Succesvol virtueel Navingo Career Event 2020

Economie 30/10/2020 9:51:16

Twee dagen gevuld met talkshows, skill-sessies en presentaties van bedrijven en kennisinstellingen gaven vorm aan de digitale editie van het Navingo Career Event.

Lees hieronder verder   
Verwant

Lunch & Learn met Prof. Petra Rudolf

Mark Beunk is nieuwe general manager bij Kaspersky Benelux en Nordics

VUB-fysicus Bob Coecke krijgt leiding bij Cambridge Quantum Computing

Burkhard Eling is nieuwe CEO van Dachser

Hoogbegaafdheid op de werkvloer: ongelooflijke aanwinst ?

25% minder faillissementen enkel dankzij steunmaatregelen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Interpack

Messe Düsseldorf

van 25/02/2021 tot 3/03/2021

Klimatisatie van gebouwen

Online

van 5/03/2021 tot 25/06/2021

Keuze van de redactie

(25/1) Deloitte opent nieuw duurzaam kantoor op West-Vlaamse innovatiecampus

(25/1) Pauwels Consulting heeft Nederlandse Javaspecialist overgenomen

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De deelnemers kijken terug op een geslaagde 14e editie, waarbij via het Virtuele Event Platform van Offshore Energy kennis en informatie over de maritieme, offshore en energiesector gedeeld werd.

Voor Navingo Career is dit nog maar het begin: in december staat het volgend online career event gepland via het Virtuele Event Platform dat dan volledig gericht zal zijn op carrière in de sector.

Bezoekers van het Navingo Career Event hadden op 27 en 28 oktober ook toegang tot het programma van Offshore Energy en konden zo een goede indruk krijgen van de gehele offshore energie sector. De virtuele opzet - een combinatie van digitale interactie en activiteiten op locatie - blijft bestaan.

Navingo gaat door met het organiseren van een reeks online events waarbij werkzoekenden, stagiairs, recruiters en bedrijven elkaar virtueel ontmoeten aan de hand van specifieke thema’s en persoonlijke profielen. Zo is het Navingo Career Event een doorlopend event voor het delen van kennis, vacatures, zichtbaarheid van werkgevers en netwerkmogelijkheden.

Online terugkijken
Alle talkshows, presentaties en interviews die online plaatsvonden op 27 en 28 oktober kunnen hier worden teruggekeken. Onder leiding van deskundigen vonden talkshows plaats over onderwerpen variërend van offshore wind tot start-ups en van heavy lift tot de energietransitie.

Tientallen bedrijven als Damen Shipyards, TOS, TenneT, Boskalis, Feadship en TWD deelden hun kennis en presentaties. Bovendien vonden interviews plaats met initiatieven uit de sector van onder andere Young Energy Officers, Delft Solar Boat Team en Jong Havenvereniging.

Interactieve skill-sessies
Bezoekers konden op 27 en 28 oktober ook deelnemen aan skill-sessies van bijvoorbeeld de DOB Academy ‘Installing a Miniature Offshore Wind Farm’ en Innovation Quarter, dat samen met Maritime Delta, RDM Next en branchevereniging NMT een sessie gaf over de vraag: ‘Hoe komt innovatie tot stand, waar begin je en welke vaardigheden heb je daarbij nodig?’

NavingoCareer.com
Op NavingoCareer.com kunnen alle interviews en sessies nog worden teruggekeken. Werkzoekenden kunnen hier ook de laatste vacatures uit de sector vinden, en worden op de hoogte gehouden van de komende online career events.

Algemeen directeur Coert van Zijll Langhout vertelt: “Na 13 ‘face-to-face’ edities in grote hallen, was het een uitdaging om virtueel te gaan, zowel door de tijdsdruk als vanwege de inspanningen die nodig waren om voor zoveel mensen en bedrijven een waardevol format te realiseren. Ik ben erg trots op ons team dat dit op zo'n professionele wijze is gelukt.

In de loop van deze twee dagen hebben we veel positieve feedback op de kick-off gehad. We blijven ons inzetten om ook de komende online career events een succes te maken. De sessies van de afgelopen dagen zijn nu ook door een breder publiek te zien via de on-demand pagina op NavingoCareer.com”. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Ontwikkeling zonnefolies voor ramen en zonnepanelen

TNO ontwikkelt met universiteiten en bedrijven functionele folies voor ramen en gebouwgeïntegreerde zonnepanelen, om 20% van het energieverbruik van gebouwen te besparen.

Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

Vanaf 1 februari zal Jan De Nul in opdracht van de Vlaamse Overheid, agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), zo’n 500.000 m³ zand op het strand van Raversijde aanbrengen.

Uniek resistentiegen tegen bladvlekkenziekte

Een internationaal consortium kan het resistente Stb16q-gen kloneren en succesvol in tarwe introduceren. Om zo de strijd aan te binden met de gevreesde schimmel Zymoseptoria tritici.

VIL IT-systemen leiden tot efficiëntere grenscontroles

In het project Digital Gateway2Governement werden systemen ontworpen voor gedigitaliseerde communicatie tussen de bedrijven en de overheidsdiensten die betrokken zijn bij de grenscontroles.

Groene waterstof moet energietransitie in Picardisch Wallonië versnellen

Luminus en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben een gezamenlijk project voorgesteld voor de ontwikkeling van vier groene waterstofstations in Picardisch Wallonië.

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

HTC-Enterprise is een onderneming gegroeid uit de passie voor technologie en het ondernemerschap op zich. Het bedrijf biedt voor tal van bedrijven en sectoren een gepaste oplossing aan.

Kunstmatige intelligentie zoekt nieuwe antibiotica

Slimme software (kunstmatige intelligentie) van de Leidse en Wageningse universiteit doorzocht genomen van bacteriën en vond 42 clusters DNA die coderen voor eiwitten met antibiotica-werking.

DEME voert onderhoudsbaggerwerken op Schelde op LNG uit

Een dual fuel sleephopperzuiger van DEME voert sinds kort de onderhoudsbaggerwerken uit op de Schelde. Tijdens deze werken vaart het schip op LNG, een primeur in Vlaanderen.

Vernieuwde VPLog-i-R stroomsensor met Modbus interface

VPInstruments, fabrikant en wereldwijde leverancier van instrumentatie en monitoringssystemen voor perslucht en gassen, biedt nu een vernieuwde versie van de bewezen VPLog-i stroomsensor met een Modbus interface. De VPLog-i-R is het enige type Rogowski stroomsensor met RS485 (Modbus RTU) uitgang. >>

Partners