Ontwikkeling van medische technologieën voor Covid-19 bestrijding

Bedrijfsnieuws 13/11/2020 10:38:16

Het project INNO4COV-19, goed voor 6,1 miljoen euro, moet de komende twee jaar de commercialisering van nieuwe producten voor de bestrijding van COVID-19 in Europa ondersteunen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe biosensor regelt automatische medicijndosering

Robotchirurgie met een nieuw magnetisch systeem

Genetische code SARS-CoV-2 snel op te sporen via deep-learning

Arteriële regeneratieve prothesen stap dichterbij

MegaBodies verbeteren Cryo-EM op VUB campus

VITO krijgt Europese accreditatie voor testen mondmaskers

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

(12/1) Zinksmelter Nyrstar installeert reuzenbatterij voor energieopslag

(11/1) Slimme radar in Gentse haven laat optimaal gebruik windturbines toe

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Op zoek naar een snelle ontwikkeling van producten - van medische technologieën tot bewakingsoplossingen - geeft het project een impuls aan innovatie om het coronavirus aan te pakken. Het consortium telt 11 partners en staat onder de leiding van het International Iberian Nanotechnology Laboratory.

De missie van INNO4COV-19 is het creëren van een "lab-to-fab" platform en een samenwerkingsverband waar bedrijven en referentielaboratoria de instrumenten vinden voor het ontwikkelen en implementeren van innovatieve technologieën - van idee-evaluatie tot marktwerking.

Dit werk wordt uitgevoerd in het kader van het Coronavirusinitiatief van de EU. Door een nauwe samenwerking met alle gefinancierde projecten is de tijd te verkorten die nodig is om een veelbelovend product op de markt te brengen.

INNO4COV-19 is opgezet om maximaal 30 testgevallen en toepassingen te ondersteunen op diverse gebieden, variërend van medische technologieën, milieubewakingssystemen, sensoren, bescherming van gezondheidswerkers, kunstmatige intelligentie en datamining.

Om dit te bereiken gaat de helft van het projectbudget naar ondersteuning van 30 bedrijven die in het eerste jaar van het project via openstaande oproepen zijn geselecteerd.

De deelnemers ontvangen elk maximaal 100.000 euro en profiteren van de technische, regelgevende en zakelijke expertise van het INNO4COV-19 consortium.

In dit project ondersteunt een multidisciplinair VITO-team de ontwikkeling van innovatieve diagnosesystemen en beschermingsmiddelen.

VITO Health levert een reeks gouden standaard benchmarking technieken voor de analytische validatie van toestellen. Via samenwerkingen met ziekenhuizen heeft VITO toegang tot patiëntenstalen om de klinische prestaties te testen.

Als geaccrediteerd laboratorium voor het testen van filterende halfgelaatsmaskers (EN149) en leider op het gebied van membraan- en aërosoltechnologie, biedt VITO expertise en hulpmiddelen om te helpen bij de analyse en certificering van beschermingsmiddelen. << (Lydia Heida) (foto: drmicrobe - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Spin van elektronen in quantumdots bruikbaar als bit voor quantumcomputer?

TU Eindhoven onderzocht of de spin van elektronen in quantumdots is te manipuleren door de quantumdot in een nanodraad te onderwerpen aan trekkrachten, voor gebruik in quantumcomputers.

Hugo Thienpont wint SPIE Gold Medal Award

VUB-professor Hugo Thienpont, vicerector Innovatie- en Valorisatiebeleid en onderzoeksdirecteur van de VUB-onderzoeksgroep B-PHOT Brussels Photonics heeft de SPIE Gold Medal 2021 gewonnen.

Nieuwe materietoestand ontdekt: vloeibaar glas

Een internationaal onderzoeksteam heeft een nieuwe materietoestand ontdekt, namelijk vloeibaar glas, met structuureigenschappen die tot nu toe niet eerder zijn waargenomen.

Solvay lanceert waterstofplatform

In dit waterstofplatform gaat Solvay alle innovatie binnen het bedrijf samenbrengen voor de opkomende waterstofeconomie. Het gaat hierbij zowel om materiële als chemische oplossingen.

Biotechnologen bouwen kunstmatig chromosoom in gist

TU Delft onderzoekers kunnen het kunst­chromosoom gebruiken om gistcellen om te bouwen tot levende fabriekjes die in staat zijn om nuttige chemicaliën en zelfs medicijnen te produceren.

Mark Beunk is nieuwe general manager bij Kaspersky Benelux en Nordics

Mark Beunk zal als general manager bij Kaspersky toezicht houden op de verkoop en activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland.

Robotchirurgie met een nieuw magnetisch systeem

UTwente gaat een systeem ontwikkelen voor magnetisch aangedreven robotchirurgie. Dit biedt een handiger en nauwkeuriger alternatief voor tendon-aangedreven of handmatige instrumenten.

Verbindende factor vernieuwde proceslijn Feed Design Lab

Feed Design Lab, het praktijkonderzoek & educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming van de diervoerindustrie, heeft zijn vernieuwde proeffabriek in gebruik genomen.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners