Ontwikkeling van medische technologieën voor Covid-19 bestrijding

Bedrijfsnieuws 13/11/2020 10:38:16

Het project INNO4COV-19, goed voor 6,1 miljoen euro, moet de komende twee jaar de commercialisering van nieuwe producten voor de bestrijding van COVID-19 in Europa ondersteunen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Toekomstig hoorapparaat luistert naar hersengolven

Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

Nieuwe tool bepaalt virus­over­draag­baar­heid tussen dier en mens

Ontwikkeling van medische technologieën voor Covid-19 bestrijding

3D-geprinte implantaten voor peesontstekingen en artrose

Controllers toegevoegd aan exoskelet voor intuïtieve menselijke controle

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Herentals

woensdag 2 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 3/12/2020 tot 17/12/2020

Energy Mission Webinar

online event

donderdag 3 december 2020

Safety validation training

Pilz Academy - Herentals

donderdag 3 december 2020

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Wire

Messe Düsseldorf

van 7/12/2020 tot 11/12/2020

Keuze van de redactie

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

(19/11) Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

(18/11) 600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

(12/11) Flanders Make ontwikkelt eerste zelfrijdende tractor

(9/11) 430.000 euro steun voor project rond hergebruik van CO2, plastics en water

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Op zoek naar een snelle ontwikkeling van producten - van medische technologieën tot bewakingsoplossingen - geeft het project een impuls aan innovatie om het coronavirus aan te pakken. Het consortium telt 11 partners en staat onder de leiding van het International Iberian Nanotechnology Laboratory.

De missie van INNO4COV-19 is het creëren van een "lab-to-fab" platform en een samenwerkingsverband waar bedrijven en referentielaboratoria de instrumenten vinden voor het ontwikkelen en implementeren van innovatieve technologieën - van idee-evaluatie tot marktwerking.

Dit werk wordt uitgevoerd in het kader van het Coronavirusinitiatief van de EU. Door een nauwe samenwerking met alle gefinancierde projecten is de tijd te verkorten die nodig is om een veelbelovend product op de markt te brengen.

INNO4COV-19 is opgezet om maximaal 30 testgevallen en toepassingen te ondersteunen op diverse gebieden, variërend van medische technologieën, milieubewakingssystemen, sensoren, bescherming van gezondheidswerkers, kunstmatige intelligentie en datamining.

Om dit te bereiken gaat de helft van het projectbudget naar ondersteuning van 30 bedrijven die in het eerste jaar van het project via openstaande oproepen zijn geselecteerd.

De deelnemers ontvangen elk maximaal 100.000 euro en profiteren van de technische, regelgevende en zakelijke expertise van het INNO4COV-19 consortium.

In dit project ondersteunt een multidisciplinair VITO-team de ontwikkeling van innovatieve diagnosesystemen en beschermingsmiddelen.

VITO Health levert een reeks gouden standaard benchmarking technieken voor de analytische validatie van toestellen. Via samenwerkingen met ziekenhuizen heeft VITO toegang tot patiëntenstalen om de klinische prestaties te testen.

Als geaccrediteerd laboratorium voor het testen van filterende halfgelaatsmaskers (EN149) en leider op het gebied van membraan- en aërosoltechnologie, biedt VITO expertise en hulpmiddelen om te helpen bij de analyse en certificering van beschermingsmiddelen. << (Lydia Heida) (foto: drmicrobe - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Licht verstrooien met ’geconcentreerde willekeur’

UTwente heeft met precisie 3D printing een lichtverstrooier op microschaal gebouwd die random is maar toch gecontroleerd, om zo te zien hoe licht door een object beweegt.

Ook sleutel Tesla Model X slecht beveiligd

Onderzoekers van COSIC* hebben ernstige beveiligingsproblemen ontdekt in de draadloze autosleutel van de Tesla Model X. Eerder hackten ze al de sleutel van de Tesla Model S.

Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

Team CORE van de Nederlandse Technische Universiteit presenteerde onlangs zijn R&D-oven voor het recyclen van e-waste, ofwel elektronisch afval, met als doel een efficiënte recyclage.

Rent-All optimaliseert logistieke processen van verhuuritems

RFID-integrator Aucxis implementeerde een automatisch detectiesysteem bij verhuurbedrijf Rent-All. Laadlijsten worden sneller en foutloos afgewerkt, en er zijn geen naleveringen meer nodig.

Remote sensing ingezet voor meten buigzaamheid gewassen

PhD-student Sugandh Chauhan van UTwente toonde een nieuwe, op remote sensing gebaseerde benadering aan om de gevoeligheid voor legeren, ofwel buigen, van gewassen in kaart te brengen.

Supercomputer helpt NASA-onderzoek naar maanmissie’s

De supercomputer biedt krachtige modellerings- en simulatiemogelijkheden ter ondersteuning van kritisch onderzoek voor een veilige en succesvolle ruimtevlucht naar de maan tegen 2024.

‘Women in tech’ coachingtraject zet in op meer vrouwelijke ondernemers

Momenteel heeft 53% van laatste lichting start-ups bij Start it @KBC een vrouwelijke founder. Het sein voor de accelerator om door te zetten en nog meer vrouwen aan te spreken.

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw

De bouw- en infrasector is bezig met grote vervangings- en renovatieprojecten, en circulair en energieneutraal bouwen. TNO stelt dat voorspellende digitale replica's hierbij kunnen helpen.

xiros film geleiderol voor labellingtechnologie is smeermiddelvrij

Zwarte geleiderol met soepel lopende polymeer kogellagers bespaart tot wel 48% gewicht en 42% massatraagheid. De nieuwe zwarte geleiderol van igus biedt nu een echte sensatie op het gebied van verpakkings- en labellingtechnologie. Het installatieklare systeem overtuigt niet alleen visueel, maar ook technisch. >>

Partners