Bepaal mee wie de Agoria publieksprijs 2020 wint

opleiding 14/12/2020 10:42:44

Welke van de 3 finalisten van de Agoriaprijs 2020 gaat naar huis met de Agoria publieksprijs 2020? Je kan nog tot vanavond stemmen voor je favoriet.

Lees hieronder verder   
Verwant

HTC-Enterprise als deel van de oplossing

myPNOZ is nieuwste modulaire veiligheidsrelais van Pilz

Voka West-Vlaanderen plant digitale experimenteerruimte

David Orgaz D’Hollander wordt president van BENE-tak Schneider Electric

VirtualConnect: een virtuele rondleiding door smart manufacturing

KU Leuven Instituut LIMNI heeft grote plannen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Een landbouwrobot voor onkruidbestrijding, een antenne voor veilige kernfusie en een slimme sturing van batterijen en zonnepanelen. Dat zijn de onderwerpen van de drie masterproeven die nog in de running zijn voor de Agoriaprijs 2020.

In het kader van deze Agoriaprijs gaan Scriptie vzw en Agoria Vlaanderen op zoek naar de sterkste technologische inzendingen van de Vlaamse Scriptieprijs. Die zoektocht leidde naar de onderstaande 3 finalisten.

Bekijk hun filmpjes en breng een stem uit voor jouw favoriet! De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs van Agoria en sleept zo 250 euro in de wacht. De winnaar wordt vanavond bekend gemaakt op de eerste dag van onze online uitreikingsweek. Stemmen kan nog tot 18u.

 • Landbouwrobot zal mechanische onkruidbestrijding ondersteunen in biologische beddenteelt
  Rembrandt Perneel
  UGent - Master in de industriële wetenschappen: industrieel ontwerpen

  Kleine biotelers hebben geen boodschap aan zware en dure landbouwmachines, gewassen telen staat voor hen daarom nog vaak gelijk aan handenarbeid. Daarom ontwikkelde Rembrandt Perneel een lichte en betaalbare robot die hen helpt bij de onkruidbestrijding. Om ervoor te zorgen dat hij over oneffen terrein kan, baseerde hij zijn ontwerp op de NASA Marsrover.

Bekijk de video en stem >>

----

 • R2P2, kaaskroketten en veel geduld
  Johannes Lips
  UGent - European Master of Science in Nuclear Fusion and Engineering Physics

  Kernfusie is volgens Johannes Lips de heilige graal van de energievoorziening: een onuitputbare bron van elektriciteit die bovendien geen vervuiling of gevaar met zich meebrengt. Maar deze heilige graal geeft zichzelf niet zomaar prijs en er is nog veel onderzoek nodig. Zo moet er in de kernfusiereactor een zwevende “plasmadonut” in bedwang gehouden worden. Deze gloeiend hete donut van 150 miljoen graden mag immers de reactor zelf op geen enkel moment raken...

Bekijk de video en stem >>

----

 • Leert artificiële intelligentie ons om te gaan met groene energie?
  Nadia Wiesé & Davy Didden
  KU Leuven Master of Science in de ingenieurswetenschappen: energie

  Op zonnige namiddagen produceren zonnepanelen meer elektriciteit dan er op dat ogenblik plaatselijk verbruikt wordt. Een te grote hoeveelheid lokaal geïnjecteerde energie kan leiden tot een spanning ver boven de gewoonlijke 230 volt, wat de normale werking van het net in gevaar brengt. Deze evolutie stelt de netbeheerder voor een uitdaging om de veilige werking te blijven garanderen. Nadia Wiesé en Davy Didden zochten de oplossing voor dit probleem in slimme batterijen en artificiële intelligentie.

Bekijk de video en stem >>

Benieuwd naar de winnaar? Schrijf je nu in voor de online uitreiking >>

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe biosensor regelt automatische medicijndosering

Helia Biomonitoring, een spin-off van TU/e, ontwikkelt nieuwe biosensoren voor continue meting van de concentratie van medicijnen in het bloed, om zo de dosering automatisch te regelen.

Rapport uitgebracht over hernieuwbare energie in Europa in 2018 en 2019

Een nieuw rapport van de EU, gecoördineerd door VITO/EnergyVille, stelt dat verbranding van biomassa voor meer emissies zorgt. De transportsector haalt voor 2020 10% aan groene energie niet.

VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

VINCI Energies Belgium neemt Legendre Conveyors over. Het derdegeneratie familiebedrijf is gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, vooral in de drankenmarkt.

Port of Antwerp beperkt jaarverlies door record containeroverslag

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp in 2020 bedroeg 231 miljoen ton cargo, een daling van 3,1%. Dankzij de containeroverslag beperkte de haven de terugvallende totale overslag.

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Door de samenwerking kunnen zij organisaties beter ondersteunen bij succesvolle digitale innovatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie.

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Nieuwste Airbus A400M geleverd

Enkele maanden na Luxemburg nam ook de Belgische luchtmacht eind december het eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst. Dit is de opvolger van de oude C130's.

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Door twee chemische reacties aan elkaar te koppelen, wordt biomassa nu directer en efficiënter omgezet naar bio-aromaten. TNO spin-off Relement gaat de methode in de markt zetten.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners