ORI en Tractebel vs corona 1.0

orinews 19/10/2020 9:48:44

Begin maart vond het laatste fysieke ORI-event plaats in Gare Maritime te Brussel. Het opkomende coronavirus was toen al onderwerp van vele gesprekken, maar de impact was nog onduidelijk.

Lees hieronder verder   
Verwant

Wijzigingen op directieniveau bij Witteveen+Bos

Iconische brug bindmiddel voor Antwerpen-Noord

ORI en Tractebel vs corona 1.0

Jan De Nul en Besix gekozen voor uitbreiding haven in VAE

Greet Vanderheyden moet duurzaamheid Arcadis uitbouwen

Ingenieursbureau Betic onder dak bij VK Architects & Engineers

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dat veranderde allemaal twee weken later. Ook de Belgische advies- en ingenieursbureaus moesten plotseling hun manier van werken aanpassen. Thuiswerk en online meetings werden de norm. Dit was uiteraard ook het geval bij Tractebel, met 1.500 medewerkers één van de grootste advies- en ingenieursbureaus in België. “Tijdens de eerste dagen hielden we samen met het managementteam talloze noodvergaderingen om ervoor te zorgen dat, wanneer een lockdown zou plaatsvinden, onze medewerkers vlot zouden kunnen overschakelen naar een efficiënte vorm van thuiswerken”, aldus Denis Lohest, CEO van Tractebel.

“Er is snel geschakeld. Enkel medewerkers wiens fysieke aanwezigheid cruciaal bleek, gingen naar kantoor of begaven zich on site, uiteraard volledig conform de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften opgelegd door de overheid. Toch mogen we niet vergeten dat de veranderingen van de ene dag op de andere werden ingevoerd. Iedereen moest zich aanpassen aan de nieuwe realiteit, wat voor sommigen resulteerde in een volledig sociaal isolement, en voor anderen in een plotseling gejongleer met werk, kinderen en een huishouden. We hebben hier als bedrijf op ingespeeld door een lijst van acties op te stellen die het leven van onze collega’s gemakkelijker en beheersbaarder moest maken”, vult de CEO van Tractebel aan.

“Eén van de meest essentiële zaken was het in stand houden van de sociale contacten. Om hierop in te spelen planden we onze Weekly Contact webinars in, waarbij we elke vrijdag iedereen rond de virtuele tafel verzamelden en onze gevoelens deelden via de Moodmeter. Dit was tevens het ideale moment om iedereen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en beslissingen. Tijdens de Caring Tuesday webinars nodigden we een (zorg)professional of expert uit die verschillende onderwerpen aansneed, zoals COVID-19, angst, mindfulness, mentale gezondheid, ergonomie en non-verbale communicatie. Dit hielp onze medewerkers echt om de zaken te relativeren en bepaalde problemen aan te pakken.”

Net zoals bij heel wat advies- en ingenieursbureaus werd er ook hard ingezet op interne mobiliteit, beperken van tijdelijke werkloosheid, vlotte en transparante communicatie, hulp bij het organiseren van het thuiskantoor (aankoop bureaustoel, IT-materiaal, …), en nog veel meer. De rode draad doorheen de aanpak is de aandacht voor de medewerkers, en de solidariteit tussen collega’s.

“Ook de terugkeer vereist de nodige planning, want iedereen wordt geregistreerd en rotaties worden ingevoerd zodat een lage bezettingsgraad wordt gegarandeerd. Ik kan alleen maar concluderen dat ik oprecht onder de indruk ben van de veerkracht, vastberadenheid en creativiteit van onze teams en managers. Samen staan we sterk!”, besluit Denis Lohest.

Volg onze activiteiten via ori.be.

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

Antwerpse chemiebedrijven gaan dokwater als proceswater gebruiken

Een nieuw te bouwen ontziltingsinstallatie in de haven van Antwerpen zal vanaf begin 2024 brak dokwater oppompen en omzetten in hoogwaardig proceswater voor de chemiesector.

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Siemens en Cloostermans hebben samen de eerste machine ter wereld ontwikkeld, die zich met behulp van AI herprogrammeert en herconfigureert om zo alle types producten en verpakkingen aan te kunnen.

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Sandvik Coromant, wereldleider in verspanende bewerkingen, en softwarebouwer Autodesk slaan de handen in elkaar om het gebruik van Computer-Aided Manufacturing (CAM) te vereenvoudigen.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners