Blue e+ koelunits van Rittal nu ook geschikt voor outdoor toepassingen

Technisch nieuws 4/11/2020 14:04:06

Rittal maakt met het nieuwe wandmontage-koelaggregaat Blue e+ outdoor zijn zeer efficiënte serie koelunits nu ook geschikt voor gebruik in openlucht en een energiebesparing van gemiddeld 75%

Lees hieronder verder   
Verwant

Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

Volledige controle en beheer van auto­matiserings­systemen wereldwijd

Rittal lanceert nieuwe vrijstaande systeembehuizing VX SE

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

(12/1) Zinksmelter Nyrstar installeert reuzenbatterij voor energieopslag

(11/1) Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De units zijn voorzien van een behuizing met een hoge beschermingsgraad, ook tegen vandalisme, voor een veilige werking in zelfs de meest zware (weers)omstandigheden. In combinatie met de Rittal Toptec serie buitenbehuizingen vormen ze een intelligent en perfect op elkaar afgestemd modulair systeem dat elke configuratie vereenvoudigt.

Elektrotechnische systemen zoals die voor de mobiele communicatie of de oplaadinfrastructuur voor elektromobiliteit worden buiten gesloten constructies geïnstalleerd, wat een uitdaging vormt voor de behuizings- en koeltechniek. De reden hiervoor is dat behuizingen en koelunits een hoge beschermingsgraad moeten hebben. Verder moeten ze bestand zijn tegen uv-straling en aanzienlijke temperatuurschommelingen en de nodige bescherming bieden tegen vandalisme.

De nieuwe wandkoelunits Blue e+ outdoor weerstaan de zwaarste omgevings- en weersomstandigheden. Een uv-bestendige coating, de hoge beschermingscategorieën IP 56 of NEMA 4/3R/12 en een breed temperatuurbereik van -30 °C tot +60 °C garanderen een veilige werking en een verhoogde duurzaamheid in buitentoepassingen. De nieuwe Rittal wandkoelunits Blue e+ outdoor worden overal ingezet waar behuizingen voor elektrische installaties in de buitenlucht worden gebruikt. Typische voorbeelden zijn mobiele telefonie-installaties, water- en afvalwatersystemen en energie-infrastructuur.

Energiebesparing
De Blue e+ technologie van de koelunits, die zijn uitgerust met een geïntegreerde heat pipe, zorgt voor een hoge energie-efficiëntie. In vergelijking met conventionele koeloplossingen kan hierdoor een gemiddelde energiebesparing van 75% worden bereikt. Ook de CO2-voetafdruk is veel lager. De aansluiting via een ivd-interface maakt een comfortabele bewaking op afstand mogelijk, wat vooral interessant is voor de bewaking van grootschalige, gedistribueerde systemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om temperaturen en andere parameters continu te monitoren terwijl er bij een storing automatisch een melding wordt verstuurd.

“Op deze manier kunnen we ongeplande stilstandtijden en systeemstoringen grotendeels voorkomen, waardoor bijkomende kosten worden gereduceerd”, vertelt Koen Van Hende, Product Manager bij Rittal Belgium. “Dankzij het wereldwijde servicenetwerk van Rittal en de beschikbaarheid van reserveonderdelen kan de gebruiker altijd en overal op de klimaatregeling vertrouwen. Bovendien zet de beschikbaarheid van Blue e+ koelunits een nieuwe standaard.”

Complementair en modulair
Samen met de Rittal Toptec buitenbehuizingen vormen de nieuwe koelunits een slim modulair systeem, waarin de behuizing en de koelunit perfect op elkaar zijn afgestemd. De behuizingen zijn dubbelwandig en hebben hierdoor een hoge passieve warmteafvoercapaciteit (schoorsteeneffect). Dit vermindert de opwarming van de binnenruimte door de zonnestraling en vermindert zo de hoeveelheid energie die de koelunit nodig heeft.

Fabrikanten profiteren van het uniforme ontwerp van de behuizing en de koelunit, evenals van de snelle en eenvoudige installatie. De internationale goedkeuringen en de geïntegreerde multispanningsmogelijkheden van de units maken het ook eenvoudiger om ze in het buitenland te gebruiken. << (foto: Rittal)

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.be - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Port of Antwerp beperkt jaarverlies door record containeroverslag

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp in 2020 bedroeg 231 miljoen ton cargo, een daling van 3,1%. Dankzij de containeroverslag beperkte de haven de terugvallende totale overslag.

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Door de samenwerking kunnen zij organisaties beter ondersteunen bij succesvolle digitale innovatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie.

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Nieuwste Airbus A400M geleverd

Enkele maanden na Luxemburg nam ook de Belgische luchtmacht eind december het eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst. Dit is de opvolger van de oude C130's.

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Door twee chemische reacties aan elkaar te koppelen, wordt biomassa nu directer en efficiënter omgezet naar bio-aromaten. TNO spin-off Relement gaat de methode in de markt zetten.

Nieuwe certificeringen maken Rockwell Automation ’cyberveiliger’

Omdat industri?le bedrijven hun productie- en IT-systemen steeds meer verbinden, lopen ze ook steeds meer risico door cyberdreigingen die gericht zijn op industriële besturingssystemen.

myPNOZ is nieuwste modulaire veiligheidsrelais van Pilz

Het automatiseringsbedrijf Pilz heeft voor deze veiligheidsrelais een digitaal, compleet concept opgezet - van de bestelling tot de inbedrijfstelling. Dit past volledig bij Industrie 4.0.

Campine start nieuwe antimoonrecyclage

Autobatterijenrecycleur Campine (Beersel) investeerde 4,9 miljoen euro in een unieke installatie om antimoon uit het lood van autobatterijen te recycleren.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners