Radar is de betere ultrasoon

Technisch nieuws 22/10/2020 15:07:51

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

Lees hieronder verder   
Verwant

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

myPNOZ is nieuwste modulaire veiligheidsrelais van Pilz

Voka West-Vlaanderen plant digitale experimenteerruimte

David Orgaz D’Hollander wordt president van BENE-tak Schneider Electric

VirtualConnect: een virtuele rondleiding door smart manufacturing

KU Leuven Instituut LIMNI heeft grote plannen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

(12/1) Zinksmelter Nyrstar installeert reuzenbatterij voor energieopslag

(11/1) Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met de introductie van de VEGAPULS-sensoren op basis van 80 GHz begon enkele jaren geleden een nieuw tijdperk in de radarmeettechniek. Dankzij het precies focussen van het zendsignaal zijn meet- en stoorsignalen beter te scheiden waardoor de meting veel betrouwbaarder en eenvoudiger wordt. Veel meetapplicaties die tot dan toe onoplosbaar waren, konden daarmee voortaan wél worden gerealiseerd.

Nu breidde VEGA haar portfolio aan radarsensoren uit met een nieuwe compacte serie instrumenten. Deze serie is ook geschikt voor prijsgevoeligere toepassingen, zoals in de water- en afvalwaterbranche of in hulpcircuits van de procesautomatisering. Hiertoe ontwikkelde VEGA een nieuwe radarmicrochip, die zich onderscheidt door zijn zeer klein formaat en geringe energie-behoefte. Daarmee is een zeer compacte radarsensor ontstaan.

Robuust, resistent en weerbestendig
De nieuwe serie VEGAPULS-instrumenten is geschikt voor vloeistoffen en stortgoederen. De sensoren zijn er zowel in compacte uitvoering met plaats voor de kabelaansluiting als met vaste kabelaansluiting (IP68). De radarsensoren leveren betrouwbare meetwaarden onafhankelijk van externe omstandigheden als temperatuurschommelingen of verontreinigingen. Als directe uitgangssignalen zijn naar keuze 4…20 mA, HART, SDI-12 of Modbus ter beschikking.

De VEGAPULS-serie instrumenten wordt aangevuld met de in optie leverbare VEGAMET-meetversterkers. Die zijn uitgerust met een groot grafisch display waarop alle meetwaarden zichtbaar kunnen worden gemaakt. Ook deze serie instrumenten is speciaal gericht op de specifieke eisen in de water- en afvalwaterbranche. Zij maken een eenvoudige implementatie mogelijk van pompbesturingen, flowmetingen in open goten en overvulbeveiligingen conform WHG/VLAREM. Ter bescherming tegen weersinvloeden hebben de meetversterkers een weerbestendige veldbehuizing.

Zeer eenvoudige inbedrijfstelling dankzij draadloze bediening
Zowel de sensoren als de meetversterkers kunnen comfortabel via blue-tooth op de smartphone of tablet worden ingesteld. In zware omstandigheden of in Ex-zones vergemakkelijkt dat de parametrering, weergave en diagnose aanzienlijk. Dankzij de robuustheid, de eenvoudige bediening en niet in het minst de prijs, vormt de nieuwe serie VEGAPULS-radarinstrumenten een echt alternatief voor de nog vaak toegepaste ultrasoonmeettechniek. <<
www.vega.com

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Port of Antwerp beperkt jaarverlies door record containeroverslag

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp in 2020 bedroeg 231 miljoen ton cargo, een daling van 3,1%. Dankzij de containeroverslag beperkte de haven de terugvallende totale overslag.

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Door de samenwerking kunnen zij organisaties beter ondersteunen bij succesvolle digitale innovatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie.

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Nieuwste Airbus A400M geleverd

Enkele maanden na Luxemburg nam ook de Belgische luchtmacht eind december het eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst. Dit is de opvolger van de oude C130's.

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Door twee chemische reacties aan elkaar te koppelen, wordt biomassa nu directer en efficiënter omgezet naar bio-aromaten. TNO spin-off Relement gaat de methode in de markt zetten.

Nieuwe certificeringen maken Rockwell Automation ’cyberveiliger’

Omdat industri?le bedrijven hun productie- en IT-systemen steeds meer verbinden, lopen ze ook steeds meer risico door cyberdreigingen die gericht zijn op industriële besturingssystemen.

myPNOZ is nieuwste modulaire veiligheidsrelais van Pilz

Het automatiseringsbedrijf Pilz heeft voor deze veiligheidsrelais een digitaal, compleet concept opgezet - van de bestelling tot de inbedrijfstelling. Dit past volledig bij Industrie 4.0.

Campine start nieuwe antimoonrecyclage

Autobatterijenrecycleur Campine (Beersel) investeerde 4,9 miljoen euro in een unieke installatie om antimoon uit het lood van autobatterijen te recycleren.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners