Bluswatersystemen waarop u kan rekenen

Technisch nieuws 20/10/2020 11:20:26

Bluswatersystemen hebben maar één taak, maar het is wel een vitale: functioneren wanneer ze nodig zijn. Kenbri zet hierbij in op duurzame producten, technisch advies en deskundig onderhoud.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vlaamse cleantech knowhow helpt Chinese economie bij verduurzaming

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Antwerpse chemiebedrijven gaan dokwater als proceswater gebruiken

Concurrentievermogen van duurzame chemische industrie in EU stimuleren

Biar sampling valves verdeeld door Gielink

Debietmeters, het belang van turndown, meetfout en inbouwlengte - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Kenbri heeft sinds zijn ontstaan in 1983, een bijzonder representatieve klantenportfolio en dito referentielijst opgebouwd, met een flink aantal high-level klanten in België, zoals TRA, TPA, OTSA, OT-AGT, KCD, Electrabel Tihange, ATPC, Covestro, Exxon Raffinaderij, OTG, Chemours Mechelen en Fluxys Zeebrugge.

Vanuit noodzakelijke kwaliteitsbehoeftes voor de componenten van hun bluswaternet en omdat deze ondernemingen geen compromissen sluiten op het vlak van veiligheid, gingen ze te rade bij Kenbri. Op zoek naar betere en duurzamere oplossingen, vonden ze die in de vorm van “Made in USA” materialen, die uniek door Kenbri in de markt worden gezet. Kenbri is namelijk onder meer exclusief verdeler van Akron, een wereldspeler op het gebied van portable en fixed blusmonitoren.

Robuuste kwaliteit
“Het gaat er bij brandbeveiliging voornamelijk om, dat alle onderdelen van een bluswatersysteem, zoals monitoren, hydranten en afsluiters, stuk voor stuk duurzaam moeten zijn, om te kunnen presteren als ze nodig zijn. En dat vraagt om robuuste kwaliteit en technisch integere materiaalspecs”, volgens Kenbri. “Bovendien zorgt degelijk duurzaam materiaal ook voor een lage C(ost) O(f) O(wnership), waardoor de initiële investering zich op termijn makkelijk terug verdient.”

Dat is tevens de rode draad door de Kenbri materiaalportfolio, waarin naast Akron monitoren en nozzles, onder meer ook Kennedy Valve (hydranten en diverse types afsluiters), Angus Fire (slangen en SVM) en Fomtec (blusschuim) exclusief vertegenwoordigd zijn.

Technisch advies en flexibele onderhoudsdienst onontbeerlijk
“Goede producten zijn echter maar een deel van het werk. Brandbeveiliging vraagt daarnaast om goed technisch onderbouwd advies, om de veiligheid van mensen, installaties en het milieu te garanderen. We hebben niet de ambitie om de grootste te worden maar we willen wel de beste zijn in het zoeken naar duurzame, integere, en ‘fit-for-purpose’ oplossingen. Een bluswatersysteem is immers een complex geheel, waarin alle schakels van de ketting compatibel met elkaar moeten zijn, en dat finaal in functie van mogelijke branden, die dienen te worden geblust.”“Ook bij storingsmeldingen staan we graag klaar om mensen te helpen. Vandaar ook onze 24-uur permanentiedienst, die op om het even welk moment van de dag kan uitrukken om storingen te verhelpen. Hierbij is ons e-Service inspectie-en onderhoudsprogramma een uiterst handige tool!”

Waarom Akron monitoren? ... Tested, Proven, Trusted
Kenbri mocht snel ervaren dat bij de meeste op de markt beschikbare monitoren, voornamelijk lagere materiaalkwaliteiten, alsook een vaak onnodige mechanische en elektrische werkingscomplexiteit, aan de basis liggen van de meeste storingsmeldingen. Hierdoor werd reeds decennia geleden beslist, om enkel hoogwaardige, uiterst kwaliteitsvolle, technisch integere, en duurzame materialen aan te bieden naar de markt. Akron is hiervan dan ook de perfecte vertaling. <<
info@kenbri.be - www.kenbri.be

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

Antwerpse chemiebedrijven gaan dokwater als proceswater gebruiken

Een nieuw te bouwen ontziltingsinstallatie in de haven van Antwerpen zal vanaf begin 2024 brak dokwater oppompen en omzetten in hoogwaardig proceswater voor de chemiesector.

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Siemens en Cloostermans hebben samen de eerste machine ter wereld ontwikkeld, die zich met behulp van AI herprogrammeert en herconfigureert om zo alle types producten en verpakkingen aan te kunnen.

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Sandvik Coromant, wereldleider in verspanende bewerkingen, en softwarebouwer Autodesk slaan de handen in elkaar om het gebruik van Computer-Aided Manufacturing (CAM) te vereenvoudigen.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners