Digitaal transformeren met Eplan

Technisch nieuws 29/10/2020 10:23:35

Het traditionele productieproces mangelt. Een gebrekkige dataflow tussen machines en afdelingen resulteert in langere lead times. Eplan Software & Services denkt actief mee met bedrijven.

Lees hieronder verder   
Verwant

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

Gaia-X for Belgium gaat werken rond cloud en datastrategie

Cybercriminelen zullen intelligente netwerkranden aanvallen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Keuze van de redactie

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Eplan werkt verder ook samen aan de implementatie. Zijn smart platform biedt een oplossing voor een algehele digitale doorstroming.

Van digitale data naar smart data
Engineering kent een heuse revolutie. Cloud computing, IoT en data-integratie hebben een enorme impact op industriële productiesystemen. Om disruptie te voorkomen is een efficiënte uitwisseling van digitale data tussen de verschillende engineeringsfasen nodig. Digitalisering vormt de aanloop naar een kwantumsprong in de waardeketen. Die laatste zal voortaan digitaal zijn.

Vaak verhindert papier nog een vloeiende communicatiestroom. In de conceptfase van het traditionele engineeringsproces werken de salesafdeling en de klant het project uit op papier. In de ontwerpfase werken de elektrische, mechanische en software-afdeling vaak apart voort, zonder een degelijk gestructureerde informatie-uitwisseling onderling.

Dat brengt het ruimere project in ademnood. Papier draagt ook de vertaling van ontwerp naar productie, wat leidt tot fouten en tijdverlies. Hetzelfde geldt voor de informatieoverdracht naar beheer en onderhoud toe. Het zoeken naar de juiste documentatie vertraagt dat gebeuren en resulteert soms zelfs in een stilstand van de machine of installatie.

Slim werken is geïntegreerd werken
Efficiënt werken veronderstelt een integratie vanaf de ontwerpfase. Digitalisatie en modularisatie van data maken het mogelijk om onmiddellijk te beginnen met een conceptueel ontwerp. Smart customization garandeert aanzienlijke tijdsbesparingen, beter berekende offertes en kortere levertijden.

Smart engineering legt een slimme verbinding tussen de elektrische, mechanische en softwaredata. Dankzij één virtueel prototype spreken alle afdelingen als het ware dezelfde taal, wat de weg plaveit naar een slimme productie. De digitale twin met 3D-info en andere slimme data garandeert ook een vlotte communicatie tussen mens en machines.

Hoe meer en toegankelijker informatie wordt opgebouwd in de ontwerp-, engineering- en productiefase, des te minder tijd gaat er verloren in het proces. Wanneer de onderhoudsingenieur meteen het juiste schema opent, zijn fouten ook sneller op te sporen. Smart maintenance! Met alles in de cloud, heeft iedereen met de nodige bevoegd-heid, steevast toegang tot de juiste digitale data. <<

https://solutions.eplan.be/digital-transformation-nlKadertekst: Eplan introduceert abonnementsmodel voor nieuwe licenties
Eplan past zich consequent aan, aan veranderende marktomstandigheden: vanaf augustus 2021 worden nieuwe softwarelicenties uitsluitend op abonnementsbasis aangeboden. Bedrijven profiteren zo van meer flexibiliteit.

Eplan CEO Sebastian Seitz licht deze stap toe: "In het belang van onze klanten brengen we ons bedrijf voor 100% op één lijn met de toekomst, wat zowel voor huidige als voor nieuwe klanten voordelen zal opleveren." Het gaat om aantrekkelijke toetredingsvoorwaarden, een hoge flexibiliteit met betrekking tot de abonnementsduur en een uitgebreid pakket aan nieuwe functies in de komende versie van Eplan.

Gezocht: Intensieve dialoog met klanten
"Het succes van onze klanten staat centraal bij alles wat we doen", zegt Seitz. "Met onze software-ontwikkelingen willen we hen volledig overtuigen en inspireren." Deze uitspraak weerspiegelt het credo van het bedrijf: het succes van de klanten garanderen en bevorderen met  efficiënte engineer-ing.

Bovendien kijkt CEO Seitz uit naar een nog intensievere dialoog met klanten : "Wij willen de relatie met onze klanten verder verstevigen. Nauwe communicatie aan beide kanten is de basis voor succes." De nieuwe abonnementsvoorwaarden zijn direct beschikbaar. Nieuwe en bestaande klanten kunnen tot 31 juli 2021 nieuwe of aanvullende licenties als eeuwigdurende licenties blijven kopen. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Goedkope en groene waterstof op industriële schaal

TNO en andere vooraanstaande kennisinstellingen in Europa lanceren voorstellen om elektrolyse van waterstof met duurzame energie op grotere schaal snel te introduceren, tegen lagere kosten.

Toekomstig hoorapparaat luistert naar hersengolven

KU Leuven heeft een techniek ontwikkeld, dat op basis van hersengolven binnen de seconde bepaalt naar wie je luistert, en ruis weg filtert. Dit moet leiden tot betere hoorapparaten.

Consortium met DEME wint contract voor bouw Italiaanse haven

Een consortium met Dredging International (dochter van DEME) en het Italiaanse bouwbedrijf Consorzio Stabile Grandi Lavori gaat de Ravenna Port Hub in Italië bouwen.

Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

TU Delft gaat zonnecellen zo ontwerpen dat er sprake is van een nieuwe component die naast elektriciteitsopwekking ook informatie kan verwerken en delen.

Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

In het Oost-Vlaamse Assenede produceert ECA sinds juli chirurgische mondmaskers. Daarvoor zette het Belgische autobekledingsbedrijf een volledig nieuwe afdeling op.

Europees herstelplan: 10 voorstellen van Agoria voor Belgisch digitaal plan

In het Europees herstelplan staat dat minstens 20% van het budget van de 'faciliteit voor herstel en veerkracht' wordt aangewend voor digitaal. Dit is ruim 1 miljard euro voor België.

Biodiesel uit afval helpt CO2-emissies te verminderen

In de transportsector wordt bij het verlagen van CO2-emissies vaak richting elektrische trucks gekeken, maar biodiesel HVO, gemaakt uit afvalstoffen, is eveneens een valabel alternatief.

Elektrisch aangedreven locomotief milieuvriendelijker en kostenefficiënter

Siemens Mobility ontwikkelde de Vectron Dual Mode-locomotief, die de voordelen van elektrische aandrijving gebruikt waar mogelijk en overschakelt naar diesel waar nodig.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners