Volledige assemblage batterijpacks in handen van Volvo Gent

Bedrijfsnieuws 3/11/2020 12:30:25

Volvo Group besliste om de assemblage van de batterijpacks voor alle Europese vracht­wagen­fabrieken toe te kennen aan de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek.

Lees hieronder verder   
Verwant

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Goedkope en groene waterstof op industriële schaal

Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

Biodiesel uit afval helpt CO2-emissies te verminderen

Proefproject: geluidsschermen met geïntegreerde zonnepanelen

Studenten kunnen deelnemen aan wereldwijde Go Green studentenwedstrijd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Keuze van de redactie

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Volvo Group voorziet al in elektrische medium vrachtwagens. De volgende stap is om het zware gamma uit te breiden met elektrische Volvo vrachtwagens.

Hiervoor werd een alliantie afgesloten met Samsung SDI die de modules, ofwel cluster van batterijcellen, zal aanleveren. Volvo Group besliste om de batterijpacks die hiervoor nodig zijn, zelf te gaan assembleren bij Volvo Gent.

Als eerste stap zal Powertrain Production in de Zweedse plaats Skövde de prototypes bouwen. Eens die op punt staan, wordt er samengewerkt met de Gentse vrachtwagenfabriek om een batterijpack afdeling in Gent te introduceren. Hier zal namelijk de volledige productie van de batterijpacks voor alle Europese vrachtwagenfabrieken van de Volvo Groep gebeuren.

Koen Knippenberg, directeur van Volvo Gent: “Deze beslissing is goed nieuws voor de verdere verankering van Volvo Trucks in Gent. De centrale logistieke ligging van de fabriek werkt in ons voordeel."

"Een projectgroep gaat deze beslissing in detail uitwerken. Met deze investering brengen we immers een compleet nieuwe technologie in onze fabriek.”

North Sea Port spant met de investering bij Volvo Trucks een nieuwe pijl op zijn automotive boog. De assemblagefabrieken van Volvo Cars (sinds 2010 onderdeel van de Chinese groep Geely) en van Volvo Group zijn de grootste producenten van respectievelijk personenwagens en vrachtwagens in België.

Het Japanse Honda heeft in Gent zijn belangrijkste logistieke draaischijf en zijn grootste onderdelenmagazijn in Europa ingepland.

North Sea Port ziet met de dienst van DFDS tussen Gent en Göteborg bovendien heel wat voertuigen bewegen tussen Scandinavië en het Europese vasteland.

In Vlissingen krijgt C.Ro Ports op zijn terminal eveneens tal van nieuwe wagens te verschepen. << (Lydia Heida) (foto: Volvo Trucks)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Goedkope en groene waterstof op industriële schaal

TNO en andere vooraanstaande kennisinstellingen in Europa lanceren voorstellen om elektrolyse van waterstof met duurzame energie op grotere schaal snel te introduceren, tegen lagere kosten.

Toekomstig hoorapparaat luistert naar hersengolven

KU Leuven heeft een techniek ontwikkeld, dat op basis van hersengolven binnen de seconde bepaalt naar wie je luistert, en ruis weg filtert. Dit moet leiden tot betere hoorapparaten.

Consortium met DEME wint contract voor bouw Italiaanse haven

Een consortium met Dredging International (dochter van DEME) en het Italiaanse bouwbedrijf Consorzio Stabile Grandi Lavori gaat de Ravenna Port Hub in Italië bouwen.

Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

TU Delft gaat zonnecellen zo ontwerpen dat er sprake is van een nieuwe component die naast elektriciteitsopwekking ook informatie kan verwerken en delen.

Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

In het Oost-Vlaamse Assenede produceert ECA sinds juli chirurgische mondmaskers. Daarvoor zette het Belgische autobekledingsbedrijf een volledig nieuwe afdeling op.

Europees herstelplan: 10 voorstellen van Agoria voor Belgisch digitaal plan

In het Europees herstelplan staat dat minstens 20% van het budget van de 'faciliteit voor herstel en veerkracht' wordt aangewend voor digitaal. Dit is ruim 1 miljard euro voor België.

Biodiesel uit afval helpt CO2-emissies te verminderen

In de transportsector wordt bij het verlagen van CO2-emissies vaak richting elektrische trucks gekeken, maar biodiesel HVO, gemaakt uit afvalstoffen, is eveneens een valabel alternatief.

Elektrisch aangedreven locomotief milieuvriendelijker en kostenefficiënter

Siemens Mobility ontwikkelde de Vectron Dual Mode-locomotief, die de voordelen van elektrische aandrijving gebruikt waar mogelijk en overschakelt naar diesel waar nodig.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners