Ontwikkeling van medische technologieën voor Covid-19 bestrijding

Bedrijfsnieuws 13/11/2020 10:38:16

Het project INNO4COV-19, goed voor 6,1 miljoen euro, moet de komende twee jaar de commercialisering van nieuwe producten voor de bestrijding van COVID-19 in Europa ondersteunen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nieuwe investering versnelt test voor vroege kankerdiagnose

Belgische primeur: UZ Leuven vervangt mitraalklep zonder chirurgie

Nieuw investeringsfonds voor beloftevolle nanotech start-ups

Lab-on-chip-tests sneller met magnetische deeltjes

3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

Aalsters ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux robot­assis­tentie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

Werken na Corona

ORI webinar

vrijdag 25 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(14/6) VIL-tool helpt bedrijven bij technologiekeuze

(14/6) 500 sensoren monitoren aardappelteelt

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Op zoek naar een snelle ontwikkeling van producten - van medische technologieën tot bewakingsoplossingen - geeft het project een impuls aan innovatie om het coronavirus aan te pakken. Het consortium telt 11 partners en staat onder de leiding van het International Iberian Nanotechnology Laboratory.

De missie van INNO4COV-19 is het creëren van een "lab-to-fab" platform en een samenwerkingsverband waar bedrijven en referentielaboratoria de instrumenten vinden voor het ontwikkelen en implementeren van innovatieve technologieën - van idee-evaluatie tot marktwerking.

Dit werk wordt uitgevoerd in het kader van het Coronavirusinitiatief van de EU. Door een nauwe samenwerking met alle gefinancierde projecten is de tijd te verkorten die nodig is om een veelbelovend product op de markt te brengen.

INNO4COV-19 is opgezet om maximaal 30 testgevallen en toepassingen te ondersteunen op diverse gebieden, variërend van medische technologieën, milieubewakingssystemen, sensoren, bescherming van gezondheidswerkers, kunstmatige intelligentie en datamining.

Om dit te bereiken gaat de helft van het projectbudget naar ondersteuning van 30 bedrijven die in het eerste jaar van het project via openstaande oproepen zijn geselecteerd.

De deelnemers ontvangen elk maximaal 100.000 euro en profiteren van de technische, regelgevende en zakelijke expertise van het INNO4COV-19 consortium.

In dit project ondersteunt een multidisciplinair VITO-team de ontwikkeling van innovatieve diagnosesystemen en beschermingsmiddelen.

VITO Health levert een reeks gouden standaard benchmarking technieken voor de analytische validatie van toestellen. Via samenwerkingen met ziekenhuizen heeft VITO toegang tot patiëntenstalen om de klinische prestaties te testen.

Als geaccrediteerd laboratorium voor het testen van filterende halfgelaatsmaskers (EN149) en leider op het gebied van membraan- en aërosoltechnologie, biedt VITO expertise en hulpmiddelen om te helpen bij de analyse en certificering van beschermingsmiddelen. << (Lydia Heida) (foto: drmicrobe - 123RF)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Verbeterde membranen voor blauwe energie

Met positief en negatief geladen zoutionen in rivier- en zeewater kun je energie opwekken via speciale membranen. TU Eindhoven ontwikkelde technologie om dit proces te verbeteren.

Betonprinters en metselrobots: opmars van automatisering in bouw - artikel

Op Kamp C in Westerlo heeft de grootste 3D-betonprinter van Europa vorig jaar in één stuk een volledig huis met verdieping geprint. Dat was een wereldprimeur.

CTG lanceert zomerklassen om IT basiskennis bij te brengen

IT-dienstenleverancier CTG lanceert zomerklassen om alle werknemers (van HR-verantwoordelijke tot boekhouder) basisvaardigheden aan te leren om IT-systemen en softwareprogramma’s te testen.

Trends in de maakindustrie in kaart gebracht

Dewi Van De Vyver, CEO van Flow Pilots, en Carine Lucas van technologiefederatie Agoria nemen de belangrijkste digitale trends binnen de maakindustrie onder de loep.

Nieuwe investering versnelt test voor vroege kankerdiagnose

De Nederlandse WUR spin-off Surfix ontvangt 8,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van nanocoatings voor biosensoren die buiten het lichaam biologisch materiaal kunnen meten.

Vlaanderen onderzoekt uitrol Hyperloop netwerk

Onze Vlaamse industrie en universiteiten kunnen hier mee koploper zijn. Daarom heeft minister Crevits de opdracht gegeven aan VIL om te onderzoeken wat de mogelijkheden in Vlaanderen zijn.

Toegang op maat met modulair heksysteem

Elke toepassing stelt andere eisen aan het veiligheidsconcept. De keuze varieert dan ook. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van gevarenzones met veilig­heids­heksys­temen.

Basware behaalt ISO 9001:2015-certificering

Het Basware quality management system is gecertificeerd volgens de ISO 9001:2015-norm, de meest algemeen erkende internationale norm voor kwaliteitsmanagement.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners