Colt Technology Services en KevlinX bundelen krachten

Bedrijfsnieuws 23/10/2020 8:23:39

De eerste locatie die met het Colt IQ Network wordt verbonden is de grootschalige Data Centre Campus van KevlinX in Brussel, waarvan de livegang gepland staat voor eind 2021.

Lees hieronder verder   
Verwant

Uitbouw internationale provider van total connectivity oplossingen

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

Halfgeleider qubits schalen in twee dimensies

Zelfhelende TNO-software ingezet voor cyberbeveiliging

Europees miljoenenproject ‘inspireert’ vooruitgang in fotonica

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

The future of smart manufacturing with IIOT

Virtueel online event

donderdag 15 april 2021

Smart Electrical Grid & Heat Grid Buildings

Live Webinar

van 21/04/2021 tot 28/04/2021

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Online cursus IE-net

van 27/04/2021 tot 6/05/2021

EPLAN Virtual Fair

Online

van 28/04/2021 tot 29/04/2021

Grand Paris Express

Live Webinar

dinsdag 4 mei 2021

Sensor+Test 2021

Online event

van 4/05/2021 tot 6/05/2021

Keuze van de redactie

(8/4) Eerste groene waterstoffabrieken North Sea Port in ontwerpfase

(7/4) Hugo Thienpont: ”Over fotonica en jong bloed” - topingenieur

(7/4) Elektronenmicroscopie maakt 20 keer snellere beeldvorming mogelijk

(6/4) UHasselt legt laatste hand aan diamantgebaseerde kwantummagnetometer

(1/4) Batterij krijgt hoge actieradius en snelle oplaadtijd

(31/3) Odysseusprogramma brengt 13 toponderzoekers naar Vlaanderen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - KevlinX en Colt merken dat bedrijven en overheden in Europa voortdurend nieuwe groene initiatieven uitrollen. De twee bedrijven willen daar gezamenlijk een steentje aan bijdragen.

Colt Technology Services biedt via het Colt IQ Network flexibele connectiviteitsoplossingen met hoge bandbreedte die bijdragen aan het succes van zijn klanten.

Het bedrijf wil de meest klantgerichte onderneming binnen haar branche zijn en hanteert een scherpe focus op milieuvriendelijke technologie en hernieuwbare energie.

Het Colt IQ Network verbindt momenteel ruim 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters in alle delen van de wereld. In het kader van deze expansie voltooide Colt in juni 2020 de uitrol van zijn Colt IQ Network in Antwerpen om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige connectiviteitsbehoeften van bedrijven in België.

KevlinX richt zich ook op duurzaamheid, groene energie, schaalbaarheid en vereisten op vlak van cybersecurity en implementeert deze ook in de duurzame en grootschalige Data Centre Campus in Brussel.

Dit bedrijf is op een missie om grootschalige datacenters in de Europese groeimarkten te realiseren die worden voorzien van groene energie en tegelijkertijd economisch aantrekkelijk zijn.

Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar efficiënte koeloplossingen die minimaal water verbruiken, om te anticiperen op het feit dat bij reguliere datacenters tot maar liefst 40% van het stroomverbruik op locatie te wijten is aan het koelen. Dit kan zowel duurzamer als kostenefficiënter.

Peter Veenman, vice president Global Country Management en country manager Benelux bij Colt Technology Services: “De vraag naar connectiviteit blijft toenemen, doordat organisaties hun bedrijfsprocessen naar de cloud overzetten. Daardoor wordt het gebruik van groene energie nog belangrijker."

Vanwege hun visie op duurzaamheid zien beide bedrijven elkaar dus als een goede match om samen verder activiteiten uit te bouwen in Europa. << (Lydia Heida) (foto: Colt)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuw decentraal aandrijfsysteem ontworpen voor transportbandtoepassingen

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem, dat specifiek ontworpen werd voor horizontale transport­band­toepas­singen.

Belgische milieuprestaties krijgen compliment van OESO

De OESO doet in haar rapport Environmental Performance Review voor België aanbevelingen voor het afval-, materialen- en bodembeheer, en de transitie naar een circulaire economie.

SusPhos proces leidt uiteindelijk naar volledige circulariteit

Onderzoekers van de UvA hebben een belangrijke stap gezet op weg naar volledige circulariteit van fosfaat­recycling volgens het SusPhos proces, waarbij ook magnesium is terug te winnen.

Elektrische wagens met grote autonomie - artikel

Engineeringbedrijf Exypnos uit Kruibeke ontwikkelt kant-en-klare industriële installaties op maat voor de framing en verlijming van componenten met gegoten polyurethaan.

Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Privacy-vriendelijke data-analyse technologieën in ontwikkeling

TNO roept overheidspartijen, bedrijven, commerciële technologiepartijen en kennisinstellingen op om gezamenlijk hiervoor Multi-Party Computation en Federated Learning in te zetten.

Elia incubator stimuleert digitale innovatie

The Nest, de incubator van Elia Group, maakt het mogelijk voor medewerkers om digitale ideeën snel te ontwikkelen, om er prototypes van te maken en ze te testen in een sandboxomgeving.

Suez investeert 10 miljoen euro in nieuwe duurzame sorteerlijn

Om te voldoen aan de nieuwe milieu­regle­men­tering van de Vlaamse regering installeert afval­verwer­kend bedrijf Suez in de Gentse haven een nieuwe sorteerlijn, die 35% meer afval zal uitsorteren.

ABB breidt YuMi-cobotportfolio uit

ABB heeft haar portfolio van collaboratieve robots (cobots) uitgebreid met twee nieuwe cobotfamilies: GoFa en SWIFTI met een intuïtief ontwerp. Als aanvulling YuMi en Single Arm YuMi bieden de nieuwe cobots een hogere payload en hogere snelheden. ABB speelt met deze toename in kracht en snelheid in op vragen vanuit de markt. >>

Partners