Burgers investeerden mee in zonnedak Leuvense brouwerij

AB InBev en Luminus hebben onlangs met de hulp van 269 particuliere, lokale investeerders 2.117 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de Leuvense Stella Artois-brouwerij.

Trefwoorden: #AB InBev, #bierbrouwer, #duurzaam, #investering, #rendement, #Stella Artois, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: AB InBev )

ENGINEERINGNET.BE - De brouwer wilde vanuit zijn duurzaamheidsbeleid ook alle Leuvenaars in dit project betrekken. Zij kregen via een zonnedeelproject als eerste de kans om mee te investeren en zo samen in te zetten op de strijd tegen de klimaatverandering. In een tweede fase konden alle inwoners van Vlaams-Brabant en de rest van het land mee investeren.

Het zonnedeelproject werd gelanceerd door twee entiteiten. Enerzijds Power2Green, een joint-venture die werd opgericht door de institutionele investeerder Integrale en Luminus. De tweede entiteit is het crowdfundingsplatform Mozzeno.

Via dat platform investeerden 269 burgers mee in de installatie van de 2.117 zonnepanelen op het dak van de Stella Artois-brouwerij. Zij genieten gedurende 5 jaar van een gemiddeld bruto rendement van 3%.

De zonnepanelen op het dak van de brouwerij, goed voor een oppervlakte van 3.800 m², zullen jaarlijks 576.000 kWh groene energie produceren. Dauvister, dochteronderneming van Luminus, stond in voor de installatie van de zonne-installatie.

De opgewekte stroom wordt volledig door de brouwerij zelf verbruikt.