EnergyVille officieel partner Living Tomorrow

Bedrijfsnieuws 3/11/2020 15:12:44

Living Tomorrow trok eerder al 30 innovatieve bedrijven en organisaties aan om samen een innovatievisie op 2030 te realiseren over onder meer smart mobility, smart health en smart industry.

Lees hieronder verder   
Verwant

myPNOZ is nieuwste modulaire veiligheidsrelais van Pilz

Voka West-Vlaanderen plant digitale experimenteerruimte

David Orgaz D’Hollander wordt president van BENE-tak Schneider Electric

VirtualConnect: een virtuele rondleiding door smart manufacturing

KU Leuven Instituut LIMNI heeft grote plannen

Toekomst van de maakindustrie schuilt in smart factories - opinie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

(12/1) Zinksmelter Nyrstar installeert reuzenbatterij voor energieopslag

(11/1) Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met onder meer Schüco, OneSpan, UGent, Medtronic, Baloise Insurance, Xella, Mercedes-Benz, Fluvius, ABB, Miele en nu ook EnergyVille zal Living Tomorrow diverse proof of concepts uittesten bij het publiek.

Living Tomorrow wil de drempel naar innovatie verlagen en mee helpen in kaart te brengen. Frank Beliën, chairman en founder van Living Tomorrow: “Open innovatie en ecosystemen rond innovatie zijn dé toekomst. Zeker als we starten met de realisatie van de nieuwe innovatiecampus, waarvan de werken dit najaar beginnen."

"Daar realiseren we met onze partners een uniek project waar toekomstige innovaties en het echte leven elkaar ontmoeten. We beantwoorden hiermee aan een nijpende nood uit het bedrijfsleven, dat merken we aan het snelgroeiend aantal geïnteresseerde partijen."

Met meer dan 30 partners bundelt Living Tomorrow de krachten rond vijf thema’s: smart homes & services, smart mobility & logistics, smart health & care, smart buildings & infrastructure en smart cities & industry 4.0.

Ook EnergyVille en haar partners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt sluiten aan als kennispartner en geven bovenstaande thema’s mee vorm.

“Of het nu over mobiliteit, huizen, industrie of logistiek gaat, alles is letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden door de behoefte aan energie en de fysieke verbinding met het net," aldus Thomas Polfliet, Business Developer Flexibility, Grid- & Market design bij EnergyVille/VITO.

"Door de innovaties in deze sectoren mee vorm te geven, werkt EnergyVille ook buiten de energiesector mee aan een koolstofvrije samenleving. Het partnerschap met Living Tomorrow is voor ons de logische stap om deze samenwerking in demonstratieprojecten verder te zetten."

De werf, en nadien ook de volledige innovatiecampus, in Vilvoorde fungeren als een uniek living lab. In 2022 opent de gloednieuwe campus zijn deuren met onder meer een hotel, een experience center en verschillende kantoren. << (Lydia Heida) (foto: EnergyVille)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

TU Eindhoven onderzocht of de spin van elektronen in quantumdots is te manipuleren door de quantumdot in een nanodraad te onderwerpen aan trekkrachten, voor gebruik in quantumcomputers.

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

VUB-professor Hugo Thienpont, vicerector Innovatie- en Valorisatiebeleid en onderzoeksdirecteur van de VUB-onderzoeksgroep B-PHOT Brussels Photonics heeft de SPIE Gold Medal 2021 gewonnen.

Nieuwe materietoestand ontdekt: vloeibaar glas

Een internationaal onderzoeksteam heeft een nieuwe materietoestand ontdekt, namelijk vloeibaar glas, met structuureigenschappen die tot nu toe niet eerder zijn waargenomen.

Solvay lanceert waterstofplatform

In dit waterstofplatform gaat Solvay alle innovatie binnen het bedrijf samenbrengen voor de opkomende waterstofeconomie. Het gaat hierbij zowel om materiële als chemische oplossingen.

Biotechnologen bouwen kunstmatig chromosoom in gist

TU Delft onderzoekers kunnen het kunst­chromosoom gebruiken om gistcellen om te bouwen tot levende fabriekjes die in staat zijn om nuttige chemicaliën en zelfs medicijnen te produceren.

Mark Beunk is nieuwe general manager bij Kaspersky Benelux en Nordics

Mark Beunk zal als general manager bij Kaspersky toezicht houden op de verkoop en activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland.

Robotchirurgie met een nieuw magnetisch systeem

UTwente gaat een systeem ontwikkelen voor magnetisch aangedreven robotchirurgie. Dit biedt een handiger en nauwkeuriger alternatief voor tendon-aangedreven of handmatige instrumenten.

Verbindende factor vernieuwde proceslijn Feed Design Lab

Feed Design Lab, het praktijkonderzoek & educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie, heeft zijn vernieuwde proeffabriek in gebruik genomen.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners