Veilige processen met PSENopt II veiligheidslichtschermen

Technisch nieuws 16/12/2020 14:52:00

SRW Automation & Services verzorgt met de nieuwe generatie contactloos werkende PSENopt II beveiligingsinrichtingen van Pilz een heel stel automatiserings- en veiligheidstaken.

Lees hieronder verder   
Verwant

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Vorig jaar werd 42% van de bedrijven door cyberaanval getroffen

Rittal introduceert nieuwe patchkast TX CableNet

Licht sturen naar plekken waar het niet kan bestaan

VUB- project ontwikkelt AI-oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Onderhandelen met impact

Online

van 19/05/2021 tot 26/05/2021

Leiding geven op afstand

online via Zoom

van 20/05/2021 tot 25/05/2021

Intellectual property for growing businesses

EP&C webinar

donderdag 20 mei 2021

Functionele veiligheid volgens machinerichtlijn

Online cursus IE-net

van 1/06/2021 tot 10/06/2021

Patent Enforcement in Asia

3 Live webinars

van 1/06/2021 tot 15/06/2021

Jouw spreekstem

Online

van 2/06/2021 tot 23/06/2021

Keuze van de redactie

(11/5) 3D-printen als basis voor nieuwe diagnostische testen

(10/5) Borealis en Qpinch starten revolutionaire warmte­recuperatie-eenheid op

(6/5) AI-platform leidt tot sneller en beter voorraadbeheer

(5/5) imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

(4/5) Primeur: Elektrische terminaltrekker tankt waterstof uit mobiel tankstation

(3/5) Gerrit Jan Schaeffer volgt Ronnie Belmans op bij EngergyVille

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Doorslaggevend bij de keuze voor het veiligheidslichtscherm waren zijn uitstekende robuustheid en snelle reactietijden. Daar kwam nog een extra pluspunt bij: er waren type 3 lichtschermen nodig, die Pilz als enige bedrijf in het assortiment heeft.

Snel reagerende veiligheids-oplossing bij de grootst mogelijke flexibiliteit
SRW heeft bij twee verschillende installaties voor een barrièrevrije veiligheidsoplossing van Pilz gekozen. De eerste toepassing kwam er op een afvulinstallatie voor kartonnen dozen. De via transporttechniek aangevoerde kartonnen dozen worden opgericht en vervolgens door een robot in transportbakken gestapeld.

PSENopt II lichtschermen beveiligen het proces. Ze maken het mogelijk om flexibel te laden en te lossen zonder het productieproces te beïnvloeden. De andere toepassing betreft een montagecel, waarin componenten eerst geplaatst en vervolgens op een printplaat geperst worden. Ook daar worden PSENopt II lichtschermen gebruikt. Hier zorgen ze ervoor dat risico’s vanwege de in de cel geïntegreerde 6-assige robot, de servopers en/of de bewegende draaitafel zijn uitgesloten.

Voor beide toepassingen bij SRW was het cruciaal dat de PSENopt II bij de aan- en afvoer van onderdelen en bij de bediening voor de grootst mogelijke flexibiliteit zorgt. Daar bovenop kwam de eis voor een economische typeoplossing: hieraan voldoen de lichtschermen dankzij hun type 3. Voor SRW was het tenslotte het belangrijkste om een complete veiligheidsoplossing te krijgen, met een hoge beschikbaarheid en met gebruiksvriendelijke diagnose- en onderhoudsfeatures. <<

www.pilz.be

Kadertekst: PSENopt II lichtschermen voor optische beveiliging
De tweede generatie contactloos werkende PSENopt II lichtschermen zorgen voor een veilige ingreep in het productieproces en bieden, afhankelijk van de eisen, vinger-, hand-, of lichaamsbescherming. Dankzij hun hoge robuustheid zijn de PSENopt II sensoren bestand tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn ze daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen.

Aan de hand van de LED’s kan de operator de belangrijkste oorzaken en systeemdefecten, die verantwoordelijk zijn voor een machinestop, evalueren. Stilstandtijden worden op die manier gereduceerd. De lichtschermen van Pilz zijn de snelste op de markt en kunnen daardoor dichter bij het gevaar geplaatst worden. Pilz biedt als enige ook een type 3 lichtscherm aan dat voordeliger is dan type 4 schermen en tóch PLd haalt. <<

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Traceer items op een efficiënte manier met RFID-labels

Brady Corporation kan de optimale RFID-labelingoplossing ontwerpen voor het traceren van items en voorraadbeheer, geschikt voor elk oppervlak, o.a. geselecteerde antennes, chips, ...

Igus toont innovaties in virtuele tentoonstelling

Terwijl iedereen telewerkt, versnelde igus het tempo van zijn productinnovatie. Het motionbedrijf kon dit voorjaar uitpakken met 168 innovaties in kunststof.

Duitse staalbedrijven en Haven Rotterdam onderzoeken opzet waterstofketens

HKM, thyssenkrupp Steel en Havenbedrijf Rotterdam gaan gezamenlijk de mogelijkheid onderzoeken om internationale toeleveringsketens voor waterstof op te zetten.

Michaël Gillon laureaat van de Francqui-prijs 2021

Op 9 juni ontvangt astrofysicus Michaël Gillon de prestigieuze Francqui-prijs uit de handen van de koning voor zijn opzienbarend werk rond exoplaneten, planeten buiten ons zonnestelsel.

Digitaal transformatieproject weert papier op Roltex fabrieksvloer

Roltex, producent van dienbladen, kreeg steeds meer projecten met kleinere aantallen binnen. Door het extra papierwerk, de bijbehorende administratie, ..., daalde de productiviteit.

Cobotracks behaalt Techman certificatie

Hierdoor is het Genkse Cobotracks, zusterbedrijf van Vansichen Linear Technology, de eerste erkende fabrikant van tracks voor de internationale cobotproducent en bracht een zevende as uit.

Cruciaal deel van de LHCb-detector te CERN zit op zijn plaats

Vier van de eerste zes frames met lichtgevoelige SciFi-detectoren zitten nu op hun plaats in het LHCb-experiment op CERN. Meer onderhoud moet nog plaatsvinden. Herstart vindt plaats in 2022.

Incubator BlueChem voor duurzame chemie bestaat 1 jaar

BlueChem, gelegen op Blue Gate Antwerp, ondersteunt start-ups en scale-ups om hun innovaties voor de duurzame chemie van de toekomst te laten doorgroeien tot industriële schaal.

igus is nieuw lid van Profibus Nutzerorganisation

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering (zelfs grote datavolumes worden snel en veilig overgedragen). Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Partners