OMP verwelkomt AvH als aandeelhouder

Ackermans & Van Haaren neemt een participatie van 20% in het Wommelgemse OMP, een wereldmarktleider in gedigitaliseerde supply chain planning (SCP) en ondersteunt daarmee de groeistrategie.

Trefwoorden: #Ackermans & Van Haaren, #AI, #cloud, #OMP, #supply chain planning

Lees verder

Techniek

( Foto: OMP )

ENGINEERINGNET.BE - Operations Management Partners (OM Partners), dat in 1985 werd opgericht door prof Georges Schepens, telt ondertussen bijna 700 medewerkers in meer dan tien landen waaronder België, Brazilië, China, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, VS, ...

Het rolt er zijn jongste generatie end-to-end OMP Unison Planning uit die het ondertussen bij heel wat Fortune 500-bedrijven heeft neergezet. Zijn door AI-engines aangedreven cloud-oplossing werkt met een zogenaamde telescopische digitale tweeling, die strategie synchroniseert met de uitvoering, en daarbij gebruik maakt o.a. van vraagdetectie, resilient planning en geoptimaliseerde planningsautomatisering.

OMP maakte een omzet van € 89 miljoen in 2019, een EBITDA van € 23 miljoen, een EBIT € 19 miljoen en een nettoresultaat van 14 miljoen euro. Anita Van Looveren, die het bedrijf leidt sinds 2000, blijft CEO. Georges Schepens blijft voorzitter. De raad van bestuur wordt versterkt door twee vertegenwoordigers van AvH.


In Engineeringnet Magazine 153 is ook een interview met Paul Vanvuchelen (52), Director Customer Solutions bij OM Partners verschenen.
Klik hier om dit artikel te lezen.