Ontwikkeling van medische technologieën voor Covid-19 bestrijding
Bedrijfsnieuws 13/11/2020 10:38:16
Het project INNO4COV-19, goed voor 6,1 miljoen euro, moet de komende twee jaar de commercialisering van nieuwe producten voor de bestrijding van COVID-19 in Europa ondersteunen.
Nieuwe biosensor regelt automatische medicijndosering
Robotchirurgie met een nieuw magnetisch systeem
Genetische code SARS-CoV-2 snel op te sporen via deep-learning
Arteriële regeneratieve prothesen stap dichterbij
MegaBodies verbeteren Cryo-EM op VUB campus
VITO krijgt Europese accreditatie voor testen mondmaskers
>> Meer verwant nieuwsHandhaving van octrooirechten
Het Ingenieurshuis - Antwerpen
van 26/01/2021 tot 14/12/2021
New dimensions of adaptive manufacturing
B&R online event
woensdag 27 januari 2021
Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie
Webinar
vrijdag 29 januari 2021
Postgraduaat Vastgoedkunde
Leuven of Kortrijk
van 4/02/2021 tot 10/12/2021
Toekomst federaal energiebeleid
Webinar
woensdag 10 februari 2021
'Digital Twin' versterkt maakindustrie?
Online event
vrijdag 12 februari 2021
(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems
(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen
(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage
(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform
(12/1) Zinksmelter Nyrstar installeert reuzenbatterij voor energieopslag
(11/1) Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe
>> Meer blikvangersENGINEERINGNET.BE - Op zoek naar een snelle ontwikkeling van producten - van medische technologieën tot bewakingsoplossingen - geeft het project een impuls aan innovatie om het coronavirus aan te pakken. Het consortium telt 11 partners en staat onder de leiding van het International Iberian Nanotechnology Laboratory.
De missie van INNO4COV-19 is het creëren van een "lab-to-fab" platform en een samenwerkingsverband waar bedrijven en referentielaboratoria de instrumenten vinden voor het ontwikkelen en implementeren van innovatieve technologieën - van idee-evaluatie tot marktwerking.
Dit werk wordt uitgevoerd in het kader van het Coronavirusinitiatief van de EU. Door een nauwe samenwerking met alle gefinancierde projecten is de tijd te verkorten die nodig is om een veelbelovend product op de markt te brengen.
INNO4COV-19 is opgezet om maximaal 30 testgevallen en toepassingen te ondersteunen op diverse gebieden, variërend van medische technologieën, milieubewakingssystemen, sensoren, bescherming van gezondheidswerkers, kunstmatige intelligentie en datamining.
Om dit te bereiken gaat de helft van het projectbudget naar ondersteuning van 30 bedrijven die in het eerste jaar van het project via openstaande oproepen zijn geselecteerd.
De deelnemers ontvangen elk maximaal 100.000 euro en profiteren van de technische, regelgevende en zakelijke expertise van het INNO4COV-19 consortium.
In dit project ondersteunt een multidisciplinair VITO-team de ontwikkeling van innovatieve diagnosesystemen en beschermingsmiddelen.
VITO Health levert een reeks gouden standaard benchmarking technieken voor de analytische validatie van toestellen. Via samenwerkingen met ziekenhuizen heeft VITO toegang tot patiëntenstalen om de klinische prestaties te testen.
Als geaccrediteerd laboratorium voor het testen van filterende halfgelaatsmaskers (EN149) en leider op het gebied van membraan- en aërosoltechnologie, biedt VITO expertise en hulpmiddelen om te helpen bij de analyse en certificering van beschermingsmiddelen. << (Lydia Heida) (foto: drmicrobe - 123RF)