600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

Economie 18/11/2020 12:19:14

POM West-Vlaanderen gaf groen licht voor de opstart van 25 innovatieve samenwerkingsprojecten tussen bedrijven en geeft hiermee een stevige boost aan innovatie bij West-Vlaamse bedrijven.

Lees hieronder verder   
Verwant

Europees herstelplan: 10 voorstellen van Agoria voor Belgisch digitaal plan

‘Women in tech’ coachingtraject zet in op meer vrouwelijke ondernemers

Belgische scale-up wint EIT Digital Challenge

600.000 euro voor 25 innovatieve West-Vlaamse samenwerkingsprojecten

OWS overgenomen door Normec Group

Vlaams-Nederlandse top voor verdere ontwikkeling North Sea Port

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Overdrukbeveiliging en veiligheidskleppen

Het ingenieurshuis - Antwerpen

van 7/12/2020 tot 10/12/2020

Geotechniekdag 2020

Online studiedag

dinsdag 8 december 2020

Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

van 14/01/2021 tot 28/01/2021

Bouwmanager - Innovatie in de bouw

Antwerpen

van 19/01/2021 tot 16/03/2021

Intersolution 2021

Flanders Expo, Gent

van 27/01/2021 tot 28/01/2021

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

maandag 1 februari 2021

Keuze van de redactie

(30/11) Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

(30/11) Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

(27/11) Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

(25/11) Photovoltatronics: slimme, communicerende zonnecellen onderzocht

(24/11) Autobekledingsbedrijf wordt producent van mondmaskers

(23/11) Nederlandse studenten ontwikkelen oven voor recyclage e-waste

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In juni lanceerde POM West-Vlaanderen onder het motto ‘Collaborate & Innovate’ voor de derde maal een projectoproep ‘Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst’.

Bedrijven actief in de sectoren nieuwe materialen, voeding, machinebouw & mechatronica, blue energy en drones kregen de kans om financiële ondersteuning van maximaal 25.000 euro aan te vragen om samen met een ander bedrijf op korte termijn een innovatief idee tot een concrete realisatie uit te werken. Heel wat bedrijven reageerden op de oproep en dienden een projectvoorstel in.

Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen: “Met Fabrieken voor de Toekomst van POM West-Vlaanderen zetten we al vele jaren in op het stimuleren van de kenniseconomie in onze provincie.”

Om in aanmerking te komen voor de financiële ondersteuning van de Quick Win moesten de bedrijven naast innovatie ook aan een aantal andere criteria voldoen. Per sector boog een ervaren jury zich over de ingediende projectdossiers. 25 van de 47 ingediende dossiers werden goedgekeurd. De geselecteerde projecten zijn heel divers (hieronder enkele voorbeelden):

  • Cube (Oostkamp) en Foodlab Proef (Wichelen) produceren een plantaardige droge worst bestaande uit lokale groenten en ingrediënten uit reststromen.
  • Chilli Robotics (Kortrijk) en Raven Pest Control (Temse) slaan de handen in elkaar om een industriële servicerobot te bouwen om ongedierte te bestrijden.
  • AllWaves (Oostende) en Sioen Industries (Ardooie) vervaardigen met ‘Insane in the Membrane’ een trillend membraam om op een duurzame manier golven voor surfpools op te wekken.
  • Picanol (Ieper) en Savaco (Kortrijk) tenslotte werken een mooi staaltje van industrie 4.0 uit door productieparameters van geconnecteerde machines van slimme visualisatie te voorzien.

De financiële steun van de Quick Wins geeft bedrijven de nodige ademruimte om een innovatieve oplossing te kunnen aanbieden. << (Guy Leysen) (foto: screenshot website)

Een volledig overzicht van de goedgekeurde dossiers vindt u terug op www.fabriekenvoordetoekomst.be >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Groter draagvermogen met nieuwe collars voor monopijlerfunderingen

Op het Duitse offshore windpark Kaskasi van RWE zal voor het eerst gebruik gemaakt worden van hun eigen gepatenteerde, innovatieve funderingstechnologie, de zogenaamde collars.

Koen Bordeaud’huy is preventieadviseur 2020

Koen Bordeaud'huy (40), SHEQ-manager bij Samoco is een industrieel montage­bedrijf in Zwijndrecht, is door Agoria verkozen tot Preventie­adviseur van het Jaar in de categorie contractor.

Opinie: transportsector moet kiezen tussen elektrisch of waterstof

Als we de transportsector duurzamer willen krijgen dient deze sector stevig in te zetten op rijden op waterstof of elektrisch, aldus promovendus Bunyod Holmatov van Universiteit Twente.

Corona versnelt doodsstrijd van Photokina

Na het afblazen van de 2020-editie van ’s werelds belangrijkste fotografiebeurs Photokina zou Koelnmesse GmbH de volgende editie in mei 2022 houden. Eind vorige week kwam het genadeschot.

Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

Antwerpse chemiebedrijven gaan dokwater als proceswater gebruiken

Een nieuw te bouwen ontziltingsinstallatie in de haven van Antwerpen zal vanaf begin 2024 brak dokwater oppompen en omzetten in hoogwaardig proceswater voor de chemiesector.

Eerste AI-gestuurde verpakkingsmachine ontwikkeld

Siemens en Cloostermans hebben samen de eerste machine ter wereld ontwikkeld, die zich met behulp van AI herprogrammeert en herconfigureert om zo alle types producten en verpakkingen aan te kunnen.

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 werken samen aan verspaning

Sandvik Coromant, wereldleider in verspanende bewerkingen, en softwarebouwer Autodesk slaan de handen in elkaar om het gebruik van Computer-Aided Manufacturing (CAM) te vereenvoudigen.

EvoTRAC S1901-platform biedt flexibiliteit en ingebouwde AI

Kontron heeft zijn EvoTRAC S1901-platform gelanceerd. geschikt voor veeleisende toepassingen in zware mobiele machines in de bouw-, landbouw-, vrachtwagen- en mijnbouwsector. Het is een modulair AI-geoptimaliseerd systeem, ontworpen om GPU-versnelde applicaties te voeden vanuit een compacte, robuuste vormfactor. >>

Partners