2,5 miljoen euro steun voor internationale groei ultrabreedband pionier

De Gentse (I)IoT-start-up POZYX (nauwkeurige plaatsbepaling via ultrabreedband) haalde onlangs een investering van 2,5 miljoen euro binnen via KBC Focus Fund en Saffelberg Investments.

Trefwoorden: #plaatsbepaling, #positiebepaling, #POZYX, #ultrabreedband

Lees verder

Techniek

( Foto: POZYX )

ENGINEERINGNET.BE - Het kapitaal zal aangewend worden om zijn internationale groei te stimuleren door zijn partnernetwerk uit te breiden en om zijn innovatieve productportfolio voor smart manufacturing en smart warehousing-klanten te versterken.

Pozyx startte in 2015 met de hardware- en softwareontwikkeling van ultrabreedband-technologie (UWB) als spin-off van de Universiteit Gent. Sindsdien kent UWB een snelle opmars als een zeer nauwkeurig en kosteneffectief real-time lokalisatiesysteem (RTLS) voor industriële klanten.

Met hun producten kunnen klanten zowel mensen als voorwerpen tot op 10 centimeter nauwkeurig volgen om bedrijfsprocessen sneller, makkelijker en efficiënter te maken. Hun team telt ondertussen 25 medewerkers, die een voortrekkersrol spelen bij het gebruiksvriendelijk maken van UWB-technologie met innovatieve producten die grenzen verleggen.