behulp van AI herprogrammeert en herconfigureert om zo alle types producten en verpakkingen aan te kunnen.

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Sandvik Coromant, wereldleider in verspanende bewerkingen, en softwarebouwer Autodesk slaan de handen in elkaar om het gebruik van Computer-Aided Manufacturing (CAM) te vereenvoudigen.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners