Cranium en White Wire fuseren en bouwen aan GDPR kennisplatform

Bedrijfsnieuws 6/10/2020 15:23:03

De Belgische scale-up Cranium, gespecialiseerd in privacy, security en datamanagement en White Wire, de Kontichse privacy-expert voor ziekenhuizen- en de gezondheidssector, gaan fuseren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Data opslaan op een dun draadje bijna mogelijk

Pandemie doet IT-trainingen dalen met 60%

Bij uitrol 5G speelt cyberveiligheid cruciale rol

AI laat ’brein geïnspireerd’ netwerk snel bijleren

3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

Verhoog de cyberveiligheid van uw slimme gebouwen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

van 27/10/2020 tot 28/10/2020

Always an eye on your assets

B&R Webinar

dinsdag 27 oktober 2020

Aquarama Trade Fair

Brabanthal Leuven

donderdag 29 oktober 2020

IO-Link 4 Life Digital Event

Digital Event

donderdag 29 oktober 2020

Artificial Intelligence

IMF Academy Haarlem (NL)

van 4/11/2020 tot 19/11/2020

Internet of Things (IoT)

IMF Academy (centraal Nederland)

van 9/11/2020 tot 11/11/2020

Keuze van de redactie

(19/10) Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

(19/10) Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

(15/10) 3D-printen met gebruikte materialen voor een circulaire economie

(15/10) Startup re.alto moet digitalisering energiesector versnellen

(12/10) VLIZ breidt onderzoekscapaciteit uit in nieuwe ’Ocean Innovation Space’

(12/10) Europese steun voor Antwerps innovatief CO2-reductie project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Samen bouwen ze aan een GDPR kennisplatform dat in een eerste fase wordt aangeboden in de gezondheidssector, waar White Wire al een track-record heeft.

In een latere fase zullen ze ook voor andere sectoren een kennisplatform uitbouwen. Door de fusie van Cranium en White Wire worden ze samen de grootste Belgische privacy­advies­organisatie.

Beide firma’s zijn gespecialiseerd in het mitigeren van privacy- en securityrisico’s en bieden hun cliënteel een uitgebreid portfolio van diensten rond gegevensbescherming.

Naast het hoofdkantoor in Zaventem heeft Cranium ook kantoren in Nederland en de Verenigde Staten. Het consultancyberijf richt zich op de publieke sector, financiële instellingen, industriële spelers en onderzoeksbedrijven maar ook retail en telecom.

Door de overname van White Wire haalt het bedrijf de expertise in huis om hier ook de gezondheidssector en softwarebedrijven aan toe te voegen. Hierbij neemt Cranium de consultancydiensten van White Wire over en krijgen klanten van het White Wire privacyplatform toegang tot een nog breder palet aan expertise op gebied van privacy.

In een eerste fase behoudt White Wire zijn naam en blijft het een dochter van Cranium België. Over de herfstmaanden staat de integratie van het White Wire-team op de planning.

Door de overname telt Cranium nu meer dan 60 experts. Alex Van Cauwenbergh blijft als CEO aan het hoofd staan van het bedrijf. De oprichter van White Wire, Bart van Buitenen wordt Director Expertise.

Peter Berghmans, mede-oprichter van White Wire, blijft als autoriteit in de gezondheidssector klanten adviseren en strategisch advies verlenen aan Cranium. << (Lydia Heida) (foto: sbphotos17 - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Sterrenkundigen ontdekken meest metaalarme bolhoop

Het internationale team van sterrenkundigen staan voor een raadsel, omdat tot nu toe werd gedacht dat grote bolvormige sterrenhopen behoorlijk wat metalen moesten bevatten.

Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Start Europese aanbesteding rond één walstroomsysteem

Port of Antwerp, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, North Sea Port, Drechtsteden en de Vlaamse Waterweg willen komen tot één uniform walstroomsysteem voor de binnenvaart.

Softwareproblemen: wat kan u doen? - column

Niemand kan nog zonder computer. En dus evenmin zonder software. Maar soms raken softwareproblemen maar niet opgelost. Als ondernemer kan u dit aardig wat schade berokkenen.

Nieuwe filtertechnologie als oplossing voor “forever chemicals”

KUL bio-ingenieurs hebben een nieuwe methode gevonden om schadelijke geperfluoreerde chemicaliën uit het water te filteren. De zogenaamde PFAS breken niet af en stapelen zich op in het milieu.

Lutgardis Claes, ingenieur met strepen - topingenieur

Generaal-majoor Lutgardis Claes werd de eerste vrouwelijke rector van de Brusselse Koninklijke Militaire School (KMS). Ze is Burgerlijk Ingenieur in de vliegtuigbouw en bewapening-ballistiek

State-of-the-art batterijtester voor testlabo EnergyVille

Het batterijtestlabo van EnergyVille werd onlangs uitgebreid met een state-of-the-art batterijtester van de fabrikant PEC. Tegelijkertijd werd ook een temperatuurkamer in gebruik genomen.

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

Sinds juli 2016 vormt de Parkbrug over de Italiëlei een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord, het oude stadscentrum en het Eilandje.

ABB introduceert nieuwe ultrasone niveautransmitter

ABB heeft een nieuwe ultrasone niveautransmitter met vele functies gelanceerd, speciaal ontworpen voor industrieën met een groot aantal geïnstalleerde niveaumeters. Met zijn modulaire ontwerp en intelligente algoritmen is de LST200 eenvoudig te installeren, in bedrijf te stellen en te onderhouden en is stabiel in gebruik. >>

Partners