Virusdodende luchtzuivering voor autocars Van Hool

Bedrijfsnieuws 30/10/2020 9:17:34

Van Hool, onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, introduceert CAPS (Clean Air Purifying System) luchtzuivering in haar EX en TX autocargamma.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe certificeringen maken Rockwell Automation ’cyberveiliger’

Kaspersky en Alias Robotics verbeteren bescherming van industriële robots

Siemens garandeert betrouwbare werking van brand­beveiligings­systemen

Virusdodende luchtzuivering voor autocars Van Hool

Stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

Innovatief ontwerp maakt offshore installaties veiliger

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

(12/1) Zinksmelter Nyrstar installeert reuzenbatterij voor energieopslag

(11/1) Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - CAPS biedt een betere oplossing dan passieve filtering (filters klasse G3 bijvoorbeeld hebben nagenoeg geen effect op virussen en bacteriën). Het studiebureau van Van Hool heeft deze oplossing in nauwe samenwerking met het Spaanse Sanz Clima uitgewerkt.

In tegenstelling tot de HVAC software-optimalisatie, waarbij zoveel mogelijk verse buitenlucht in het voertuig wordt toegelaten (80 tot 100% volgens type voertuig), gaat CAPS aan de slag met gebruikte binnenlucht, die aerosolen bevatten met bacteriën en ziektekiemen (bijv. Covid-19).

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een actieve filtering aan de ingang van de luchtrecirculatie van het interieur. Afhankelijk van het type voertuig, wordt de aanzuiging van de te recirculeren binnenlucht voorzien van vier of zes filterelementen.

Elk filterelement past 3 verschillende technologieën toe, allemaal gericht op de vernietiging van bacteriën en virussen die mogelijk aanwezig zijn in de te recirculeren lucht. Een elektrostatische filter vangt stofdeeltjes, bacteriën en viruspartikels op en vernietigt deze door middel van een hoge elektrische spanning (ionisatie).

Vervolgens wordt de lucht gesteriliseerd aan de hand van een UV-C lamp om virussen en bacteriën uit te schakelen. Tegelijkertijd gebeurt er een fotokatalyse, een chemisch proces waarbij virussen en bacteriën worden ontbonden door toedoen van absorptie van UV-C licht. << (Guy Leysen) (foto: Van Hool)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

TU Eindhoven onderzocht of de spin van elektronen in quantumdots is te manipuleren door de quantumdot in een nanodraad te onderwerpen aan trekkrachten, voor gebruik in quantumcomputers.

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

VUB-professor Hugo Thienpont, vicerector Innovatie- en Valorisatiebeleid en onderzoeksdirecteur van de VUB-onderzoeksgroep B-PHOT Brussels Photonics heeft de SPIE Gold Medal 2021 gewonnen.

Nieuwe materietoestand ontdekt: vloeibaar glas

Een internationaal onderzoeksteam heeft een nieuwe materietoestand ontdekt, namelijk vloeibaar glas, met structuureigenschappen die tot nu toe niet eerder zijn waargenomen.

Solvay lanceert waterstofplatform

In dit waterstofplatform gaat Solvay alle innovatie binnen het bedrijf samenbrengen voor de opkomende waterstofeconomie. Het gaat hierbij zowel om materiële als chemische oplossingen.

Biotechnologen bouwen kunstmatig chromosoom in gist

TU Delft onderzoekers kunnen het kunst­chromosoom gebruiken om gistcellen om te bouwen tot levende fabriekjes die in staat zijn om nuttige chemicaliën en zelfs medicijnen te produceren.

Mark Beunk is nieuwe general manager bij Kaspersky Benelux en Nordics

Mark Beunk zal als general manager bij Kaspersky toezicht houden op de verkoop en activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland.

Robotchirurgie met een nieuw magnetisch systeem

UTwente gaat een systeem ontwikkelen voor magnetisch aangedreven robotchirurgie. Dit biedt een handiger en nauwkeuriger alternatief voor tendon-aangedreven of handmatige instrumenten.

Verbindende factor vernieuwde proceslijn Feed Design Lab

Feed Design Lab, het praktijkonderzoek & educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie, heeft zijn vernieuwde proeffabriek in gebruik genomen.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners